Taşeron işçilerin meraklı bekleyişi devam ediyor!

Taşeron işçilerin meraklı bekleyişi devam ediyor!

Hak-İş İl Başkanı Ve Hizmet-İş Şube Başkanı Ömer Çınar, olağan yönetim kurulu toplantısında konuştu. Başkan Çınar, 2018 yılı itibarıyla asgari ücretin brüt olarak 2 bin 200 TL olmasını istedi.

05 Aralık 2017 - 03:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücret konusunda, 'Rakamı Aralık ayı sonunda hep birlikte açıklayacağız' açıklamasının ardından asgari ücretliyi bir heyecan sardı. 2018 yılında asgari ücretliye ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, asgari ücret Komisyonuna Hak-İş ve Hizmet - İş sendikalarının davet edilmemesini eleştiren Ömer Çınar, en büyük konferadasyon olan Hak - İş ve Hizmet - İş sendikalarının asgari ücret komisyonunda olması gerektiğini savundu.

 

“Taşeron İşçi 657’ye Tabi Olacak”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın sendika hizmet binası açılışı için Kahramanmaraş’a geleceğini belirten Çınar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genel başkanımız yeni hizmet binamızın açılışı için şehrimize gelecek. Burada bir takım ziyaretlerde bulunacak. Yeni binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Diğer yandan Toplu iş sözleşmelerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan toplu sözleşmelerde işçilerin yüzleri gülüyor.  Taşeron işçilerin kadro beklentisi hala devam ediyor. Bu mecliste görüşülecek ama şuan için içeriyle ilgili bir bilgiye sahip değiliz. Fakat duyduğumuz bir takım bilgiler var. Kamuda çalışanların memur statüsünde 657’ye tabi olarak çalışılacağını, belediyelerde farklı bir uygulama yapılacağını ama içeriğin tam olarak ne olduğunu şuan için bilinmiyor. Ama 657’te tabi olacaklarını, 3 yılda bir bağlı olduğu kurum ile sözleşme yapılacağını biliyoruz. 3 yıl içerisinde işçilerden memnunlar ise devam edecekler, memnun değillerse yollarını ayıracaklar. Memnun oldukları kişileri ise mülakat ile alınacağı söyleniyor.”

 

“Asgari Ücret Net 1800 TL Olmalı”

Hak- İş sendikası olarak asgari ücrete yapılacak zam hakkında da açıklamalarda bulunan Çınar şunları söyledi: “Bizim asgari ücret ile öngörümüz, asgari ücretin şuanda 1404 TL olan asgari ücretin brüt 2bin 200 TL’ye kadar çıkmasını istiyoruz. Ve net olarak ’ta 1800 TL olmasını istiyoruz. Biz Hak – İş olarak bunu öngörüyoruz.  En büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Hak-İş ve Hizmet İş sendikası asgari ücret komisyonuna dahil etmediler. Onun için bizlerin en büyük konferadasyon olan hak iş ve hizmet iş sendikalarının asgari ücret komisyonunda olmasını istiyoruz.  Bu şekilde istediğimiz oranda olursa asgari ücretli işçilerimiz bir nebze olsun nefes almış olurlar.  Öte yandan taşeron ve kadrolu işçilerimiz toplu sözleşmeleri devam ediyor.  Diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın toplu sözleşmeleri geldiğinde almış oldukları ücretlerine yansıyacaktır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...