Türk Eğitim Sen’li öğretmenlerden eşitlik dilekçesi

Türk Eğitim Sen’li öğretmenlerden eşitlik dilekçesi

Öğretmenlerin maaş karşılığı okutması gereken ders saati sayısının 15’te eşitlenmesi için Türk Eğitim Sen’in, Türkiye genelinde başlattığı dilekçe kampanyasına Kahramanmaraş’tan bin 600 öğretmen katıldı.

09 Haziran 2017 - 03:54

Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ziya Yenipınar, sendika üyesi öğretmenlerle beraber dilekçeleri; dün PTT Merkez Şubesinden kargo yoluyla Başbakanlık makamına gönderdi.

Eşitlik adına tüm öğretmen gruplarındaki maaş karşılığı zorunlu ders saatinin 15’te eşitlenmesini istediklerini belirten Şube Başkanı Ziya Yenipınar, “Kahramanmaraş’ta bin 600 tane öğretmenin dilekçesini aldık; Başbakanlık makamına gönderdik. Bu dilekçe kampanyasını düzenlememizin sebebi tüm branş öğretmenleri, sınıf öğretmenleri de dahil olmak üzere hepsinin maaş karşılığı okutması gereken ders sayısının 15 saate eşitlenmesi konusundaydı” dedi. Genel Merkezin başlattığı kampanyanın eş zamanlı olarak tüm Türkiye genelinde gerçekleştirildiğini ifade eden Yenipınar, şöyle konuştu: “Yani sınıf öğretmenleri 18 saat, meslek lisesi öğretmenleri 20 ile 21 saat derse girdiği takdirde ancak maaş karşılığı limiti doldurmuş oluyordu. Biz de Türk Eğitim Sen olarak branş öğretmenlerinde olduğu gibi hepsinin 15 saate eşitlenmesi için bir dilekçe kampanyası başlattık. Bu genel merkezimiz tarafından tüm Türkiye’de kampanya olarak düzenlendi. Diğer şehirlerdeki arkadaşlarımız da topladıkları dilekçeleri aynı anda Başbakanlık makamına gönderdi.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...