Tatile gidecekler dikkat!

Tatile gidecekler dikkat!

Kahramanmaraş’ta kış aylarının verdiği çetin hava şartların ve sömestr tatil planı vatandaşlara araç bakımlarını yaptırmaları gerektiğini belirten uzmanlar, "Vatandaşlarımızın kış aylarını rahat ve sorunsuz geçirmeleri için araç bakımları çok önemlidir” diye uyarıda bulundular.

25 Ocak 2017 - 11:49

Kış ayının çetin hava şartları sebebiyle ve sömestr tatil planı yapan bazı duyarlı vatandaşlar araçlarını kontrol ettirmeyi ihmal etmiyorlar. Kimi tatil, kimi ise kış hava şartlarında uzun yola gidecek vatandaşlar araçlarının bakımlarını yaptırıp, daha güvenli bir şekilde yola çıkmak için günler öncesinden oto tamircilerinde kuyruk oluşturmuştu. Tatil öncesi oto tamir istasyonlarında hareketliliğin arttığı belirtildi.


 ‘GÜVENLİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAK’

Kahramanmaraş’ yeni sanayi sitesinde Oto Araç Bakım Uzmanı olan Cengiz Tepebaşı, bayram tatilinde araçları ile yolculuk yapacak vatandaşları uyardı. Araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkılmaması gerektiğini söyleyen Tepebaşı, “İşlerimiz şu an normal seyirde devam ediyor. Tatile gidecek olan vatandaşlar arabalarına bakım yaptırıyorlar. Genel bakım yaptıranlar özellikle şu günlerde yoğunluğu arttırıyor. Bunlar 2 gün sonra daha da yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Diğer yandan bayramın daha da yaklaşılması burada iğne atacak yer bırakmayacağı kanaatindeyiz. Uzun yola çıkacak olan vatandaşlarımız arabalarının bakımlarını, yağ seviyesi ve genel olan bakımları kontrol ettirip daha güvenli bir yolculuğa çıkmak istiyorlar. Bu durumlarda sadece tamircisi de değil bütün sanayideki esnaflardan elektrikçi de, klimacıda, tekercide insanların kapılarını çaldıkları yerler oluyor” ifadelerini kullandı.

 

‘HAVANIN SICAK OLMASINDAN KAYNAKLANAN SEBEPLER’

Genel bakımların yanı sıra uzun yol için ekstra bakımların önemli olduğunu ifade eden Tepebaşı, “Özellikle burada kontrol edilmesi gereken yerler şunlardır. Sırayla teker havaları ve durumu, far ayarları, silecek ayaları, cam fıskiyesi ayarı, fren balatası durumu ve yağ bakımları gibi yolculukta güvenle gidebilmek için kontrol edilmesi gerekiyor. Tekerlerin bu konuda ki hassaslığı şuradan geliyor. Uzun yolculuklarda vatandaşlar hızlı gidiyorlar ve tekerler bu noktada kendini gösteriyor. Tekerlerin bu havalarda havasının ne tam, ne de çok eksik olması zararlıdır. Teker top atabilir, eriyebilir ve bunlar büyük kazalara yol açabilir. Diğer yandan aracın sağlını da düşünecek olursak bu noktada aracın yağının suyunun olması motorun uzun yolda sağlığı için büyük faktör. Çünkü havanın soğuk olmasından kaynaklanan sebeplerden ötürü motorun soğuk olması ve ısınmama gibi sorunları ortaya çıkarabilir” diyerek vatandaşları uyardı.

 

‘BİLİR KİŞİLERE YAPTIRIP YOLA ÇIKMALARINI ŞİDDETLE ÖNERİYORUM’

Havalara dikkat çekenTepebaşı, “Burada vatandaşlar radyatörde ki fana güveniyorlar fakat oda bir zaman sonra antifriz koyulmadığında çokta mantıklı olmuyor. Fren balataları da aynı şekilde hava da daha hararetli çalışıp daha az performans gösteriyorlar. Bu konuda yolda giden vatandaşların devamlı vites de seyir etmeleri can ve mal güvenliği açısında büyük önem arz ediyor ifadesini kullanabilirim. Zaten vatandaşların çoğu fren balatalarından dolayı değişime geliyor. Bende buradan vatandaşlara başta arabalarının bakımlarını bilirkişilere yaptırıp yola çıkmalarını şiddetle öneriyorum. Bu gibi işleri de profesyonel ve işinin ehli kişilere götürüp yapmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü işini sağlam yapmayan kişiler hazır olan düzeni de bozup daha tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir” ifadelerine yer verdi.

 

‘EZİYET ÇEKMEK OLUR’

Yeni sanayi sitesi içinde alan Oto elektrik ve klima uzmanı Canan Kebapçıoğlu, klimanın ve elektrik bakımların yolda özellikle başka sorunlara yol açmadan bakımlarının yaptırılması konusunda uyardı. Kebapçıoğlu, “Biz elektrik ve oto klima işleri olduğundan havanın vermiş olduğu yoğunluğun üzerine birde bayram yoğunluğu eklendi. Tabi bayram telaşesinden uzun yola çıkıp memleketine gidecek olanlar, soğuk havayı göze alamıyorlar. Tabi bu havalarda onca yolu çekmekte yolu çekmekten çok eziyet çekmek olur. Bizim burada hem klima hem elektrik olduğundan aslında ikisinde de orantılı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Elektrik işlerinde de vatandaşlar arabalarını kontrol ettiriyor. Tabi buradan vatandaşlara önerimiz yola çıkmadan önce mutlaka bakımlarını yaptırmaları gerekiyor çünkü yolda çıkacak sorunlar daha büyük sorunlara yol açabilir bu hem mal hem de can olarak sonuçlanabilir ve diğer yandan elektrik klima fark etmez gerekli bütün bakımların yapılmasının şart olduğunu söylemek isterim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu