“Suriyeli Türkmenler Askere alınsın!”

“Suriyeli Türkmenler Askere alınsın!”

Kahramanmaraş Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Fehmiddin Bayırlı, Kahramanmaraş’ta bulunan Suriyeli (Bayırbucak) Türkmenlerine vatandaşlık verilerek askere alınmasını istedi.

18 Kasım 2017 - 08:11

Bayırlı, Kahramanmaraş’ta yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaç ve beklentileri üzerine gazetemize konuştu. Türkmenlerin vatanın değerini daha iyi anlaması için vatandaşlık verilerek askere alınmasını talep ettiklerini kaydeden Başkan Fehmiddin Bayırlı, öğrencilerin ve şehir içinde oturan ailelerin ihtiyaçları için yardım talebinde bulundu.

Bayırlı, şöyle konuştu: “Bizi ayakta tutan ve sahip çıkan Türk halkıdır. Bizim onlara vefa borcumuz var. Allah, onlardan razı olsun. Ancak bizim eğitim ve işyeri açma noktasında bir takım eksikliklerimiz var. Öncelikle üniversitede okuyan yaklaşık 70 öğrencimiz var. Maddi durumları olmamasına rağmen hayata tutunmaya çalışıyorlar. Şehir içinde oturan ve yardıma muhtaç ailelerimiz var onlara destek istiyoruz. Türkmen ailelerinin yüzde 5’inde Kızılay kartı yok. Kamptan giriş ve çıkışlar noktasında şikâyet alıyoruz. Tek giriş ve tek çıkış olması nedeniyle vatandaşlarımız saatlerce beklemek durumunda kalıyor. Bu soruna bir çözüm bulunursa müteşekkir oluruz.”

Türkmenlerin meslek sahibi olabilmeleri ve kendi işyerini açmaları için yardım beklediklerini aktaran Başkan Fehmiddin Bayırlı, şunları söyledi: “Arap kardeşlerimizin 23 devleti var bir yerden getirip bakıyor. Biz Türkmenlerin sadece bir Allah’ımız bir de Türkiye’miz var. Devletimizin, derneğimize sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü derneği biz kendi çabalarımızla ayakta tutuk. Sadece halktan destek aldık zenginlerimizden değil. Bizim gibi fukara insanlardan destek aldık. Allah onlardan razı olsun. Türkmenlere vatandaşlık verilmesini istiyoruz. Nedenini sorarsanız; gençlerimizin askere gitmesini istiyoruz. Bir an önce vatan değerini bilsinler diye! Ancak bizim hem devletimizden hem de vatandaşlarımızdan en çok talep ettiğimiz okuyan çocuklarımıza destek olunması. Allah Türkiye’mize zeval vermesin.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...