Tekke’de hedefe ulaşılıyor!

Tekke'de hedefe ulaşılıyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında 130 ev ile anlaşma sağlanırken, 86 evin yıkımı tamamlandı. Yusuflar Mahallesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yıkım çalışmaları vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler ile devam ediyor.

28 Mart 2018 - 02:10

KİRA YARDIMI YAPILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında sağlıklı ve güvenli yaşam alanları haline getirilmesi amacıyla 31 Aralık 2012’de çıkarılan 6306 sayılı Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine yapılacak kira yardımlarına devam ederken 2018 itibari ile TÜFE doğrultusunda arttırmıştı. İllere göre kira yardımları en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak belirlenirken, Tüketici Fiyatları Endeksi’ndeki artış sonrası Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm kira yardımı 745 liradan 830 liraya çıkartıldı.

Kahramanmaraş'ta Yusuflar Mahallesinde oturan ve evleri istimlak edilerek yıkılan 86 aileye kira yardımı yapılıyor. Ailelerin kira yardımlarını kabul etmesi sonrasında vatandaşlar mağdur edilmiyor.

Kiracı olarak taşınan vatandaşlara bir kereye mahsus 2 aylık taşınma ücreti olarak 1660 lira ödeme yapılırken, kira yardımlarının 18 ay boyunca devam ettiği öğrenildi.

 

130 EV İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Bakanlık tarafından kira yardımını kabul eden ailelerin oturduğu evlerde yapılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar 86 ev yıkımı gerçekleştirildi. Tamamen vatandaşların gönül rızasına dayalı olarak yapılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar 130 ev ile anlaşma sağlandı ve bunlardan 86'sının yıkımı tamamlandı.

 Bu çalışmalar kapsamında Saçaklızade bölgesinde 3 blok ve 100 civarında konut yapılacağı öğrenildi.

Bunun yanı sıra diğer alanlarda ve Çamlık bölgesinde konutların üretileceği, toplam alanı 24 hektar olan Tekke'de (Yusuflar Mahallesi) 1. Etap çalışmaları başladığı ve bu çalışmalar 8 hektarlık bir alanı kapsadığı belirtildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
CHP’li Ünal Ateş’ten 1 Mayıs mesajı
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol Açıyor
Büyükşehir, Göksun’da İnşa Edilecek Köy Evlerine Yeni Yol...