Spor Toto 2.Lig’in "Enleri

Spor Toto 2.Lig'in "Enleri

2 grupta toplam 36 takımın mücadele ettiği Spor Toto 2.Lig sona ermesi ile 2. Ligin enleri ortaya çıktı.

26 Mayıs 2017 - 16:57

Spor Toto 2. Lig'de play-off maçları öncesinde doğrudan 1. Lig'e yükselenler ve lige veda edenler hafta sonu oynanan müsabakalarla belirlenirken Gazetemiz Spor Muhabiri İlker Yiyen ise sizler için 2. Ligi derledi.

Beyaz Grup'ta İstanbulspor'un, Kırmızı Grup'ta ise MKE Ankaragücü doğrudan 1. Lig'e çıktığı Spor Toto 2. Lig'de 1 takım daha play-off maçlarının ardından adını 1. Lig'e yazdıracak. Play-off'ta Beyaz Grup'ta Erzurum Büyükşehir Belkediye, Kocaeli Birlik, Amedspor ve Sivas Belediyespor, Kırmızı Grup'ta ise Gümüşhanespor, Kastamonuspor 1966, Hatayspor ve Menemen Belediyespor çift maçlı eleme sistemine göre müsabaka icra ettiler. Bu turda rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 12-16 Mayıs'ta yarı finalde karşılaşacak. İki grupta yarı final turunu geçecek ekipler 24 Mayıs 2017 Saat 19.00 Cumartesi günü İstanbul Vodafone Arena Stadı'ndaki final maçında PTT 1. Lig'e yükselecek 3. ekip olmak için mücadele edecek.

1. LİG'İN YENİ EKİPLERİ İSTANBULSPOR VE MKE ANKARAGÜCÜ

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un Mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta lider İstanbulspor, sahasında Sivas Belediye'yi 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Boğalar, gelecek sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek. Türk futbolunun köklü kulüplerinden İstanbulspor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'taki son maçında Sivas Belediye'yi Muhammed Demirci ve Halil Çolak'ın golleriyle 2-0 mağlup etti ve şampiyon olarak TFF 1 Lig'in yolunu tuttu. Oynadığı 34 maçında 21'ini kazanan Boğalar, son hafta öncesi 2. sırada yer alan Amed Sportif'in 2 puan önünde bulunuyordu. Evinde oynadığı maçta işini şansa bırakmayan İstanbulspor, genç teknik adam Yalçın Koşukavak önderliğinde şampiyonluk ipini göğüslemesini bildi. İstanbulspor, Ankaragücü'nün ardından gelecek sezon TFF 1. Lig'de mücadele edecek 2. takım oldu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğa ulaşarak, 9 yıl sonra TFF 1. Lig'e yükseldi.

SON BİLET ERZURUM’UN

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Spor Toto 2. Lig play-off final maçında Gümüşhanespor'u 1-0 yenerek TFF 1. Lig'e yükselmesiyle Erzurum'da büyük coşku yaşandı.

 Büyükşehir Belediye Erzurumspor taraftarları, maçın bitiş düdüğünün ardından il merkezindeki Lalapaşa Kent Merkezi'nde toplandı. Burada meşaleler yakıp havai fişek gösterisi yapan binlerce taraftar,  araçlarıyla ve yaya olarak Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Kupa sevincini burada da sürdüren ve ellerinde Türk bayrakları ile takımlarının rengini taşıyan mavi-beyazlı flamaları taşıyan Erzurumsporlular,  büyük sevinç yaşadı. Kutlamalara katılan taraftarlar, "İşte şampiyon işte Dadaşlar",  "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene." şeklinde tezahüratlar yaptı. Taraftar davul zurna eşliğinde halay çekip eğlenirken, bazı  taraftarlar da aralarında kamyon ile iş makinelerinin de olduğu araçlarla sokak  ve caddelerde konvoy oluşturup klakson çalarak uzun süre tur attı.

BEYAZ GRUPTA OFSPOR HAFTALAR ÖNCE VEDA ETTİ

Haftalar öncesi Ligden düşmesi garantileşen Kahramanmaraşspor’un rakiplerinden Ofspor ligi mağlubiyetle kapatan ekiplerden biri oldu ve lige veda etti. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ofspor deplasmanda Zonguldak kömürspor ile karşı karşıya geldi. Devrek ilçe stadında saat 15:30’da oynanan maçı Veli Karakaya yönetti, Karakaya’nın yardımcılıklarını Cemalettin Gendoğdular ve Bersan Duran yaptı. Karşılaşmanın 32. Dakikasında Berkan Akdeniz’in penaltıdan kaydettiği golle Zonguldak Kömürspor 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. 50. dakikada Zonguldak Kömürspor Oktay Aydın ile skoru 2-0’a taşıdı. 72. dakikada Ofspor Hamdi Dereli ile farkı 1’e indirdi. Mücadelede başka gol olmayınca maç 2-1 sona erdi. İddiasız iki takım Zonguldak Kömürspor ile Ofspor, sezonun son maçında karşı karşıya geldi. İddia olmayınca, Devrek’teki maça ilgi çok az oldu. Tatil havasındaki maç, ev sahibi Zonguldak Kömürspor’un 2­1 üstünlüğüyle sona erdi. Lacivert­Kırmızılılar’ın gollerini, 29’da penaltıdan Berkan, 49’da Oktay kaydetti. Konuk Ofspor’un tek sayısını, 70’inci dakikada Hamdi kaydetti. karşılaşma, ev sahibi Zonguldak’ın 2­1 üstünlüğüyle sona erdi. 90 dakika, Zonguldak Kömürspor için prestij ve rövanş önemi taşıyordu. İlk yarıda 1­0 yenildiği rakibinden rövanşı almak isteyen ve bununla birlikte 4 haftalık galibiyet suskunluğunu bozup sezonu galibiyetle kapatma düşüncesi içindeki Kömürspor, 3 puan istediğine 2 golle ulaştı. 2. Lig Beyaz Grup’ta küme düşen takımlar Anadolu Üsküdarspor, Tepecikspor ve Ofspor oldu. İkisi İstanbul, biri Trabzon temsilcisi 3 takım, önümüzdeki sezon 3. Lig’de mücadele edecek. Ofspor sezonu 26 puanla son sırada bitirirken, Büyükçekmece Tepecikspor 32 puanla 17’nci, Anadolu Üsküdarspor 37 puanla 16’ncı sırada yer aldı.

ÜSKÜDAR GALİBİYETE RAĞMEN KÜME DÜŞTÜ

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta yapılan son hafta maçında Anadolu Üsküdar 1908, konuk ettiği Bucaspor’u 4­0 yenmesine rağmen ligi 37 puanla 16. sırada tamamladı ve küme düştü. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un geçen haftalarda ligde kalmayı garantilediği Beyaz Grupta son haftalarda Prestij maçına çıkarken Ligde düşme yehlikesi yaşayan takımlar savaş veriyordu. Beyaz Grupta Büyükçekmece Tepecikspor ve Ofspor’un küme düşmesi kesinleşirken, şampiyon ve düşecek 3 takım henüz netleşmemişti. Nefesleri kesecek olan son hafta karşılaşmaları şampiyonu, play off sıralamasını ve küme düşecek üçüncü takımı belirleyecekti. Şampiyonluğu kendi evinde verdiği puanlarla kaybeden Erzurumspor play offu garantilemesine rağmen, küme düşecek 3’üncü takımın belirleneceği zorlu bir maça çıkacak. Evinde 15’inci sıradaki Fethiyespor’u ağırlayacak olan Erzurumspor’un maçı dört farklı kazanması, Bucaspor ile evinde oynayacak olan 16’ıncı Anadolu Üsküdar Spor’un ise maçı kazanması ve farklı sonuç alması halinde küme düşecek takım Fethiyespor olacak. Anadolu Üsküdar ile Fethiyespor’un iki yarıda da yaptığı maçlar beraberlikle tamamlanmış, Fethiye’deki maç 0-0, İstanbul’daki maç ise 1-1 bitmişti. 2. Lig Beyaz grupta sezon boyunca istedikleri performansın dışında kalan Anadolu Üsküdar, Büyükçekmece Tepecikspor ve Ofspor ligin son üç sırasında kalarak küme düştüler. Bu üç takım gelecek sezon Spor Toto 3. Ligde mücadele edecekti. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta evinde Zonguldak Kömürspor'u yenerek kümede kalışını ilan eden Bucaspor, sezonun son maçında deplasmanda Anadolu Üsküdar'a 4-0 yenildi. Anadolu Üsküdar ise sahadan galibiyetle ayrılmasına rağmen ligi 37 puanla 16. sırada tamamladı ve bir alt lige düştü. Genç bir kadroyla maça as oyuncularından yoksun çıkan İzmir ekibi karşılaşmaya kötü başladı. 7. dakikada Melih'in sağdan ortasında Hasan, Anadolu Üsküdar'ı 1-0 öne geçirdi. 34'te İlyas'ın şutunda kaleci Mert Can gole izin vermedi. 43'te ani gelişen Üsküdar atağında Salih'in şutu kaleci Hüseyin'de kaldı. 72'de Hasan'ın ara pasında Berat yerden vuruşla kaleciyi avladı: 2-0. 81'de Ahmet'in arapasında Alpay'ın şutunda kaleci Mert Can gol izni vermedi. 88'de Melih, güzel bir vuruşla farkı üçe çıkardı: 3-0. Karşılaşmanın 90+1. dakikasında Bertuğ maçın skorunu ilan etti: 4-0 ama bu sonuç Anadolu Üsküdarın ligde kalmasına yetmedi.

TEPECİKSPOR ERKEN PES ETTİ

Kahramanmaraşspor’un Ligde kalmasının garantileşmesi ile birlikte Ligde kazan gibi, kaynayan ilk ofspor’un düştüğü ligde geçen hafta düşen Tepecik son maçında da mağlup olarak lige veda etti.

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta Büyükçekmece Tepecikspor ve Ofspor’un küme düşmesi kesinleşirken, şampiyon ve düşecek 3 takım henüz netleşmedi. Nefesleri kesecek olan son hafta karşılaşmaları şampiyonu, play off sıralamasını ve küme düşecek üçüncü takımı belirleyecekti.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta 34. ve son hafta mücadelesinde kendi sahasında Kocaeli Birlikspor’u konuk eden Büyükçekmece Tepecikspor, U-19 Genç Taktım ağırlıklı çıktığı maçtan 3-2 yenik ayrılarak Spor toto 2. Lige yenilgiyle veda etti. Kocaeli Birlikspor karşısında genç takımdan oluşan kadro ile mücadele etmelerine karşın iyi bir oyun ortaya koyan Büyükçekmece Tepecikspor, sahadan 3-2 yenik ayrılarak taraftarlarını üzüntüye boğmuş oldu. 12. Dakikada Lorenzo Patrik Osman Üçüncü’nün golü ile 1-0 öne geçen Büyükçekmece Tepecikspor, 22. dakikada Ali Kemal, 24. dakikada Mutlu’nun gollerine mani olamadı ve ilk yarıyı 2-1 yenik kapadı. İkinci yarıya golle başlayan konuk takım Kocaeli Birlikspor, 53. dakikada Mehmet ile farkı ikiye çıkardı ve skor 3-1 oldu. Müsabakanın 85. dakikasında Büyükçekmece Tepecikspor’dan Semih Usta, müsabakanın 3-2 sona ereceğini söyleyen golünü Kocaeli Birlikspor ağlarına bıraktı. Bu yenilgiyle 6 Yıllık Spor Toto 2. Lig rüyasına son veren Büyükçekmece Tepecikspor, yeni sezonda Spor Toto 3. ligde mücadele edecek.

AYDIN DA HÜZÜNLÜ VEDA

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta sezonun son maçında deplasmanda Tuzlaspor'a 31. dakikada Ozan'ın golüyle 1-0 yenilen Aydınspor 1923 averajla 3.Lig'e düştü. Kırklarelispor'un Bugsaşspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etmesi nedeniyle 37 puanda kalan Aydın temsilcisi gol averajıyla küme düşen ekip oldu. Kendisi gibi ligi 37 puanda tamamlayan Bugsaş'u ilk maçta deplasmanda 1-0 yenen, ancak ikinci maçta rakibine evinde aynı skorla yenilen Aydınspor'un kaderi gol averajına kaldı.

Sezonu -2 gol averajıyla tamamlayan Bugsaş ligde kalmayı başarırken -10 averajı bulunan Aydın 1923, 2. Lig'e veda etti.

PTT’YE YELTENDİ 3: LİGE DÜŞTÜ

2 yıl önce İnegölspor ile 1.Lige çıkma finali oynayan 1461 Trabzon 3.Lige düştü.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Karşıyaka, 1461 Trabzon'u 7-3 mağlup etti. Bu sonucun ardından 1461 Trabzonspor bir alt lige düştü. 1461 Trabzon, 2 yıl önce İnegölspor’u finalde mağlup ederek; 1.Lige çıkmış ve bir sezonluk maceranın ardından küme düşmüştü. Trabzon temsilcisi üst üste 2 yıl küme düşmüş oldu. TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden 1461 Trabzon, 33. Hafta mücadelesinde deplasmanda Karşıyaka’ya 7-3 mağlup oldu. Bu sonucun ardından ligin bitimine bir hafta kala 1461 Trabzon küme düştü. İzmir’de oynanan mücadelede rakibine farklı mağlup olan 1461 Trabzon bu sonuçla 30 puanla 17. Sırada kaldı.  16. Sıradaki Tuzlaspor ile arasında 6 puan fark oluşan 1461 Trabzon,  gelecek yıl 3. Lig’de mücadele edecek.

REKOR KIRRAK DÜŞTÜ

2 sezon peşpeşe kötü sonuçlara imza atarak Süper Lig'den düşüp soluğu Türkiye 2.Ligi'nde alan Kayseri Erciyesspor Ligde oynadığı 24 maçta henüz galibiyeti bulunmayan ve sadece 2 beraberlik alan Kayseri Erciyesspor'a ikinci kez puan silme cezası geldi. Daha önce Erciyesspor için 3 puan silme cezası veren TFF, bu kez de 6 puan silme cezası verdi. Mavi Siyahlı takımın, halen TFF nezrinde bazı futbolculara ödemesi gereken transfer ücretini ödememesinden ve alacaklarını tahsil edemeyen futbolcuların alacaklarını istemesinden ötürü bu tür bir ceza geldiği bilgisine ulaşılırken lig sonu küme düştü. Türkiye 2.Lig Kırmızı Grup'ta -1 puanda bulunan mavi siyahlı takım -7 puana geriledi. Böylece ligin tamamlanmasına 10 hafta kala Kayseri Erciyesspor'un küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşti. Kayseri Erciyesspor, son yılların en başarısız dönemini yaşadı. Tarihinin en karanlık günlerinden çıkmanın hesabı yapılan mavisiyahlı takım, bu sezon kalesinde gördüğü gol sayısı ile rekor kırdı. Oynadığı 24 maçta kalesinde rakiplerine sadece 14 gol atabilen Kayseri Erciyesspor, kalesinde ise 79 gol gördü. Puan tablosunun 18. sırasında bulunan mavi siyahlı takımın averajı ise -65 olarak görülüyor.

2 TAKIMA CEZA PUANI

İki grupta toplam 2 takımın ceza puanı aldığı Spor Toto 2. Lig'de Beyaz Grup'ta Kahramanmaraşspor'un grubu olan Beyaz Grupta Bucaspor 3, Kırmızı Grup'ta ise Kayseri Erciyesspor’a 9 puan ceza aldılar. Bu doğrultuda Kayseri ekibi düşmekten kurtulamnazken Buucaspor ise son haftalarda aldığı galibiyetlerden ötürü lige tutunmayı becerdi.

EN GOLCÜ İSİM ALİ ÖZGÜN

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'tan doğrudan PTT 1. Lig'e çıkmayı son 2 haftada aldığı sonuçlarla kaçıran Gümüşhanespor’da Ali Özgün attığı 19 golle en golcü isim oldu.

Ali Özgün’ün Beyaz Grup temsilcisi Keçiörengücü'nde forma giyen Yıldıray Koçal 17 gol ile gol sıralamasında 2. Sırada yer aldı.

2016-2017 SEZONU RAPORU

En az galip gelen takımlar: Kayseri Erciyes (1)

En fazla galip gelen takım: Ankaragücü (22)

En fazla berabere kalan takım: Bugsaşspor (16)

En az berabere kalan takımlar: Kayseri Erciyes (3)

En fazla yenilen takım: Kayseri Erciyes (30)

En az yenilen takım: Ankaragücü, Amed sportif Faaliyetler, Menemen Belediye (6)

En fazla gol atan takım: Menemen Belediye (65)

En az gol atan takım: Kayseri Erciyes (21)

En fazla gol yiyen takım: Kayseri Erciyes (112)

En az gol yiyen takım: İstanbulspor (22)

Kendi sahasında en başarılı takımlar: Amed Sportif Faaliyetler (44 puan)

Kendi sahasında en başarısız takım: Kayseri Erciyes (-40 puan)

Kendi sahasında en fazla galip gelen takımlar: Amed Sportif Faaliyetler, İstanbulspor (14)

Kendi sahasında en az galip gelen takım: Kayseri Erciyes (1)

Kendi sahasında en fazla berabere kalan takım: Anadolu Üsküdar 1908 Spor (9)

Kendi sahasında en az berabere kalan takım: İstanbulspor (1)

Kendi sahasında en fazla yenilen takım: Kayseri Erciyes (13)

Kendi sahasında en az yenilen takımlar: Amed Sportif Faaliyetler ve Gümüşhanespor (1)

Kendi sahasında en fazla gol atan takım: Menemen Belediye (45)

Kendi sahasında en az gol atan takım: Kayseri Erciyes (13)

Kendi sahasında en fazla gol yiyen takım: Kayseri Erciyes (53)

Deplasmanda en başarılı takım: Ankaragücü (33 puan)

Deplasmanda en başarısız takım: Kayseri Erciyes (-6 puan)

Deplasmanda en fazla galip gelen takım: Ankaragücü (10)

Deplasmanda en az galip gelen takım: Kayseri Erciyes (0)

Deplasmanda en fazla berabere kalan takım: Bugsaş Spor A.Ş. (10)

Deplasmanda en az berabere kalan takımlar: Kayseri Erciyes, Buca (0)

Deplasmanda en fazla yenilen takım: Kayseri Erciyes (17)

Deplasmanda en az yenilen takım: Büyükşehir Belediye Erzurumspor (2)

Deplasmanda en fazla gol atan takımlar: Büyükşehir Belediye Erzurumspor (28)

Deplasmanda en az gol atan takım: Kayseri Erciyes (8)

Deplasmanda en fazla gol yiyen takım: Kayseri Erciyes (59)

Deplasmanda en az gol yiyen takım: Hatayspor (14)

(DELEYEN – İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu Hızlanıyor”
Başkan Görgel: “Tarihi Yapılarımızın Restorasyonu...
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü