Teknoloji Arzuhalcileri vurdu!

Teknoloji Arzuhalcileri vurdu!

Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır arzuhalcilik yapan Nebi Güvercin, gelişen teknoloji ile sektörün artık yok olma noktasına geldiğini söyledi.

14 Ekim 2017 - 02:41

Devlet binalarının çarşı merkezinden kaldırılmasıyla işlerinin sekteye uğradığını kaydeden Güvercin: “İlimizin Büyükşehir olması, bu arzuhalcilik mesleğini neredeyse ortadan kaldıracak hale getirmiştir. Şimdilerde bizde iş yerlerine zamanımızı geçirmeye geliyoruz.” dedi.

 

“Hayatımız Kavga İle Geçti”

Sektörünün zorlukları hakkında bilgiler veren Güvercin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim arzuhalciler arasında devamlı bir birlerinden bir iki muhtar çalma mücadelesini verir. Bu mücadelede öyle ufak tefek mücadele değil. Sanki savaş meydanı mücadelesinden geri kalmayacak bir mücadeledir.Köylerimiz fakir olduğu için adli işleri olanların hemen hemen hepsi denilmezse de birçoğu işlemlerini arzuhalcilere yaptırır.Diğer idari dilekçeleri ve bilhassa köylerde evlenme memuru köy muhtarının oluşundan dolayı köylülerin evlenme işlemleri de bu arzuhalci yazıhanelerinden yapılır. Bu arzuhalci dükkanları binlerce evlenmelere tanıklık etmiş, bu evlenme ile ilgili olayları görmüştür.Bu olaylardan evlenme muamelesini bitirip aradan bir saat kadar bir zaman geçmeden geri gelip evlenmeden vazgeçenlerimi dersin, aynı şekilde yine evlenme işlemleri tamamlanmış imzalar atılıp biraz sonra kız, erkek taraflarının gelip kızın başka birisi ile kaçtıklarınımı dersin daha buna benzer birçokolaylara tanıklık ettik.”

 

“Tatiller Bize Haram”

73 yaşına rağmen çalışmaya ara vermeyen Nebi Güvercin:  “ Bir hafta sonu tatillerini evde zor geçiriyoruz, iki gün bitmek bilmiyor.  Biz çalışmaya alıştık, evlerde duramıyoruz. Emekli oldum. Bir iki yıla yakın boş gezdimse de boş gezmek olmuyor. Bizim nüfustan emekli arkadaşlar var, onlara beraber çalışma teklifinde bulundum, ancak hepside ancak kendilerini kurtarıyor ikinci bir kişiye ekmek yedirmez gibi bahanelerle kabul etmediler.Ben pasajın içine doğru geldim. Av. İsmail Albaylı ağabeyimiz oturuyor Selam verdim. İçeri girdim daha önce memurluğumuz zamanından tanışlığımız var. Durumu anlattım abi burada beraber çalışsak olur mu demeye kalmadı,7 masasından kalktı buyur masa da senin, Daktilomda senin dedi ve burada çalışmaya başladık.Bu mesleğin Allah’ımıza şükürler olsun bir ekmeğini yiyoruz.”diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı