STK’lar Dilipak ile Göksun yolunda

STK’lar Dilipak ile Göksun yolunda

Kahramanmaraş’ta inşası devam eden yollarla ilgili hukuki süreçleri yakından takip eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Kahramanmaraş-Göksun karayolundaki çalışmaları Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu çatısındaki STK temsilcileriyle birlikte yerinde gördü.

06 Ağustos 2017 - 23:43

Kahramanmaraş’taki şehirlerarası yol çalışmalarının bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için, güzergâhlardaki parsellerin istimlaklerle ilgili hukuki süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu’na bağlı dernek ve vakıf temsilcileriyle çalışmaları yerinde inceledi.

Önceki gün STK başkanlarıyla yapımı devam eden Kahramanmaraş-Göksun tünellerindeki çalışmaların geldiği son noktayı birlikte gören ve firma yetkilileriyle Karayolları yetkililerinden brifing alan Dilipak Menzelet Barajı ile Fırnız arasında yapımı süren tünellerin içine girerek STK başkanlarına tek tek bilgiler verdi.

 

BOLU TÜNELİNDEN UZUN TÜNELİMİZ VAR

Menzelet Barajı ayrımı ile Fırnız arasındaki tünellerde STK temsilcilerine bilgi veren Dilipak; “Şu anda delinmiş olan bin 400 metrelik tünelimizin içerisindeyiz. Diğer bir tünelimiz daha var o da 3 bin 680 metre. Biliyorsunuz ki Bolu tüneli 3 bin 25 metre. Bu tünelimiz Bolu tünelinden 400 metre daha uzun. Bu tünelimiz bittiği zaman kültür yolumuz Menzelet Barajı’nın girişindeki yerden, Fırnız Şehitlik yeri dediğimiz kısımdan çıkış yapılması planlanan bir tünel. Bu yol bu şekli ile tamamlandığı zaman eğimleri ve düz olması yönüyle çok güzel bir yol olacak. Dolayısıyla bu tünellerimiz yani Göce Mağarası dediğimiz mevki arasındaki tünellerimiz de önümüzdeki yılın sonu itibari ile ulaşıma açılacaktır. Artı Fırnız’dan sonra gelen ve Tekir’e kadar giden tünellerimiz ise bu yılın Ekim ayına kadar hizmete açılacak.” Dedi.

 

KAHRAMANMARAŞ KAVŞAKLARIN KESİŞME NOKTASI OLACAK

Kahramanmaraş-Göksun yolunun tamamen trafiğe açıldığında yolun 20 km daha kısalacağını ifade eden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak şöyle konuştu; “Şu anda Göksun’a gittiğimiz zaman Göksun yaklaşık 20 kilometreye yakın kısalma yaşayacak. Yol konforu da artacak. Bizim Kahramanmaraş ile ilgili bir projemiz daha var. Onunla ilgili de müjdemizi verelim. MADO kavşağının oradan Ayvalı Barajına olan kısma kadar da çevre yolu ihalesi yapılacak. Yapılacak yeni yol ile Gölbaşı bize 40 kilometre daha yakın olacak. Bu yolun çalışmaları ile alakalı planları yapıyoruz. Şu anda da Çağlayancerit yolu ile tanımlanan ve Ayvalı Barajı’na kadar olan kısmın da bu yıl içerisinde ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir müjde daha vermek gerekirse, Göksun’dan sonra Tomarza-Tufanbeyli yolu üzerinden Kayseri’ye giden yolumuz da Kahramanmaraş’ı 40 kilometre daha Ankara’ya yakınlaştıracak. Bu yolun da önümüzdeki yıl proje ihalesi yapılacak. Biz ön fizibilite çalışmalarını tüm milletvekillerimiz ile beraber takip ediyoruz. Hem Kayseri’nin hem de Kahramanmaraş’ın ortak yolu olması bizi birlikte çalışmaya sevk ediyor. Bu çalışmalar sayesinde ise Kahramanmaraş artık kavşakların kesişme noktası olacak. Bu yolda yapılan yatırım yaklaşık eski paraya göre 2 buçuk katrilyon. Yaptığımız bu çalışmalar ciddi emek isteyen ve ciddi mühendislik isteyen çalışmalardır. Memleketimize hayırlı olsun”

Hizmet gezilerine katılan STK başkanları ile çalışmaları medyadan takip ettiklerini, bu kadar yoğun çalışma olduğunu bilmediklerini ve çalışmaların tahminlerinin üzerinde olduğunu belirterek Milletvekili Dilipak’a ilgisinden dolayı teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın