Sporun Oscar’ı “Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödülleri...
Reklam

Sporun Oscar’ı “Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödülleri sahiplerini buldu

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olarak Gillette-Milliyet ortaklığında 5. kez düzenlenen “Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni 4 Kasım 2020 Çarşamba akşamı Volkswagen Arena’da gerçekleşti.

10 Kasım 2020 - 02:25

Türkiye’nin farklı branşlarda spor tarihini yansıtması açısında önem taşıyan Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri, bu yıl 5 milyon gibi rekor bir oy katılımı ile gerçekleşti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle seyircisiz olarak Volkswagen Arena’da 4 Kasım 2020 Çarşamba akşamı düzenlenen “Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni saat 18.15’te TV8’de canlı olarak ekranlardan izleyicilerle buluşurken, geceye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu,

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Spor Toto Teşkilat Müdürü Bünyamin Bozgeyik, Kulüpler Birliği ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, bu özel geceye eşlik ederek katılım sağladı.

1954 yılından bu yana okuyucularının oylarıyla belirlenen “Sporun En İyileri” bu yıl sporcuların 2019 yılında gösterdikleri performanslara göre değerlendirilirken, spor dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren gecenin açılışında Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nü takdim etmeden önce Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören şunları söyledi; “Sayın Bakanım, değerli konuklar ve sevgili sporcular. İzmir’de yaşanan deprem felaketi ve Dünya’nın üzerine kâbus gibi çöken pandemi nedeniyle hepimiz çok üzgünüz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılar ve tedavi görenlere acil şifa diliyorum. Bugün Demirören Medya olarak Milliyet Yılın Sporcusu Yarışması’nı 66 yıldır kesintisiz sürdürmenin haklı gururu ile karşınızdayız. Salgın yüzünden iki kez ertelediğimiz törenimizi bu gece tüm pandemi kurallarını uygulayarak gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle salonda o alıştığımız coşkulu, seçkin kalabalığımız yok. Ama biliyoruz ki, televizyon başında milyonlar var. Değerli konuklar, sporun her alanına sponsor desteği sağlamak bize babamız Erdoğan Demirören’den kalan en önemli miraslardan biridir. Buradan yola çıkarak bu yıl ‘misli.com’ markamızla geleneğimizi sürdürdük. Voleybol Federasyonu’na verdiğimiz katkıyla Sultanlar Ligi’ne isim sponsoru olduk. Elbette futbolu da unutmadık. Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiğimiz destekle 2. ve 3. Lige isim sponsoru olduk. Ayrıca Beşiktaş, Göztepe, Trabzonspor ve Rizespor gibi çok köklü kulüplerimize destek sağladık.

Misli.com’un bu katkıları, başka branşlar ve kulüplerimize de devam edecek. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Yarışması’nda bu yıl yaklaşık 5 milyon oy kullanıldı, bu bir rekor. 66 yıldır kesintisiz yapılması da rekor. Başta, yol arkadaşımız Gillette olmak üzere emeği geçenler ile tüm yarışmacıları kutluyorum. Ödül alanları da yürekten alkışlıyorum. Şimdi, Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nün sahibini açıklıyorum;

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ 

Voleybolda milli takımlar ve kulüpler derecesinde Türkiye’nin başarılarında büyük pay sahibi, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nün sahibi oldu. Üstündağ ödülünü, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Erdoğan Demirören'in elinden aldı. 

Gillette Yılın Takımı: A Milli Futbol Takımı 

A Milli Futbol Takımımız 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Yılın Takımı Ödülü'nün sahibi oldu. Ödülü A Milli Takım adına Kaptan Emre Belözoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'den aldı. 

Yılın Antrenörü Ödülü: Şenol Güneş 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 66. Gillette-Milliyet Yılın Antrenörü Ödülü'nün sahibi oldu. Güneş, ödülü Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı. 

Gillette Yılın Futbolcusu: Çağlar Söyüncü 

66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülü'nü Leicester City ve A Milli Takımımız'ın yıldız futbolcusu Çağlar Söyüncü kazandı. Ödülü menajeri Utku Canikli, Türk futbol tarihinin en önemli teknik direktörlerinden Mustafa Denizli'nin elinden aldı. 

Yılın Gillette Gibi e-Spor Takımı: 1907 Fenerbahçe e-Spor Takımı 

Teknoloji ve E-Spor alanındaki yatırımlarıyla dünyaca bilinen bir girişimci olan Sina Afra, Yılın Gillette Gibi E-Spor Takımı Ödülü’nü Türkiye E-Spor Federasyonu Kurucu Başkanı Alper Afşin Özdemir’den aldı. 

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Merih Demiral 

66. Gillette-Milliyet Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü'nü Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral kazandı. Şampiyonlar Ligi maçı nedeniyle bu akşam aramızda bulunmayan Merih'in ödülünü Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın elinden babası Nazım Demiral aldı. 

İslam Çupi Milliyet Spor Ekstra Özel Ödülü: U19 Genç Kız Voleybol Milli Takımı 

Avrupa Şampiyonu U19 Genç Kız Voleybol Milli Takımımız, İslam Çupi Milliyet Spor Extra Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda şampiyon olan kızlarımız, ödüllerini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı’dan aldı. 

Yılın Sporcusu: Rıza Kayaalp 

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödülünün sahibi oldu. Kayaalp ödülü, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı. 

HDI Sigorta Özel Ödülü: Ozan Tufan 

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takımımız'ın yıldızı Ozan Tufan 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu HDI Sigorta Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Tufan ödülü HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu'nun elinden aldı. 

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Sümeyye Boyacı 

Avrupa Şampiyonu Paralimpik Yüzücümüz Sümeyye Boyacı, 66. Gillette Milliyet Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü'nün sahibi oldu. Ödülü, Sümeyye Boyacı adına Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan'ın elinden aldı. 

Yılın Paralimpik / Engelli Sporcusu: Sümeyye Boyacı 

Avrupa Şampiyonu Paralimpik Yüzücümüz Sümeyye Boyacı, 66. Gillette-Milliyet Yılın Paralimpik / Engelli Sporcusu ödülünün sahibi oldu. Sümeyye Boyacı adına ödülü Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'in elinden aldı. 

Milka Yılın Kayak Sporcusu: Sıla Kara 

Milli Kayakçımız Sıla Kara, 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü'nün sahibi oldu. Sıla Kara, ödülü Mondelēz Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz'ün elinden aldı. 

Altınyıldız Classics Özel Ödülü: İbrahim Çolak 

Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka dalında altın madalya alan Milli sporcumuz İbrahim Çolak 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Altınyıldız Classics Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Milli sporcumuz ödülünü BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Enis Habif'ten aldı. 

Vestel Özel Ödülü: Eda Erdem 

A Milli Voleybol Takım Kaptanımız Eda Erdem, 66. Gillette-Milliyet Vestel Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Erdem, ödülünü Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Duygu Badem Uylukçuoğlu'nun elinden aldı. 

Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü: Enis Destan 

Altınordu'nun genç futbolcusu Enis Destan, Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü'nün sahibi oldu. Enis Destan ödülü P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu'ndan aldı. 

U17 Elit Ligi'nde oynanan "Adana Demirspor- Altınordu" maçında, İzmir ekibinin 2002 doğumlu genç golcüsü Enis Destan örnek bir davranışta bulunarak, haksız kazanılan penaltıyı auta göndermiş ve tribünlerden büyük alkış almıştı. 

Namık Sevik Özel Ödülü: Afşın Yakuboğlu 

Milliyet Gazetesi'nin emektar gazetecisi Afşin Yakuboğlu 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Namık Sevik Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Yakupoğlu, ödülü Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır'ın elinden aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x