Tarım Ürünleri Oskar Yarışması’nda Maraş rüzgârı esti

Tarım Ürünleri Oskar Yarışması’nda Maraş rüzgârı esti

Yaşama Dokunanlar Platformu ve TR Shop AVM tarafından organize edilen Türkiye Tarım Ürünleri Oskar Yarışması’nda,Tarla Ürünleri Kategorisinde mücadele eden Kahramanmaraş, 8 ürünüyle beraber finale çıkmaya hak kazandı.

02 Ağustos 2017 - 07:47

MARKA ÜRÜNLERİMİZLE FİNALDEYİZ!

Bu sene tarım alanında ilki yapılan ve Türkiye geneli 47 ilin katıldığı yarışmada Tarla Ürünleri Kategorisi’nde 8 ilden onlarca üretici jüri karşısına çıktı. 28 Temmuz Cuma günü İstanbul Cevahir Otelde gerçekleşen 1. Tarım Ürünleri Oskar Yarışması Jüri elemelerinde 8 ilden 41 ürün finale kaldı.Yarışmaya, kendi imalatı olan 8 ürünle katılan Kahramanmaraşlı 8 firmanın 8’i de finale yükseldi. Kahramanmaraş’tan yarışmaya katılan dondurma, zeytinyağı, sarımsak, pul biber, tarhana cipsi, Füme Fileto Alabalık, Maraş peyniri ve Çağlayancerit cevizi jüri ön elemelerinin gerçekleştiği Cuma günü düzenlenen Butik Fuarda sergileme imkânı buldu. Yarışmaya ilişkin gazetemize bilgi veren Yaşama Dokunanlar Platformu Genel Koordinatörü Murat Çuhadar, 2 hafta sonra Yaş Meyve ve Sebze Kategorisinde de jüri ön elemesi yapılacağını belirterek; yarışmanın final etabının Eylül ayı içinde yapılacağını kaydetti. Çuhadar, finalde en yüksek puanı alan ürünlerin TR Shop AVM’de, 1 ile 3 ay arasında ücretsiz sergileneceğini söyledi.

ŞEHRİN TANITIMI İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Kahramanmaraş’tan yarışmaya katılan ürünlerin finalde de iyi bir netice alması durumunda Kahramanmaraş’ın ulusal alanda tanıtımı ve reklamı için iyi bir avantaj sağlanmış olacağını ifade eden Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, şöyle konuştu: “Takip ettiğimiz kadarıyla yarışmanın ciddi bir jüri ekibi var. Akademisyenlerden ve sektör temsilcilerinden oluşan bu jürinin ilk değerlendirmesinde 8 ilden gönderilen ürünler birinci kategoriyi geçmiş. Finalde değerlendirilmek üzere ikinci aşamaya geçilmiş. Kahramanmaraş da şükürler olsun bu finale kalan 8 il arasında yer aldı. Eylül ayında yapılacak son değerlendirmeyle birlikte nihai neticeye kavuşturulacak. İlimizin dondurması, zeytinyağı, biberi, sarımsağı, cevizi, su ürünleri, süt ürünleri gibi bölgemize özgü, bizim bölgemizi temsil edecek ürünlerden yarışmaya numuneler gönderdik. Şu an Kahramanmaraş’tan gönderdiğimiz 8 ürün de finale kaldı ve finalde diğer illerle beraber yarışmaya devam edecekler.”

Yaşama Dokunanlar Platformu ve TR Shop AVM işbirliğince organize edilen Türkiye Tarım Ürünleri Oskar Yarışması’nda, marka ürünleriyle mücadele eden Kahramanmaraş, 8 ürünüyle beraber finale çıkmaya hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl kültür ürünleri alanında düzenlediği organizasyonlarla tanınan Yaşama Dokunanlar Platformu, bu sene TR Shop AVM işbirliğinde tarım ürünlerine yönelik bir organizasyon gerçekleştirdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından aday gösterilen çiftçi ve üreticiler kendi kategorilerinde diğer illerle yarıştı. Tarla Ürünleri ve Yaş Meyve-Sebze olmak üzere 2 kategoriden oluşan Türkiye Tarım Ürünleri Oskar Yarışması’nın ilk etabı 28 Temmuz Cuma günü İstanbul Cevahir Hotel’de gerçekleşti. Tarla Ürünleri Kategorisinde 8 ilden onlarca üretici jüri karşısına çıktı. Kahramanmaraş’tan 8 ürünüyle beraber yarışan 8 üretici de finale kaldı. Yarışmada; Kahramanmaraş, Aydın, Kütahya, Aksaray, Tokat, Yalova ve Mardin kazanan iller oldu. Birbirinden özel ürünleriyle yarışmaya katılan Kahramanmaraş firmaları ve ürünleri ise şöyle: Özdem Yağ – Zeytinyağı, Kervan Pastanesi – Alpedo Dondurma, Hasan Sönmez – Sarımsak, Marbi – Pul Biber, Müsan Gıda – Tarhana Cipsi, Bafa Su Ürünleri – Füme Fileto Alabalık, Akalp Süt – Maraş Peyniri, Çağlayancerit Belediyesi – Çağlayancerit Cevizi.”

Moderatörlüğünü Murat Çuhadar’ın yönettiği ve Prof.Dr. İstemi Yücel Başkanlığında toplanana jüri heyeti şu isimlerden oluştu:Prof. Dr. KadircanKeskinbora, Mimar Metin Akyüz, Akyürek Holding Yön. Krl. Üyesi Murat Akyürek, İş Adamı Bülent Aslan, Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref Arıkan, Nusaybin Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Zeynel Tunçalan, Mardin Eski Belediye Başkanı Mesut Çuhadar, Sosyal Danışman Gündüz Çiçek, Eğitimci Recai Mert, 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, Aşçı ve Gurme HamdiyeErbek, Ressam Sevinç Mercan Çuhadar, Medya Koordinatörü Goncagül Feyman, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Aşçı Murat Mıhladız, Kanaat Önderi Süleyman Erman.” Programda gözlemci olarak Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek ve Çorum Tarım Gıda Kontrol Şube Müdürü Erdal Karıncalı katıldı. Programa katılan firmalara Butik Fuar olanağının sağlandığı yarışmada en yüksek puanı alan finalistlere 1 ay ila 3 ay arasında TR SHOP AVM de ücretsiz reyon imkânı tanınacak. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...