Süleyman Öner’den flaş karar!

Süleyman Öner'den flaş karar!

27 Ağustos Pazar günü 3’üncüsü yapılacak olan kongrede MHP eski İl Başkanı Süleyman Öner, aday olmayacağını açıkladı.

02 Ağustos 2017 - 05:05 - Güncelleme: 02 Ağustos 2017 - 05:08

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Kongresinin 2 defa iptal edilmesinin ardından 3’üncü kongreye hazırlanan ve Kahramanmaraş halkının yakından takip ettiği kongre önce MHP Eski İl Başkanı Süleyman Öner şok bir karar alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı.

eski İl Başkanı Öner, Resmi Sosyal Medya hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olduğu fotoğraf bir fotoğraf paylaşarak 27 Ağustos Pazar günü 3’üncüsü yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıkladı. 

Öner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Aziz dava arkadaşlarım, MHP Kahramanmaraş il kongremiz 27.08 2017 pazar günü yapılacaktır.İlçe başkanlarımız ve delegelerimizin çoğu ile yaptığım istişare neticesinde; Sayın Genel Başkanımızla da görüşerek müsadelerini isteyerek yapılacak İl kongresinde aday olmayacağım.Tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Aday olacak arkadaşlara başarılar dilerim. Kutlu davamıza bir ülkü neferi olarak hizmet etmeye devam edeceğim" ifadelerine yer verdi.

 

ÖMER ÖZKAN TEK ADAY KALDI

21 Mayıs Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan olağan kongrede Mevcut Başkan Süleyman Öner, Ömer Özkan ve Mustafa Akpınar aday olmuş, geçerli 570 oyun 272'sini alan Süleyman Öner yeniden İl Başkanı seçilmişti. Adaylardan Ömer Özkan 263, Mustafa Akpınar ise 35 oy almıştı. Seçimin tamamlanması sonrası ilçelerdeki bazı delegelerin başka Parti üyesi olduğu iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verilmişti. Bunun üzerine YSK, gerekçeli kararı açıklamış ve seçimin 9 Temmuz Pazar günü yeniden yapılmasına karar vermişti. 9 Temmuz ise yine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde olağan kongrenin tekrarı yapılmıştı. Mevcut Başkan Süleyman Öner ve Ömer Özkan’ın aday olduğu kongrede kıyasıya rekabet yaşandı. Sandıkların tamamının açılması sonrası Ömer Özkan, 472 delegeden 226’sının oyunu alarak, MHP’nin yeni il başkanı olmuştu. Seçimler sonrası bir kez daha YSK’ya itiraz edilirken itirazı yerinde bulan YSK, 27 Ağustos tarihinde İl Kongresinin yeniden yapılmasına karar vermişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x