Tıp bayramı kutlandı

Tıp bayramı kutlandı

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir program düzenlendi.

20 Mart 2018 - 02:30

Programda konuşma yapan Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekim'i Vehbi Şirikçi, ''14 Mart 1827 günü ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmiştir. Ve her yıl geleneksel olarak 14 Mart tıp bayramı olarak kutlanmakta olduğunu söyledi.

Şirikçi, ''Kendilerini hayat kurtarmaya adamış değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını gönülden kutlarım. Bireylerin bilgi ve refah düzeyi arttıkça sağlıklı ve uzun yaşama istekleri de doğal olarak artmaktadır. Ülkemizin sağlık alanında yakaladığı gelişme ve uluslararası başarışlar gurur vericidir. Hiç şüphesiz ki elde edilen bu başarıda sağlık çalışanlarının rolü çok büyüktür. Ülkemizi 2023 vizyonundaki hedefleri doğrultusunda sağlıkta en güçlü ülkeler arasına sokmak hepimizin en önemli hedefidir'' dedi.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi olarak 290 hekimi olmak üzere toplamda 2000 çalışan olduğunu belirterek, ''Kahramanmaraş il merkezimizde yeni hizmet binamızla haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermekteyiz. 2017 verilerine göre sağlık bakanlığına bağlı 874 hastane arasında Necip Fazıl Şehir Hastanesi tüm branşlarda yüzüncü sıraya girmiş. 12 branşta ilk 10 da yer almış 2 branşta da Türkiye birinciliğini elde etmiştir. 2017 yılında toplamda yaklaşık olarak 3 milyon kişiye sağlık hizmeti vermiş bulunmaktayız.  Vazifesini hakkıyla yerine getiren değerli hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımı ve takdirlerimi sunuyorum. Başta sağlık müdürümüz Ali Nuri Öksüz olmak üzere Necip Fazıl Şehir Hastanesi idarecileri olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olmaya onların sorunlarını dinlemeye ve çözümlemeye gayret gösterdik. Bu bağlamda geçtiğimiz ay dağıtılabilir döner sermaye döneminde imkânlar dâhilinde bir artış yapmıştık. Ve bu ay ikinci Bir artış daha yapacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. Tüm personellerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum. Son olarak buradan sağlıkta şiddete sıfır tolerans ifadesinden yola çıkarak bir doktora bir hemşireye uzanan elin bir ihanet halkası olduğunu şifa veren ellere vefa gösterilmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum. Tekrardan hepinizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum'' ifadeleri ile cümlelerini tamamladı. 

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet Yener, Şehidimiz olduğu için bazı katılımcıların gelemediğini ve 14 Mart Tıp Bayramını daha buruk şekilde kutlandığını ifade ederek sözlerine başladı.

Yener, ''İlk modern tıp fakültesi kurulduktan sonra 14 mart günü bayram olarak kabul edilmesi düşünülmüş ama asıl başlangıcı 14 mart tarihinde tıp fakültesi öğrencileri ve doktor arkadaşlar İngiliz işgaline karşı protesto eylemlerine başlandığını, Okulun en yüksek yerlerine bayraklar dikmişler ve İngiliz işgalini protesto etmek amacıyla birçok faaliyette bulunduğunu söyledi.

Yener,  ''O günden bugüne hala sağlık çalışanlarımız doktorlarımız aynı ruhla hareket etmektedirler. Bunu şu son operasyonda da görüyoruz. Afrin’den duyduğumuz kadarıyla Kahramanmaraş’tan giden arkadaşlarımız da var. Aynı o Çanakkale ruhuyla kurtuluş savaşı ruhuyla arkadaşlarımız orada canla başla hizmet etmektedirler. 14 Mart Tıp Bayramı gün olarak değil sağlık haftası olarak kabul edilmektedir. İnşallah bu hafta daha başka etkinliklerimizi daha göreceğiz. Ayrıca canla başla çalışan gelen hastaları akrabaları gibi kardeşi gibi görerek tedavi etmeye çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bazı yanlışlar, şiddet gibi ne yazık ki camiamızda üzüntüyle karşılanmakta. Sağlık çalışanları insanlık tarihinin en eski mesleğini icra etmektedirler''  diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x