Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Solak’tan 23 Nisan Mesajı
Reklam

Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Solak’tan 23 Nisan Mesajı

Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi ve Hars Heyeti Başkanı Prof. Dr. İbrahim Solak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

24 Nisan 2020 - 01:17

Türk Ocakları Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Prof. Dr. Solak, mesajında, “Aziz Türk Milleti, Milletimiz, bilindiği gibi tarihi boyunca birçok sıkıntılar yaşamıştır. Bu sıkıntılardan biri de Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra meydana gelen ve milletimizin varlık ve yokluk mücadelesine girdiği dönemdir.

Tarihte kurduğumuz en büyük devletlerden biri olan Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Ateşkes Antlaşması'nı imzalamak zorunda kalmış ve bu antlaşmanın akabinde galipler ve işgalci güçler, başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun birçok yerini işgal etmeye başlamışlardır. Bu işgaller sıradan şehir işgalleri değildir; bir büyük milletin mukadderatına vurulmak istenen prangalardır. İlk işgal edilenler arasında Osmanlı Devleti'nin Meclis-i Mebusanı ile Türk Ocakları Genel Merkezi de bulunmaktadır. Çünkü bunlardan birincisi,  Milletin iradesini, diğeri ise kuruluşuna 190 Tıbbiyelinin verdiği ruhla Çanakkele'de saldırgan devletlere en büyük darbeyi vuran ordumuzun mücadele azmini temsil etmektedir. Nitekim, o büyük Boğaz Harbinde şehit düşen subayların çoğunun cebinden Türk Ocağı üyelik belgeleri çıkmış bulunmaktadır.

Ama  harp bitmiş ve yurt ise baştan başa işgal edilmektedir. Bu süreç içerisinde Türk milleti en karanlık, en zor günlerini yaşamakta Hilafet ve Saltanat Merkezi, Payitaht İstanbul işgal altında, yönetim gücünü yerine getirememektedir.

Bu sıkıntılı ve karanlık günlerde İstanbul'dan ümidini kesen Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, Türk milletinin makus talihini tersine çevirmek için Anadolu'nun bağrından adeta bir güneş gibi doğmuşlar ve 100 yıl önce bugün 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi'ni Ankara'da toplamışlardır.

Ve bilindiği gibi bu Büyük Meclis'in verdiği yetkilerle donatılmış ordumuz, onun Baş Kumandanı Gazi Mustafa Kemal Paşa ile arkadaşlarının idaresinde, Bağımsızlık Savaşını kazanmıştır.

İnancımız odur ki;

Yüce Türk Milleti ve o milletin Millî Hâkimiyet Şuurunu yeniden kazanmasının sembolü olan Büyük Millet Meclisi, ilelebet yaşayacaktır.

Bu  günün anısına ihdas edilmiş olan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun!..

Gazi meclisimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına selam olsun!...

Cümlesinin  ruhları şâd mekânları Cennet olsun!...

Aziz milletimiz, devletimiz ve Gazi Meclisimiz daha nice 100 yıllarca yaşasın!..

Bayramımız kutlu olsun!...”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x