TESK’ten doğum borçlanması talebi

TESK'ten doğum borçlanması talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kadın esnafın doğum borçlanmasının sigortalılık tarihinden önceki çocukları için de geçerli olması gerektiğini bildirdi.

06 Nisan 2018 - 02:44

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, kadınların istihdamda var olmasının  Türkiye'nin istikrarlı büyümesinde kritik önem taşıdığını belirtti.
Kadın Girişimcilik Projesi ve uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle  kadınların iş gücüne katılımını her zaman desteklediklerini vurgulayan  Palandöken, "Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve istikrarlı şekilde büyümesi için  kadınların iş gücüne katılımını her zaman destekliyoruz. Nüfusumuzun yüzde  49,8'ini oluşturan kadınların istihdama katkısı ve istihdamdaki yeri çok önemli.  Bugüne kadar 6 bin 291 kadına eğitim, 2 bin 755 kadına danışmanlık hizmeti  verdik." ifadesini kullandı.
Palandöken, "Ekonomik büyüme girişimcilerle gerçekleşir." düşüncesiyle  bin 417 kişiye verdikleri girişimcilik eğitimlerine katılanların 722'sini  kadınların oluşturduğuna dikkati çekti.
Doğum borçlanmasının kapsamının genişletilmesi gerektiğini ifade eden  Palandöken, şunları kaydetti:
"Yaptığımız faaliyetler ve desteklerimizle kadın esnaf ve sanatkar  sayımız her yıl artarak şubat sonu itibarıyla 267 bin 183'e çıktı. Bu sayının  sürekli artması bizim için gurur verici fakat yeterli değil. Kadınlara yönelik  istihdam politikaları, destekleyici uygulamalar artmalı. Bu konuya ilişkin en  önemli isteğimiz de kadın esnaf ve sanatkarın doğum borçlanması kapsamının  genişletilmesi. Doğum borçlanmasının kapsamı, ilk sigortalılık tarihi değil, ilk  çocuğun doğum tarihi olmalı yani kadın esnaf ve sanatkarın ilk kez sigortalı  oldukları tarihten önceki yaptıkları doğumlar da borçlanma kapsamına alınmalı."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x