Terörle aralarına mesafe koymaları gerek

Terörle aralarına mesafe koymaları gerek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın: “Eğer demokrasi diyorsak, eğer siyaset yoluyla insanlara hizmet etmek istiyorsak, siyaset yollarını açık bulundurmaması lazım. Seçilen milletvekillerinin terör ile arasına mesafe koyarak mecliste devam etmeleri gerekir” dedi.

07 Kasım 2016 - 07:50

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından düzenlenen il danışma meclisi toplantısı için Kahramanmaraş’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Türkiye’nin 2’inci büyük kitap fuarını gezdi. Burada gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Aydın, Kahramanmaraş’tan övgü dolu sözler ile bahsetti.

“Kültür ve sanat şehri olan Kahramanmaraş’ta olmaktan gurur duyuyorum” diyen Aydın: “Çok güzel ve yaşam şehri.  Bu şehre kazandırılan projeler ile çok daha anlamlı olacak. Çok ciddi şairler yazarlar çıkaran sanata, tarihine, kültürüne bu kadar değer veren bu şehirde beklenen bu güzel fuarlardı. Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Şu anda TUYAP’tan sonra Anadolu’da düzenlenen en büyük kitap fuarındayız. Pek çok yayın evinin eserlerini sunuyorlar. Ciddi bir katlım var. İstediği tarzda istediği yayın evi ile okuyucular buluşabiliyor. Kahramanmaraş’a yakışan bir etkinlik” dedi.

 

BELEDİYECİLİK SADECE ALTYAPI YAPMAK DEĞİL

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını sosyal belediyecilik anlayışını kültürel belediyecilik ve AK belediyeciliğin her türlü eserlerini Kahramanmaraş’ta görmenin mümkün olduğunu belirten Aydın şöyle konuştu: “ Milletvekillerimizi Kahramanmaraş’ın meseleleri konusunda ciddi duyarlı bir şekilde hareket ediyorlar. Türkiye konusunda ciddi bir birliktelik var. Kahramanmaraş’a yakışır hizmet ediyorlar”

 

HDP’NİN MECLİSTEN ÇEKİLMESİ

Halkın Demokratik Partisi (HDP)’nin Meclisten çekilmesini değerlendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın şöyle konuştu: “Millet, kendilerine hizmet etsinler diye oy verdiler. İradeleri bu yönde tecelli etti. Terör örgütü ile de mutlaka bağını kessinler. Yoksa terör ile siyaset bir arada bulunmaz. Hem demokrasi diyeceksiniz hem silahtan yana tavır takınır iseniz bu kabul edilemez. Arzumuz o dur ki terör ile arasına mesafe koyarlar. Siyaset kanallarının açık olduğu demokratik olan milli egemenliğin tecellahı olan bu mecliste millete yakışır, millet onuruna yakışır hareket etsinler. Arzumuz bu yönde. Ama bunu yaparken de bir tercih yapmak zorundalar. Yani burada ciddi bir samimiyet testinden geçiyorlar. Ya demokrasi diyecekler, ya terör diyecekler, ya siyaset diyecekler ya silah diyecekler. Sözde demokratik söylemleri dilinden eksik etmeyenlerin gerçek manada özümsemiş anlamda demokrasinin taçlandırıldığı mecliste siyaset kanalları ile millete hizmet etmeleri gerekir. Millet onlar gitsin mecliste siyaset yaparak bizlere hizmet etsinler diyor. Yoksa teröre destek vererek terörün propagandasını yaparak değil. Bu tercihi milletten yapmaları yönünde çağrımızı yineliyoruz”

 

BÜYÜKŞEHİRİ KUTLUYORUM

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kitap fuarının Kahramanmaraş’a yakışır bir fuar olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen kitap fuarı etkinliğine katıldık. Kitap fuarını kısa da olsa gezme imkân bulduk. 160 civarında yayın evinin fuara katıldığını bilgisini aldık. Halkın yoğun bir ilgisi ve alakasını gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımızın verdiği bilgiye göre ilk ve ikinci gün 110 binin üzerinde ziyaretçinin geldiğini öğrendik. Büyükşehir belediye başkanımızı ve ekişini bu organizasyondan dolayı kutluyorum” dedi

Ataş şöyle konuştu: “Kahramanmaraş öteden bu yana bir kültür şehrimiz. Şairlerin ve yazarların çok miktarda yetiştirdiği bir il. Bu anlamada su kitap fuar büyük anlam ifade ediyor. Geçmişten gelen kültür geleneğini geleceğe taşımış olurlar. Özellikle gençlerin ve ailelerin bu fuarlara ilgi gösterdiğini yerinde gördük. Partimizin kuruluşundan bu yana görev yapan gerek il gerek se ilçe yönetiminden arkadaşlarımız ile bir araya geleceğiz.

 

HDP’NİN MECLİSTEN ÇEKİLMESİ

HDP’nin meclisten çekilmesi kendi takdirleridir. Bundan sonra ki süreci hep beraber izleyeceğiz. Biz çekilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ama kendi takdirleridir. Meclis ve komisyonlar çalışmalarına devam eder. Süreci hep birlikte izleyeceğiz”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Aydın ve AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a kitap hediye etti.   


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x