Taşerondan kadroya geçen işçinin maaşı artacak mı?

Taşerondan kadroya geçen işçinin maaşı artacak mı?

Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesini değerlendiren, Hak-İş Sendikasına bağlı Öz Büro İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu, işçilerin verilen kadroyu gözyaşlarıyla karşıladıklarını ve üzerlerindeki şaşkınlıklarını hala atamadıklarını söyledi.

10 Aralık 2017 - 15:17

Kamuda çalışan taşeron işçisinde bayram havası olduğuna dikkat çeken Başkan Arifoğlu, “taşerona kadro verilmesi bazı işçilerimizin üzerinde şok etkisi yapmıştır. Bizim amacımız çocuklarımıza daha iyi yarınlar bırakabilmekti. Kendi kurumlarımızda bile ikinci sınıf insan muamelesi görülüyorduk. Çok şükür bu sorun ortadan kalmış oldu” dedi.

 

“İşçilere İş Güvenliği Geldi”

Kadronun işçilere ne gibi avantajlar getireceği hakkında da bilgiler veren Murat Arifoğlu, işçilerin en büyük sorunu olan iş güvenliğinin kadroyla birlikte sağlandığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yasa resmi gazetede yayınlanıp resmi hale gelecek. Biz o zaman daha çok sevineceğiz. Daha öncesinde kamuda asıl iş, yardımcı işçi ayrımı yapılıyordu. Bu sorunu Cumhurbaşkanımız bizzat devreye girerek sorunu çözmüştür. Asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın tüm kamuda çalışan işçilere kadro verildi. Biz Hak-İş olarak ayrımsız kadro istiyorduk. Burada bizi mutlu eden özel sözleşmede 4 E denilen sürekli görüşen bir statü vardı. Yani bize yeni bir statü kazandırılmaya çalışılıyordu. Taşeron illetinden kurtulup biz yeni bir statü istemiyorduk. Bizim bütün çabamız buydu. 4 E daimi işçi kadrosu verildi. Bizim hayal ettiğimiz, mücadelesini verdiğimiz çalışma zaten buydu. Öncelikle iş güvencemiz olacak. Bu bizim için en büyük mutluluktur. Daha öncesinde iş güvencemiz kesinlikle yoktu. En son dönemlerde 3 yıllık sözleşmeler yapılmaya başlandı. Daha öncesinde 3 aylık 1 yıllık sözleşmelerle çalıştık. Artık yeni dönemde hangi şirket olacak düşüncesinden kurtulmuş olduk. Daimi işçi kadrosunda olduğumuz için kadrolu işçilerin yaralandığı haklardan yararlanacağız. İş güvencemizin geldiği için çok mutluyuz.”

 

“Maaşlarımızın İyileştirilmesi Yönünde Mücadele Vereceğiz”

Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaş konusuna da değinen Arifoğlu şunları söyledi: “Yıllardır var olan taşeron sorununu tamamıyla çözdüğü için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kamuda çalışan 450 bin kişinin tamamı kadroya alındığı söyleniyor. Ayrıca belediyelerde ve özel idarelerde çalışan kişilerde kurumlarının bünyelerinde kadrolu işçi olacaklar. Maaşlarımızda şuan için bir artış olmayacak. Aynı ücret üzerinden işçilerimiz kadroya geçecekler ama biz şuna inanıyoruz, sendikamız devam ettikten sonra, toplu sözleşmemiz devam ettikten sonra biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçten sonra sosyal haklarımız ve maaşlarımızın iyileştirilmesi yönünde mücadelemiz devam edecektir. İşçilerimiz arasında büyük bir bayram havası var, bazı işçiler ise şoku üzerlerinden atamıyorlar. Bizim amacımız çocuklarımıza daha iyi yarınlar bırakabilmekti. Kendi kurumlarımızda bile ikinci sınıf insan muamelesi görülüyorduk. Ak Parti hükümetimiz döneminde haklarımız sürekli iyileştirildi. Bu süreçlerle aşama aşama gelindi. Hiçbir arkadaşımız tereddüt etmesin. Maaşlarımız zamanla iyileşecektir. Taşeron işçinin sorunu derdimiz diyerek, gece gündüz çalışan Hak- İş genel başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız bu sorunu çözemediği taktirde genel başkanlıktan istifa edeceğini dile getirmişti. Emeğe sadakat şerefimizdir ilkesiyle bizlere yön veren kadrolu taşeron işçilerin anasının ak sütü gibi helaldir diyerek bizleri sürekli yönlendiren Öz Büro İş sendikamızın Genel Başkanı Baki Gülbaba’ya özellikle teşekkür ediyoruz.”

 

Ezildik, Aşağılandık…

14 yıldır taşeron işçisi olarak çalışan 2 çocuk annesi Gülizar Sarı (47) ise taşerona kadro gelmesini gözyaşlarıyla karşılayarak,  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bu yaşta bizleri sevindirdi. Özellikle şehrimize geldiğinde bir kahvemizi içmeye davet ediyorum. Bizlerde artık kadrolu işçi olduk. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Biz liderimizi seviyoruz. Biz geçmiş yıllarda taşeron işçisi olarak çok ezildik, aşağılandık, bizi çok küçüksediler. Biz bu kadroda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı