"TSÜAB, Domates kahverengi buruşuk meyve virüsüne (ToBRFV)...

"TSÜAB, Domates kahverengi buruşuk meyve virüsüne (ToBRFV) karşı farkındalık projesi başlattı"

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), domates ve biber gibi sebzelerin koronavirüsü olarak tanımlanan Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsüne (ToBRFV-Tomato Brown Rugose Fruit Tobamovirus) karşı farkındalık projesi başlattı.

21 Haziran 2020 - 04:04 - Güncelleme: 21 Haziran 2020 - 04:09

TSÜAB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Aydın Atasayar’ın koordinesinde yürütülen projenin ilk eğitim toplantısı 16-17 Haziran tarihlerinde video konferans yöntemi ile yapıldı. 4 farklı oturumda gerçekleştirilen toplantılara yaklaşık 150 TSÜAB Üyesi ve teknik personeli katıldı.

Toplantının açılışını gerçekleştiren TSÜAB Başkan Yardımcısı Sayın Yıldıray Gençer; pandemi süresince tarımın ve gıdanın öneminin ortaya çıktığını belirterek, tohumculuk sektörünün çok büyük aksaklıklar ile karşılaşmadan, gerekli tedbirleri alarak faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti. TSÜAB Yönetim Kurulu olarak Üyelerin karşılaşabileceği sorunlar konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile sürekli temasta olduklarını belirten Sayın Gençer, “Bu süreçten sonra belirlenecek olan politikaların da sektörümüze daha fazla katkı sağlayacak şekilde olacağına inanıyoruz” dedi.

Sayın Gençer sözlerine şöyle devam etti.

“TSÜAB olarak bölgesel ve tematik olarak gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim faaliyetlerimize, bu süreçte video konferans yöntemi ile devam ediyoruz. Domates ve biber gibi sebzelerin koronavirüsü olarak tanımlanan, çok çabuk bulaşan ve ekonomik anlamda çiftçilerimize çok zarar veren Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsüne (ToBRFV-Tomato Brown Rugose Fruit Tobamovirus) karşı bir farkındalık projesi oluşturmak için harekete geçtik. TSÜAB’ın koordine ettiği bu iki günlük seminer programında, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Hakan Fidan hocamız Üyelerimize ve teknik personellerine bu virüsün yayılma tehlikesi karşısında seralarda ve fideliklerde alınması gereken tedbirleri detaylı bir şekilde aktaracaktır. Kendisine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.”

**

Projenin Koordinatörlüğünü üstlenen TSÜAB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dr. Aydın Atasayar, Virüs ile ilgili çalışmaların devam edeceğini belirterek sahada bilfiil çalışmakta olan teknik personellerin ToBRV’yi tanımasının yayılımın önüne geçmek adına oldukça önemli olduğunu belirtti. Seminerlere olan yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Atasayar, tüm katılımcılara ve sektöre yönelik katkılarından ötürü Doç. Dr. Hakan Fidan’a teşekkürlerini sundu.

1

2

TSUAB 1

TSUAB 2

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak