Tek Tek Bozuk Para Saymaya Son! Otomatik Hesaplama Dönemi Başlıyor
Reklam

Tek Tek Bozuk Para Saymaya Son! Otomatik Hesaplama Dönemi Başlıyor

Türkiye dahil tüm dünyada günlük bozuk para alışverişinin çok olduğu sektörlerde, çoğu zaman bozuk paraları sayarak hesap yapmak çok zaman aldığı için büyük bir sorun oluşturuyor. Türk girişimci, geliştirdiği bir uygulama ile buna bir çözüm getirdi.

26 Ekim 2019 - 23:26 - Güncelleme: 27 Ekim 2019 - 01:56

Bozuk para alışverişinin çok olduğu sektörlerde madeni paraları saymak ve hesabını yapmak, özellikle kasiyerlerin en büyük sorunlarından birisini oluşturuyor. Madeni paralar tek tek sayılarak bu işlem için bazen yarım saat ile bir saat arasında zaman harcanıyor. Şimdiye kadar bu soruna Avrupa ülkeleri de dâhil dünyanın hiçbir yerinde bir çözüm bulunmadı.

Tüm dünyada süregelen böylesi büyük bir soruna İsmail Sabih Ay isimli şok market çalışanı bulduğu  çözüm projesini hayata geçirerek yazdığı bir uygulama ile milyonlarca kasiyerin işini kolaylaştıracak bir buluşa imza attı.

"Bozuk Para Hesapla" ismiyle
  Google Play‎ Store’da yayına verilen bu uygulama Günlük işleri arasında madeni para sayma görevi olan market, bakkal çalışanları, günlük bir saate yakın harcadıkları zamanı bu uygulama ile sadece bir kaç dakikaya sığdırabilecek. Bozuk para sayma sorununa çözüm getiren bu uygulama önemli ölçüde zaman kazandırıyor.

Tüm dünyada pek çok sektör ve çalışanı için devrim niteliği taşıyacak bu uygulama Türkiye'de kulaktan kulağa tavsiyelerle hızla yayılarak büyük bir ilgi görüyor.

Peki, bu uygulamanın çalışma prensibi nasıl?

Son derece kullanışlı ve basit bir ara yüze sahip olan“Bozuk Para Hesapla” uygulaması, tamamen bozuk paraların gramaj ve adet hesabı ile çalışıyor.

Uygulamayı kullanmak için tek yapmanız gereken şey, bozuk paraları değerlerine göre ayrı ayrı tartarak, gramaj miktarını ilgili bölüme girmek. Uygulama girilen bozuk paraların gramajını hesaplayarak kaç adet olduğunu tutarını ve hepsinin toplam tutarını gösteriyor.

Uygulama şu an sadece Türkiye'de kullanılabiliyor. İsmail Sabih Ay, geliştirdiği uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, “5 aylık bir çalışmanın ardından yayınlanan uygulama şu an sadece Türkiye’de kullanıma sunuldu. Diğer ülkeler için henüz kullanılamıyor. Ancak yabancı ülkelerin para birimlerine yönelik gerekli çalışmaları ivedi bir şekilde yapıyoruz. Gerekli testleri yaptıktan sonra başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada kullanıma sunacağız.” diye konuştu.

İsmail Sabih Ay ayrıca tüm dünyada pek çok sektörde çalışan milyonlarca insanı ilgilendiren bir soruna çözüm bulmanın mutluluğunu yaşadığını da kaydetti.

Bozuk Para Hesapla Uygulamasını İndirmek İçin Hemen Tıkla!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apps.parahesaplama&hl=tr


Uygulamanın kullanımını anlatan videoyu buradan izleyebilirsiniz.



YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...