“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”

“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”

Cumhur ittifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, Onikişubat ilçesinde yer alan Tekir Mahallesi’nde vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Görgel: “Tekir, Kahramanmaraş’ımızın önemli bir turizm merkezidir. Buradaki potansiyeli ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

18 Mart 2024 - 14:40

Seçim çalışmalarına Onikişubat ilçesindeki batı mahallelerini ziyaret ederek devam eden Cumhur ittifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel, Şahinkayası, Suçatı, Kürtül ve Tekir Mahallelerini ziyaret ederek burada vatandaşlarla buluştu. Gittiği mahallelerde vatandaşlara projelerinden bahseden Görgel, batı mahallelerindeki turizm potansiyelini daha iyi değerlendireceklerini söyledi. Tarım ve hayvancılık konusunda da projelerini anlatan Görgel, ‘Hal Kompleksi’ projesi ile vatandaşların ürettiği meyve ve sebzelerin daha kolay bir şekilde satacağını dile getirdi. 31 Mart’ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda besicilere yem desteği de sağlayacaklarını kaydeden Görgel, tarım ve hayvancılık konusunda vatandaşları yalnız bırakmayacaklarının altını çizdi. Görgel’in Tekir ve Kürtül mahalle ziyaretlerinde Cumhur ittifakı Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş’ta yer aldı. Görgel, Cihannüma Derneği’nin düzenlediği sahur organizasyonunun ardından programını sonlandırdı.

SAHADAN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ

Sahadan güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Görgel; “Bugün Şahinkayası, Suçatı, Tekir ve Kürtül Mahallerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Tekir Mahallesi’nde iftar programına katıldık. Kürtül Mahallesi’nde teravih namazını kıldık. Gittiğimiz her mahallede vatandaşlarımızın bize karşı gerçekten güzel bir teveccühü var. Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı’mıza karşı güvenlerini ve desteklerini bildiriyorlar. Bize karşı taleplerini bildiriyorlar. Mahallelerdeki sorunları söylüyorlar. Buradaki esnaflarımızı da ziyaret ederek onların da sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımıza projelerimizden bahsediyoruz. Göreve gelmemiz halinde 5 yıl boyunca neler yapabileceğimiz anlatıyoruz. Zaten bu mahallelerde uzun yıllardır tanıdığımız insanlar var. Gerçekten sahadan güzel tepkiler alıyoruz. İnşallah 31 Mart’ta bu tepkiler sandığa yansıyacaktır. Bugün bizleri iftar sofrasına davet eden Tekir’li hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

TEKİR KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONU OLACAK

Tekir bölgesinin turizm potansiyeline de değinen Görgel: “Tekir Mahallemizin önemli turizm noktaları var. Gerçekten yayla turizminde bölgenin önemli değerlendiren birisi olabilecek bir yer. Bunun yanı sıra su potansiyeli de yüksek. Ayrıca alabalık yetiştiriciliği için gayet elverişli bir bölge. Tabi daha önceki günlerde biz turizm projelerimizin içerisinde Tekir bölgemiz içinde önemli hedeflerimiz yer alıyordu. Burada hükümetimizle, büyükşehir belediyemizle, ilgili bakanlıklarımızla, ilçe belediyemizle birlikte bu bölgenin turizmdeki potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışacağız. Tekir, Kahramanmaraş’ın turizmdeki önemli destinasyonlarından birisi olacak. Yurtiçi ve yurtdışından Kahramanmaraş’a gelen turistler mutlaka Tekir’e de uğrayacak” diye konuştu.

BU MAHALLELERİMİZDE ALTYAPI SORUNU KALMAYACAK

Bir buçuk yıl içerisinde mahallelerdeki altyapı sorunlarını tamamen çözeceklerini vurgulayan Görgel: “Bu mahallelerimizdeki problemlerden birisi de altyapıydı. Vatandaşlarımızda bu konuda taleplerini bize iletti. Proje tanıtım günümüzde söylediğimiz gibi buradaki altyapı problemlerini göreve geldiğimiz tarihten itibaren 1 buçuk yıl içerisinde çözeceğiz. Bu konuda gerekli ön hazırlığı yaptık. Bu mahallelerimizin hiçbirinde altyapı sorunu kalmayacak” ifadelerini kullandı.

ÜRETEN KAHRAMANMARAŞ İÇİN GEREKLİ HAMLELERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Çiftçilere ve besicilere yönelik projelerinden bahseden Görgel: “Kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımız, yapacağımız devasa hal kompleksinde ürettiği meyve sebzeleri satacak. Çiftçimize gerekli desteği vereceğiz. Üreticilerimizin ürettiği meyvelerin satılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca zaten besicilerimize yem desteği sözü vermiştik. İnşallah üreten Kahramanmaraş için canla başla gerekli hamleleri yerine getireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x