Toprağın Bereketinde Slaj tekniği konuşuldu

Toprağın Bereketinde Slaj tekniği konuşuldu

Toprağın bereketinde bu hafta yem bitkileri yetiştiriciliği ve Slaj yapım tekniği konuşuldu.

29 Aralık 2016 - 00:44

Her Hafta Pazartesi Günleri 17.30’ da Canlı Olarak Yayınlanan Toprağın Bereketi Programının Bu Hafta Ki Konuğu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Kızılşimşek oldu.

Her hafta pazartesi günleri birbirinden farklı konu ve konuklarla çiftçilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Prof. Dr. Mustafa Kızılşimşekle, Hayvansal üretimde yem bitkileri tarımının önemi, ülkemizde ve dünyada yem bitkileri tarımının günümüzdeki durumu, çayır meralarımızın hayvancılıktaki katkısı, ülkemizde en çok yetiştirilen yem bitkisi türleri ve karşılaşılan temel sorunlar, yılın her mevsiminde yem üretimi olmadığından, yemi saklama metotları nelerdir, silaj yapımı, hangi bitkilerden silaj yapılır, silajın yaraları, silaj katkı maddesi nedir, nasıl kullanılmalıdır, kaliteli silaj yapımında dikkat edilecek hususlar, silajlık mısırda bitki sağlığı ve hasat zamanı nasıl olmalıdır, bakteri aşılaması ve önemi hakkında bilgiler verdi.

İlimizden yayın yapan Aksu TV ile Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı ve her hafta Pazartesi günleri 17.30 da canlı olarak yayınlanan  'Toprağın Bereketi' TV programı ile İlimiz gıda, tarım ve hayvancılığına yön veriliyor, üreticiler, çiftçiler ve sektör paydaşları bilgilendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x