TEDAŞ Kahramanmaraş’a misyon kazandıracak
Reklam

TEDAŞ Kahramanmaraş’a misyon kazandıracak

TEDAŞ, bölgesel ve uluslararası bir eğitim merkezini Kahramanmaraş’ta kurarak Kahramanmaraş’a farklı bir misyon kazandırmayı amaçlıyor.

05 Şubat 2016 - 07:36

TEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Elektrik Dağıtım Şirketlerinin işletme hakkının devrinin yapılmasıyla TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün yeni bir misyon kazandığını belirten TEDAŞ, bölgesel ve uluslararası bir eğitim merkezini Kahramanmaraş’ta kurarak aynı zamanda bu ilimize de hizmet etmek ve bir misyon kazandırmak hedefindedir.. Dağıtım bölgelerindeki elektrik dağıtım hizmetlerinin dağıtım şirketleri tarafından yürütülüyor olması TEDAŞ’ın dağıtım alanından çekilmesi anlamına gelmemektedir. TEDAŞ, dağıtım şirketleriyle ilgili kontrol ve denetim görevlerini sürekli olarak yerine getirirken bu görevlerin devamı olarak belirlediği yeni misyonuyla dağıtım sisteminin standardize edilmesi işlevini de yürütmektedir. TEDAŞ’ın yeni misyonundaki ilk önceliği elektrik dağıtım sektöründe çalışan teknik elemanlara yıllardır bir Kamu hizmeti olarak vermekte olduğu teknik eğitimlerdir.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü olarak ülkemizdeki elektrik dağıtım sektöründe yer alan elektrik dağıtım şirketleri, dağıtım şirketlerinin yüklenici firmaları, Kamu Kurumları ile sektördeki diğer özel kuruluşların ve dağıtım tesisi bulunan tüm işyerleri çalışanlarına teknik eğitimler vermekteyiz. Elektrik enerjisi sektöründe yaklaşık 300 bin kişi çalışmaktadır, bunun yaklaşık 100 bini üretim ve iletim sektöründe, 200 bine yakını da dağıtım sektöründe çalışmaktadır. TEDAŞ yaklaşık 150-200 bin kişilik bir hedef kitlesine sahiptir ve böylesine büyük ve çeşitlilik arz eden bir hedef kitleye eğitim hizmeti vermektedir.TEDAŞ gerçekleştirdiği bu eğitimlerle dağıtım sektörünün ihtiyacı olan kalifiye insan gücünün yetiştirilmesine en büyük katkıyı sağlayan kurumdur.

Elektrik dağıtım sektöründe görev yapan teknik elemanlar için düzenlenen eğitim programlarımız, elektrik dağıtım sistemindeki çalışma alanları ve mesleklerle ilgili bilgi ve becerileri kapsamaktadır ve dağıtım sisteminde çalışan teknisyen, tekniker ve mühendislerin mesleki eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknik bir içeriğe sahiptir. Elektrik dağıtım sektörüne vermekte olduğumuz eğitimlerde, dağıtım sektöründeki mesleklere yönelik hazırlanmış olan eğitim programları uygulanmaktadır. Bu eğitimlerde görev yapan eğiticilerimiz teknik öğretmen (elektrik bölümü) ve elektrik mühendislerinden oluşmaktadır. Her bir eğiticimiz elektrik dağıtım sektöründeki mesleki eğitim programlarından en az birini branş olarak seçmişlerdir ve kendi branşlarında uzmanlaşmış olarak eğitim vermektedirler.Elektrik dağıtım sektörüne vermekte olduğumuz teknik eğitimler, eğitim merkezlerimizdeki elektrik dağıtım sistemine ve teknolojik gelişmelere uygun olarak dizayn edilmiş olan derslikler, laboratuvarlar ve uygulama sahalarında teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Elektrik dağıtım sektörüne sunmakta olduğumuz eğitimler dört ayrı eğitim merkezinde verilmektedirve ülke genelindeki 21 dağıtım bölgesi bu dört eğitim merkezine paylaştırılmıştır. Her eğitim merkezi kendi sorumluluk alanındaki dağıtım bölgelerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışma içindedir. Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzincan’da kurulu olan eğitim merkezlerimizin sayısı, hem coğrafi bölgelerin hem de dağıtım bölgelerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak bakımından yeterli bulunmamaktadır. Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerindeki dağıtım sektörünün ihtiyacını karşılamak amacıyla her iki bölgeye de konum itibariyle yakın ve merkezi durumda olan Kahramanmaraş’ta, TEDAŞ’a ait olan tesislerde bir eğitim merkezi kurulmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Kurulacak eğitim merkezi sadece bölgenin ihtiyacı olan eğitimleri gerçekleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda inanç ve kültür coğrafyamızdaki dış ülkelerin dağıtım sektörüne verilecek eğitimlerin merkezlerinden biri olacaktır ve uluslararası bir misyon da üstlenecektir. Kahramanmaraş’ta kurulacak TEDAŞ Eğitim Merkezi, uluslararası bir eğitim merkezi olarak tasarlanmaktadır ve elektrik dağıtım sistemindeki teknolojik gelişmeleri bünyesinde bulunduracak niteliktedizayn edilecektir.

TEDAŞ Genel Müdürlüğü dağıtım sistemi için geliştirdiği kendine özgü bir eğitim modeli kapsamında hem ülkemizdeki elektrik dağıtım sektörünün ihtiyacı olan teknik eğitimleri vermektedir hem de yurtdışına eğitim ihraç edebilen yegâne Kamu Kurumu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. TEDAŞ, bölgesel ve uluslararası bir eğitim merkezini Kahramanmaraş’ta kurarak aynı zamanda bu ilimize de hizmet etmek ve bir misyon kazandırmak hedefindedir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu Belediyesi İlçe Merkezinde Büyük Dönüşümü Başlatıyor: Sokak Sağlıklaştırma Projesi Hayata Geçiyor
Dulkadiroğlu Belediyesi İlçe Merkezinde Büyük Dönüşümü...
Kahramanmaraş’ta Depremzedeler Tevekkeli Köy Evlerine Yerleştirildi
Kahramanmaraş’ta Depremzedeler Tevekkeli Köy Evlerine...