Tarımda Genç Girişimci Kadınlar güçleniyor

Tarımda Genç Girişimci Kadınlar güçleniyor

“Tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor programı” Girişimcilik açılış töreni bugün başlıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlk defa 2015 ve 2016 yıllarında 16 ilde uygulamaya konulan proje “Tarımda genç girişimci kadınlar güçleniyor” programı bugün başlıyor.

21 Mart 2017 - 11:24

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programının genel amacı; tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.

İlki 2015 ve 2016 yılında başka illerde uygulanan proje; 2017 yılında Bakanlığımızca belirlenen; ilimizin de aralarında bulunduğu 16 ilde (Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat) gerçekleştirilmektedir. “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında Kahramanmaraş’ta 78 genç kadın çiftçimize, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, 4 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecektir. 21-24 Mart 2017 tarihinde Merkez Clarion Otelde verilecek olan eğitime Andırın İlçesinden 6, Pazarcık ilçesinden 2, Nurhak ilçesinden 2, Göksun İlçesinden 8, Dulkadiroğlu ilçesinden 10, Onikişubat İlçesinden 17, Türkoğlu İlçesinden 10 kişi olmak üzere 18-40 yaş arası 55 genç kadın çiftçi katılacak, 04-07 Nisan 2017 tarihleri arasında Elbistan İlçesindeki eğitime ise Elbistan İçesinden 13, Afşin İlçesinden 10 kişi olmak üzere toplamda  18-40 yaş arası 78 genç kadın çiftçi eğitim almış olacaktır.

Eğitimler tamamlandıktan sonra, eğitime katılan tüm kadınlarımız İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden görevlendireceğimiz Ziraat Mühendisi ve Veteriner hekimler nezaretinde proje hazırlayacaklardır. Mayıs ayı içerisinde belirlenecek bir tarihte  Proje hazırlayan kadınlarımızın projelerini tanıtacağı Proje Pazarı Ve Sertifika Dağıtım Töreni yapılacaktır, Aynı zamanda törende, Bağımsız beş kişilik Jüri tarafından projeler değerlendirilecek ve değerlendirme sonunda  belirlenen ilk üç proje açıklanacaktır. Proje Pazarı ve Sertifa Dağıtım Töreninde dereceye giren çiftçilere teşvik ödülü verilecektir (Birinci:3.000 TL, ikinci: 2.000 TL, üçüncü: 1.000 TL ). Ayrıca, başarılı olan  ilk 3 projemiz, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında Kahramanmaraş’ı temsil edecektir.” İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Kahramanmaraş’ta otomobil tıra arkadan çarptı: 1 ölü
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir Kahramanmaraş İnşa Ediyoruz”
Başkan Görgel: “Engelliler İçin Daha Yaşanabilir Bir...