EMNİYET GÜÇLERİ TEYAKKUZDA
Bölücü terör örgütlerinin kanlı eylemlerine karşı kolluk kuvvetlerimizin her an teyakkuzda olduğunu belirten İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, vatandaşların bu noktada daha duyarlı ve hassas davranması gerektiğini ifade ederek; “Şimdi güvenlik güçlerimiz teyakkuzda!Emniyetimiz,jandarmamız, korucularımız bütün zabıta ayakta ama söylediğim gibi halkımızın da çok duyarlı olması lazım.Bu tür hazırlık yapanlarla ilgili en ufak bir şeyiilgili birimlere polise bildirmesi lazım.Çocuklarımıza sahip olmamız lazım, gençlerimize sahip olmamız lazım.Çok basit Güneş çıplak. Türkiye’yi, Suriye’ye çevirmek istiyorlar. Türkiye'yi Irak'a çevirmek istiyorlar.” dedi.
HALKIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye’de bir iç karışıklık çıkarmak için uğraş verenlerin olduğunu kaydeden Güvenç, kolluk kuvvetlerinin silahlı mücadelesinde halk desteğinin önemli olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Türkiye'nin huzurunu, birliğini, dirliğini, bozmak istiyorlar. Buna karşı vicdan sahibi tüm vatandaşlarımızın kendi çocuklarına sahip olması lazım.Gençlerine sahip olması lazım. Tespitlerini, en ufak bir şüpheyi güvenlik güçleriyle paylaşması lazım.Topyekün teröre karşı bir seferberlik hareketi başlatmanız lazım.Reisi Cumhurumuzun etrafında, hükümetimizin etrafında, devletimizin yanında, aydınlık bir gelecek için sesimizi yükseltmemiz lazım.”
Ramazan ayı içinde akıtılan kanlara karşı net bir tavrın sergilenmesinin önemli olduğunu belirten Güvenç, şöyle konuştu: “Geleceği kurtarma adına, akan kanın durması adına yapılacak iş, hükümetin devletin yanında olmaktır. Şu aziz mübarek günlerde atılan, akıtılan kana, net bir şekilde tavır koymaktır. Kılıçdaroğlu bunu yapmak zorunda. CHP'nin her biri milletvekili, net bir şekilde amasız ancaksız şiddete karşı açıklama yapmalıdır, bir tavır geliştirmelidir. Bakın artık her şey çok aleni. Eski toplum kalmadı ikili üçlü oynadığınızda halk fotoğraf çekiyor ve ne söylediğinizi değil ne yaptığınıza bakıyor. Bu ülke Atatürk'ün Partisi, madem Cumhuriyet Halk Partisi, beklediği net bir şekilde şiddete karşı olmasıdır, Teröre karşı çıkmasıdır. Bu konuda hükümetin, güvenlik güçlerinin yanında olduğunu ifade etmesi ve onu göstermesidir. Herkesin beklentisi budur. İnşallah doğru yolu görürler ama biz illegal olan hiçbir şeyi de tasvip etmediğimizi açıkça ifade ediyoruz.”
Polisin askerin elinin güçlenmesi lazım!
Güvenlik güçlerimizin, gerçekten çok ağır bir mücadele verdiğini aktaran Güvenç, “23 Temmuz'dan beri verdiğimiz şehit sayısını biliyorsunuz.Şimdi bu mücadelede askerin, polisin elinin güçlü olması lazım.Gerek operasyon anında yetkilerinin tanımlanıp genişletilmesi lazım hemde operasyondan dolayı olur olmaz şikâyet yapıldığında, yargılamada prosedürlerin olması lazım. Yapmak istediğimiz şimdi budur. Buna sebep olan da yapılan saldırılardır. Yani bir alanda hayatı pahasına mücadele eden insanları, askerleri, polisleri korumak zorundayız. Başka yolu yok” dedi.
Gelinen noktada artık söz konusu Türkiye’nin geleceği olduğu vurgusunu yapan Güvenç, şu açıklamalarda bulundu: “Bu topraklarda doğan herkesin elinde başka ülkenin pasaportu olmayan herkesin bir şekilde bu şiddete karşı devletin, hükümetin yanında yer alması gerekir. Ben buradan halkımıza soruyorum: Türkiye'de halka dayalı yüzde 50 oyla iktidar olan bir sivil hükümet var. Yüzde 52 oyla halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var. Net bir şekilde Türkiye'deki iktidar sahipleri yani bizler barış diyoruz. Yeni sivil bir anayasa diyoruz, kardeşlik diyoruz. Ülkenin birlik beraberliği diyoruz. Farklı bir şey söylemiyoruz ki sivil anayasayı isteyen de biziz, özgürlük alanlarının genişlemesini isteyen de biziz.”
Batı ikiyüzlülüğünü devam ettiriyor!
Almanya’nın, 1915 olaylarını, Ermeni Soykırımı adı altında parlamentoya taşımasını ve onaylamasını değerlendiren Milletvekili Güvenç, “Batı her zaman olduğu gibi tarihsel ikiyüzlülüğünü burada da devam ettiriyor işte Almanya gibi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi kadim dostumuz, stratejik ortağımız kendisi soykırımını, Yahudi soykırımını unutmuş; Meclisi'nde Ermenilerle ilgili bir karar çıkarttı ve aynı uygulamayı Avrupa'nın birçok devletinde daha görüyoruz.Ama ne yaparlarsa yapsınlar sonuçta galip gelecek, bu işlerin üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.Türkiye’nin büyüme hızını aşağı çekmek için bazı ülkelerin ellerinden geleni yaptıklarını ancak başaramadıklarını hatırlatan Güvenç, Brezilya örneğini vererek şu değerlendirmelerde bulundu: “Bakın Brezilya çok ciddi şekilde büyüyen bir ülkeydi. 2010 yılında büyüme hızı 7.6 Brezilya'nın.Süper güçler el attı bugün -3.6’ya düştü.Yani Brezilya küçülüyor.Olaylar çıktıkça terör şiddetlendikçe emniyet ve asayiş bozuldukça aşağıya gittiler.Hamdolsun bizi bu duruma getiremediler. Çünkü halkla bütünleşmiş bir iktidarımız var. BizimReisi Cumhurumuz var. Bizio noktaya getiremediler bir örnek vereceğim: Bakın şu gezi olaylarından bu tarafa bizim büyüme hızımızı azalttılar.Büyüme rakamları mızı küçülttüler Bunun da bize faydası yok. Kürt’e faydası yok. Türk’e faydası yok. Türkiye’ye faydası yok.Bu ülkede doğan insanlara,bu ülkenin çalışan insanlarına bunların bir faydası yok.Onun içinçok iyi görmemiz lazım.” (KENAN ONARAN)



YORUMLAR