Tüm ümmete hizmet edeceğiz

Tüm ümmete hizmet edeceğiz

TBMM Ak Parti Grup Başkanlığının Halep’e gıda malzemesi taşıyan 5 Tır’ı Kahramanmaraş’tan törenle gönderildi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak İstikrarlı bir Türkiye’nin sadece kendisine değil bütün İslam Ümmetine hizmet edeceğini söyledi.

31 Mart 2017 - 14:45

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta ayağının tozuyla partisinin Grup Başkanlığının Halep’e Gıda Malzemesi gönderme törenine katıldı. Kafum önünde törende konuşan Kaynak; Suriye’de 2 bin 200 kilometrekarelik alanın Deaş’tan temizlendiğini bundan sonra asla bir aç insan ile asla ilaçsız insan bırakmamak için Kilis Çobanbeyli sınır kapısında büyük bir lojistik merkezi kurduklarını söyledi.

6 yıldır Suriyelilere Ensar olma bilinciyle yardım ulaştırıldığını belirten Kaynak Türkiye’nin sadece bu bölgelere değil dünyanın başka coğrafyalarındaki yardıma muhtaç insanlara da el uzattığına vurgu yaptı. Halep’in Kahramanmaraş ve Gaziantep’le ilgili tarihi bağlarına da değinen Başbakan Yardımcısı Kaynak; “Tüm Müslüman coğrafyasında bir paket bebek mamasına, bir yudum suya, bir toz ilaca ihtiyaç duyan kardeşlerimizin yanında olacağız. Bir yandan afetlerle uğraşırken diğer yandan da insani krizleri afet kapsamına alarak çalışmalar yapıyoruz.” Dedi.

Gönderilen 15 Tır Gıda malzemesinin Ak Parti Milletvekillerinin bağışlarıyla yapıldığına da vurgu yapan Kaynak, giden gıda maddelerinin oradaki insanların ihtiyaçlarına bir nebze olsun çare olması için Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla gerçekleştiğini kaydetti.

Ak Parti Grup Müdürü Halil Ergen ise Çanakkale savaşında Halep’ten gelen yardımları anımsatarak; “Çanakkale’de biz savaşırken Halep’ten, Şam’dan insanlar geldi ve hep beraber tek vücut olarak mücadele ettik. O gün o insanlar bizim yanımızdaydı. Bugün eğer onlar zor durumdayken biz duyarsız kalırsak bunun hesabını vermezdik.” Dedi

Konuşmaların ardından 15 tır Halep’e gitmek üzere Kilis Çobanbeyli sınır kapısına doğru kornolar eşliğinde yola çıktı.

 

AK PARTİ GRUBUNDAN HALEP’E 15 TIR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Milletvekillerinin katkılarıyla oluşturulan 15 Tır Gıda malzemesinin Halep’e gönderilmesi için düzenlenen törene katıldı. Kaynak törende Mehteran Takımından ‘Osman Bey’ destanını okumalarını rica etti.

Kafum önünde düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Türkiye olarak sadece Suriye’ye değil istikrarlı bir Türkiye’nin tüm İslam coğrafyasındaki ümmete hizmet edeceğini söyledi.

Suriye’de insani krizin 6 yıldır devam ettiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak, 6 yıldır Suriyelilere Ensar bilinciyle yardım ulaştırıldığını belirtti. Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın tarihsel bağlılığını da hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak; “Zulüm gören İslam coğrafyasında bir paket mamaya, bir yudum suya, bir doz ilaca ihtiyaç duyan kardeşlerimizin yanında olacağız. Bir yandan afetlerle uğraşırken diğer yandan da insani krizleri afet kapsamına alarak çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra Suriye’de bombaların altında yaşamını sürdüren kardeşlerimize yardım ulaştırabilmek için Kilis’in Çobanbeyli sınırına büyük bir lojistik merkez kuruyoruz.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta yapılan organizelerle onlarca tır yardım malzemesinin Suriye’ye gönderildiğini de belirten Başbakan Yardımcısı Kaynak; “Müslümanlar kardeştir, bir vücudun azaları gibidir. Vücudun bir yerinde bir acı olursa tüm vücut bunu hisseder. Biz bu yardımları yaparken ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Hadisi Şerif’in dediğini yapıyoruz.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Halep üçlüsü bir idari yapı içerisinde asla bir birinden ayrılmamıştır. Halep bazen Maraş’a, Maraş’ta bazen Halep’e bağlı sancak olmuştur. Bugün büyük bir uygarlığın şehri Halep yakılıp yıkılmıştır. Bugün Halep’in yeniden inşaası için ise milyarlarca Dolar gerekmektedir.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘TİKA, AFAD ve Kızılay ile dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya elinizi uzatacaksınız’ talimatlarıyla Türkiye’nin yardımlarının hem Halep’te hem İdlip’te hem de zulüm gören tüm Müslüman coğrafyasında olduğuna vurgu yapan Kaynak şöyle konuştu; “

Biz inanıyoruz ki insan yaratılışların en şereflisidir. O sebeple oralarda imdat eli uzatan herkese ulaşmak istiyoruz. Şu anda Yemen’de tam 500 bin çocuk bugün yarın ölümü bekliyor.  Bu coğrafyanın tamamında açlık kuraklık var. Biz bir yandan afetlerle depremlerle uğraşırken bir yandan bu insani dramları da insani krizleri de afet kapsamına alarak bu çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız tüm işleri yük olarak görmüyoruz, Bunları bize rabbimizin bir lütfu olarak görüyoruz. Biz aynı Mevlevi semazen gibi bir elimiz gökte yaratıcımıza çevirmişiz bir elimiz halkta aldığımızı halka ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak dağıtmak bizim vasfımızdır. istikrarlı bir Türkiye tüm İslam ümmetine hizmet edecek.

Buradan gönderilen tır Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla, oradaki insanlarımızın dertlerine bir çare olsun diye Ak Parti Milletvekillerimizin bağışlarıyla meydana geldi. Bugün o tırlar oraya gidecek ve oradan da her yerleşim birimlerinin olduğu yerel meclisler aracılığıyla vatandaşlara ulaşacak.”

Ak Parti Grup Müdürü Halil Ergen ise yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale savaşında Halep’ten, Şamdan gelen yardımlara dikkat çekti. Ergen; “Biz Çanakkale’de bu güzide insanların bu inanan toplumun çok büyük desteğini gördük. Çanakkale’de biz savaşırken Halep’ten, Şam’dan insanlar geldi ve hep beraber tek vücut olarak mücadele ettik. O gün o insanlar bizim yanımızdaydı. Bugün eğer onlar zor durumdayken biz duyarsız kalırsak bunun hesabını vermeyiz. O yüzden o bombaların altında inleyen yavruların Somali’de kemikleri vücuduna yapışmış insanların feryadını duymamazlıktan gelemezdik ve bugün Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve AK Parti ailesinin vefakâr yardımlarıyla bütün her yere koşuyoruz ve koşmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in dualarının ardından yardım tırları yola çıktı. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın