Tamircilere sıcak hava mesaisi

Tamircilere sıcak hava mesaisi

Kahramanmaraş’ta mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcakları, Küçük Sanayi Sitesindeki oto tamircilerinin fazla mesai yapmasına neden oldu. Sanayi sitesindeki oto tamircisi Şeref Gürbüz, sıcak havalarda en çok hararet nedeniyle üst kapak contası yandığını söyledi.

11 Eylül 2017 - 22:57

Son yılların en sıcak mevsimini yaşayan Kahramanmaraş’ta araç sürücüleri araçlarının arıza yaptığından yakınırken, yeni sanayi sitesindeki oto tamircileri ise yaz ayını iş yaparak geçirdi. Hava sıcaklarının 42 dereceye çıktığı günlerde genellikle araçların hararet şikayetiyle servislerine geldiğini belirten Gürbüz Oto Tamir ve Bakım Servisi ustası Şeref Gürbüz, aşırı sıcaklarda en çok üst kapak contasının yanmasıyla karşılaştıklarını dile getirdi.

İki bloktan oluşan motorun blokların arasındaki contanın yağ ile bir bölgesine su ile değer bölgesine yanma-ateş ile muhatap olduğunu söyledi. Üst kapak contasının yanma nedeninin başlarında sürücülerin radyatörlerine antifriz yerine musluk suyu kullanması geldiğini belirten Oto Tamircisi Şeref Gürbüz; “Musluk suyu motor bloğunda asidik bir yapı oluşturur ve silindir kapak contasını zamanla aşındırır. Bu nedenle yaz kış antifriz kullanmak silindir kapak contanızın ömrünü uzatır. Hararet durumunda aşırı ısıdan ilk etkilenecek parçalardan biri silindir kapak contasıdır. Hararet conta yanma nedenidir. Sıcak motorun su haznesini açmak. Sıcak motorda su sıcaklığı 110 derece civarına kadar ısınmıştır ancak motor bloğunun kapalı olması ve belli bir basınçta çalışmasından dolayı su kaynamaz. Siz bu halde motor su haznesi kapağını açarsanız basınç aniden düşer ve motor bloğundaki suyun kaynamasına neden olur. Bu kaynama sırasında silindir kapak contanızın su ile teması anlık kesilip yanabilir.  Yanma odasında yada motor bloğunda oluşan kurum ve tortular. Bu tortular ısının üzerinde toplandığı bir merkeze dönüşür ve contanızı yakabilir.” Dedi.

Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir ettiği günlerde tamircilerin dolup taştığını da dile getiren Gürbüz silindir kapak contasının değişmemesi durumunda motor tamirine kadar giden işlemlerin olabileceğini söyledi. Gürbüz şöyle konuştu, “ Motor suyu motor yağına karışır. Kartelde su birikintileri oluşur. Bu durumda yağda köpürmeler olur. Motor yağ çubuğunu çekin ve yağınızı kontrol edin. Yağ su ile karıştığında grimsi çamur kıvamına gelir ve sabunlanma dediğimiz beyaz köpüksü bir yapı oluşturur. Sabunlanmayı karbüratör kapağında görebilirsiniz. Motora yağ ilave ettiğiniz kapağı açıp bakın. Beyaz renkli gres kıvamında tortullar görürseniz yağınıza su karışmış demektir. Radyatörde ve hortumlarda kaçak olmadığı halde motor su eksiltir. İlk çalıştırma zorlaşabilir. Bu motor suyunun silindirlere dolmasındandır. Araç çekişi düşer. İlk çalıştırmada egzozdan su atabilir. Su haznesinin kapağını açıp gaza yüklendiğinizde su haznesinden hava kabarcıkları gelebilir. Su taşmaya meyledebilir.  Yanmış conta hararete neden olur. Motor devri arttıkça hararet artar. Yanmış bir contada yanık bölge giderek büyüyecek ve sorun giderek artacaktır. Yağınız su ile karışıp bozulacağı için motor aşınmaları hızla artacaktır. Bu nedenle contası yanmış bir aracı en kısa sürede servise çekin. Bu halde kullanmak motorunuzun yatak sarmasına, kompresyon kaçakları vermesine neden olabilir.”

Silindir Kapak contasının değişim süresinin de kısa sürdüğünü ve servislerine gelen araçları aynı gün teslim ettiklerini de dile getiren Gürbüz özellikle uzun yola giden sürücülerin mutlaka araçlarına bakım yaptırmalarını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x