Tarım işçileri Aycan’ın gündeminde

Tarım işçileri Aycan’ın gündeminde

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, tarım işçilerinin yaşadığı sorunları Meclis’e taşıdı.

01 Mayıs 2019 - 16:38

Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda katip üye olan Aycan, tarım işçilerinin yaşadığı iş ve trafik kazalarını da Tarım ve Orman Bakanından sordu. Milletvekili Aycan, tarım işçilerinin bir kısmının, aileleri ile birlikte çok zor şartlar altında çalıştığını, insan sağlığı açısından uygun olmayan ortamlarda yaşayan ve çalışan aile sayısını tespit etmek üzere yetkililerden bilgi istedi.

TARIM İŞÇİLERİNİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ

Tarım işçilerinin nakilleri ile ilgili sık sık gündeme gelen trafik kazalarına da değinen Aycan, emniyet güçlerinin bu konuda daha hassas davranması gerektiğini söyledi. Bu tür kazalarda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın sayısını Bakandan soran Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, tarım işçilerinin iş güvenliğin de son derece önemli olduğunu söyledi.

Tarım işçilerinin sosyal güvenliklerine değinen Aycan, “Tarım sektöründe çalışan işçilerimizin tamamının bir an önce sosyal güvence altına alınması gerekmektedir. Bu çalışanlarımızın prim ödemelerinin daha kolay olacağı sistemler geliştirilmelidir.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi