Taze sebze ve meyvenin sırrı: Seyfettin Nacar’da

Taze sebze ve meyvenin sırrı: Seyfettin Nacar’da

Sattığı meyve ve sebzelerle Kahramanmaraş’ta artık bir ekol haline gelen Doğan Market sahibi Seyfettin Nacar sırrını açıkladı.

13 Ocak 2019 - 04:33

Kahramanmaraş’ta Trabzon Caddesi Doğan Market sahiplerinden biri olan Seyfettin Nacar, taze sebze ve meyvenin sırrını açıkladı. Tanınmış esnaf olmasının da gerdiği sorumlulukla sabah saat 5’te kalkarak sebze halinde müşterilerine taze sebze ve meyve satmayı kendine görev olduğunu belirten Nacar; “Genellikle ambalaj içerisinde olan besinlerin son kullanma tarihine bakarak taze mi bayat mı olduğunu anlayabilirsiniz ama sebze ve meyvelerin taze olup olmadığını anlamakta biraz zorluk çekiliyor” dedi.

 

Patatesin tazeliği nasıl anlaşılır?

Evimizden eksik olmayan ve hemen hemen her yemeğe kattığımız patatesin tazeliğini anlamak çokta zor değildir.  Patates bayatlamaya başladığında dikkat edilmelidir. Çünkü bayatlamaya başladığı andan itibaren zehirli bir sıvı salgılamaya başlar. Patatesin bayatlayıp bayatlamadığını anlamak için kabuğuna bakmak yeterli olacaktır. Kabuğu sarıdan yeşile dönen patates bayatlamaya başlamıştır ve sağlığınız açısından oldukça zararlıdır.

 

Yeşil fasulyenin tazeliği nasıl anlaşılır?

Yaz aylarının vazgeçilmez besinleri arasında taze fasulye ilk sırada yer alıyor. Taze fasulyenin bayat ya da taze olduğunu anlamak için ortadan kırmak yeterli olacaktır. Eğer taze fasulye ortadan kırıldığında rahat kırılıyorsa ve ses çıkartıyorsa tazedir. Ancak çok zor kırılıyorsa ve lastik gibi bir görüntü oluşuyorsa fasulye çoktan bayatlamıştır.

 

Muzun tazeliği nasıl anlaşılır?

Besin değeri en yüksek ve neredeyse en lezzetli meyveler arasında muz yer almaktadır.  Muzun tazeliği kabuğundan kolayca anlaşılmaktadır. Kahverengi kabuk rengini alan muz her ne kadar fazla olgunlaşmış olarak bilinse de bu bayatlamaya başladığını gösterir. Bu renkte olan muzların içindeki şeker oranı diğer taze muzlara göre iki kat daha fazladır.

 

Dondurulmuş gıdaların tazeliği nasıl anlaşılır?

Dondurulmuş gıdaların tazeliğini anlamak oldukça zordur.  Pek insan dondurulmuş gıdaların bayatlamadığına inanır ancak durum pekte öyle değildir.  Özellikle hazır olarak alınan dondurulmuş gıdaların üzerinde yer alan buz kristalleri bayatladığının başlıca belirtisi arasında yer almaktadır.  Aynı şekilde dondurulmuş gıda kategorisine giren dondurmanın da üzerinde buz kristalleri varsa buda bayatlamış olduğunun göstergesidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak