Tüketicileri sevindiren haber!

Tüketicileri sevindiren haber!

Ticaret İl Müdürü Ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Uçar, 20 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren, 7063 sayılı kanunda yapılan düzenleme ile tüketicilerinin hak arama yollarının kolaylaştığını söyledi.

23 Ocak 2018 - 03:36

İl ilçe tüketici hakem heyetlerinin görevlerinin de değiştiğini belirten Uçar, “Tüketicilerimizin hak arama yollarını kolaylaştırmak, satıcı ve sağlayıcı arasındaki uyuşmazlıkların daha basit, hızlı, masrafsız çözümlenmesini sağlamak amacıyla 81 İl ve 919 İlçede kurulan toplam 1011 adet Tüketici Hakem Heyetinde İlçe Hakem Heyetlerinin parasal görev sınırları 4.570 liraya, İl hakem Heyetlerinin ise 6.860 liraya yükseltildi.” dedi.

 

“Tüketiciler Rahat Bir Nefes Alacak”

Daha önce Tüketicinin almış olduğu ürünün fiyatı Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırının üstünde olduğu zaman Hakem heyetlerinin müracaatları kabul etmediğine değinen Ahmet Uçar konuşmasını şöyle sürdürdü: “20 Aralık 2017 tarih ve 30276 sayılı Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 7063 sayılı kanunda yapılan düzenleme ile tüketicilerimizin hak arama yolları kolaylaştı. Tüketici Hakem Heyetleri ‘ne 3 bin 610 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda başvuru yapılabiliyordu. 01.01.2018 tarihinden itibaren ise Tüketicilerimizin hak arama yollarını kolaylaştırmak, satıcı ve sağlayıcı arasındaki uyuşmazlıkların daha basit, hızlı, masrafsız çözümlenmesini sağlamak amacıyla 81 İl ve 919 İlçede kurulan toplam 1011 adet Tüketici Hakem Heyetinde İlçe Hakem Heyetlerinin parasal görev sınırları 4.570 liraya, İl hakem Heyetlerinin ise 6.860 liraya yükseltildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün Tüketicilerimizi korumak, mağdur olan tüketicilerimizin işlerini kolaylaştırmak için diğer kurumlarla görüşmeleri neticesinde yapılan yeni düzenleme ile parasal sınırların yükseltilmesinin Tüketicilerimize birçok yarar sağladığını söyleyebiliriz. Daha önce Tüketicinin almış olduğu ürünün fiyatı Tüketici Hakem Heyeti parasal sınırının üstünde olduğu zaman Hakem heyetlerimiz müracaatları kabul edemiyordu.”

 

“Ücret Ödemeden Şikayetler Alınacak”

Tüketicilerin il ilçe tüketici hakem heyetlerinin sınırlarını aştığı için tüketici mahkemelerine başvuruda bulunduğunu kaydeden Uçar şunları söyledi: “ Mağdur duruma düşen Tüketici, dava açıp satıcı/sağlayıcıdan şikâyetçi olabilmek için yaklaşık 400 TL gider avansı ödemesi gerekiyor, hakim karşısına çıkıyor ve davanın sonuçlanması için ise çok uzun zaman beklemek zorunda kalıyordu. Parasal sınırların değişmesi ile artık Tüketiciler 6.860 liraya kadar olan ürün ve hizmetlerle ilgili şikâyetlerini hiçbir ücret ödemeden Tüketici hakem heyetlerine müracaat ederek daha kısa sürede sonuç alabileceklerdir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi