Teknolojiye inat mesleğini yürütüyor

Teknolojiye inat mesleğini yürütüyor

Teknolojiye inat 40 yıldır ilkel sayılabilecek yöntemlerle marangozluk mesleğini yürütmeye çalışan Yakup Karpuzoğlu, mesleğin giderek yok olmaya yüz tuttuğunu söyledi.

17 Ekim 2017 - 02:35

Marangozluğun kendisine dede’den kalma meslek olduğunu belirten Karpuzoğlu, insanların duyarsızlığından dert yandı.

Marangozluk mesleğine çocukluk yaşında başladığını belirten Karpuzoğlu: “Şuanda şehrimizde marangoz olarak 100 kişi olabilir, fakat işini hakkıyla yapan 4-5 kişi var. İnsanlar işin kolayına, ucuzuna kaçıyor. Kaliteli işi ucuz’a istiyorlar.”dedi.

 

“UCUZ’A SANAT OLMAZ”

Ahşap üzerine her türlü çalışmayı yaptığına dikkat çeken Karpuzoğlu şunları söyledi: “Yeter ki tahta olsun her türlü işlemeyi üzerine yaparım. Genelde bizim işlerimiz yaz aylarında oluyor. Ve çalışmalarımızı büyük çoğunlukla kırsal mahallelerdeki vatandaşlar alıyor. Teknolojiye inat 40 yıldır ilkel sayılabilecek yöntemlerle marangozluk mesleğini yürütüyoruz. Çocuk yaşından beri bu mesleği yapıyorum ama bu meslek asırlardan beri devam etmektedir. Şuanda şehrimizde marangoz olarak 100 kişi olabilir, fakat işini hakkıyla yapan 4-5 kişi var. Bu mesleği hakkıyla yapan kalmadı. Ve meslek yok olmaya yüz tutmaya geldi. Bu mesleği gençlerden öğrenen yok, giderek yok oluyor bu mesleğimiz. Yani mesleğin son ustaları biziz diyebiliriz. Yurtdışından pek talep almıyoruz. En çok oyma çalışmalarımız rağbet görüyor. Yaptığım ürünleri garantili veriyorum.  Eskiden kullandığımız malzemelerin hiçbirini şimdi kullanamıyoruz. Kullandığımız makinelerin elektronikleri çıktı. Ama biz teknolojiye direniyoruz. Satışlarımız tabi ki ister istemez eskisi gibi olmuyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x