Turizm canlanıyor

Turizm canlanıyor

Kahramanmaraş’a geçtiğimiz yıl gelen turist sayısında yüzde 30’a yakın bir artış yaşandı. İl genelinde işletme belgeli otel sayısı ise 2013 yılında 4 iken, bu sayı 2016’da 46 oldu.

03 Şubat 2017 - 14:45

Kültür ve Turizm şehri olan Kahramanmaraş, her geçen yıl daha iyiye gidiyor. Ülke genelinde etkisini gösteren ekonomik kriz geçtiğimiz yıl birçok turizm kentini olumsuz etkilerken, Kahramanmaraş ise bu krizden nerdeyse etkilenmeden çıktı. Coğrafi güzelliği açısından ülke genelinde büyük bir öneme sahip olan Kahramanmaraş, 2016 yılında 260 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Huzur ve güvenilirliği bakımından gelen turist ve yatırımcılar için tercih edilen Kahramanmaraş’ta, 2003 yılında 4 olan otel sayısı, hükümetin katkılarıyla 46 oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Huzurlu ve güvenli bir ilimiz olan Kahramanmaraş, devletimizin büyük destekleri doğrultusunda her geçen yıl daha iyiye gidiyor. Coğrafi açıdan ülke genelinde büyük bir önemi olan şehrimiz, doğası ve tarihi dokusuyla turistlerin ilgi odağı oluyor” dedi.

YÜZDE 30’LUK ARTIŞ

Kahramanmaraş’ta Aralık 2016’da otel dolulukları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 arttı. Aralık 2015’te kente gelen turist sayısı 202 bin olmuştu. Geçtiğimiz yıl ise bu sayı yüzde 30’luk artışla 260 bin olarak kaydedildi.

OTEL SAYISI 4’TEN 46’YA YÜKSELDİ

Yatırımlar konusunda hükümetin verdiği destek sayesinde Kahramanmaraş’ta işletme belgeli otel sayısı da artış gösterdi. Yatırımların ilerleyen yıllarda da artış göstereceğini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, “Coğrafi konumunun yanında huzur ve güvenliliği için tercih edilen Kahramanmaraş’ta, otel sayısı Aralık 2016 yılında 46 olarak kaydedildi. Bu sayı 2003 yılında sadece 4’tü. Şehrimizde tesisleşme oranı arttı. Termal tesisleri bunlara örnek olarakta gösterebiliriz. Bununla birlikte oda sayısı ve kalite de aynı oranda artış gösterdi. Kentimizin ulaşım alanındaki kolaylığı, coğrafi, kültürel ve turizm değerlerindeki zenginliği yaşanılan bu artışların sebepleridir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu