Türk sporuna örnek oldu

Türk sporuna örnek oldu

Hafta sonu Vali Saim Çotur Stadyumunda oynanılan Maraşspor- Göksun Belediyespor maçında sahada sadece futbolun bulunduğu, sahada Fair play duygusu yaşandığı müsabaka Türk sporuna örnek oldu.

11 Ocak 2017 - 13:50

Kahramanmaraş Yerel Amatör Ligi u19 kategorisi A Grubunda mücadele eden Maraşspor ile Göksun ilçesinden müsabaka için zor şartlar altında maça yetişen Göksun Belediyespor zorlu ve iddialı müsabakada sahada hünerlerini göstererek fair-play olgusu yaşattılar. Her iki takımında centilmenlik duygusunu sahaya yansıttığı maç sonrasında Göksun Belediyespor ve Maraşspor kulüpleri birbirilerini tebrik etmesi ve sahada sadece futbol oynaması Türk sporuna damga vurdu.

CENTİLMENLİK SAHADA BİTMEDİ, OTELE TAŞINDI

Maç sonrası Göksun ilçesine hava muhalefeti nedeni ile Kahramanmaraş’ta bir otelde kalan Göksunspor’u ziyaret eden Maraşspor kulübü teşekkür ziyareti gerçekleştirirken futbolun sadece sahada bitmediğini centilmenliğin her yerde olduğunu anımsattılar. Bu olayı yazıya dökerek her iki takımında centilmenlik hoş görüsünden dolayı Göksun Belediyespor’a teşekkür eden Maraşspor kulübü yazılı bildiride 08.01.2017 Pazar günü ilimiz Onikişubat İlçesi Vali Saim Çotur Futbol sahasında oynanan Maraşspor- Göksun Belediyespor U19 A Grubu müsabakası için, hava şartlarındaki olumsuzlara rağmen ilçeden gelerek müsabakanın oynanmasını sağlayan ve maçın zorluk derecesine aldırış etmeden müsabaka öncesi, müsabaka esnasında ve müsabaka sonrasında büyük fedakarlık örneği sergileyen ve FAİR- Play ruhunu ortaya koyan, öncelikle takım antrenörü Bayram Yapar ve teknik ekibi ile sporcuların büyük özverilerini kutlar, gerek özel yaşantılar ve gerekse Türk sporuna yapılan örnek davranışların yarınların geleceği olan gençlere örnek teşkil etmesi bakımından takıma yaptığınız katkıdan dolayı kulübümüz adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz denildi. Ayrıca Müsabaka esnasında sakatlanan İsmail Özdemir isimli sporcuya geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz. Yönetim Kurulumuz olarak, Başkanlığımız nezdinde Göksun Belediye spor kulübünü diğer kamu ve özel kuruluşlara örnek olması dilekleri ile başarılarının devamını dileriz denildi.


“SAHADA SADECE FUTBOL VE FAİR PLAY VARDI”

Sahada olayı yaşayan Maraşspor Teknik patronlarından Hüseyin Eralp, yaşanan olayı şu şekilde anlattı;  Hafta sonu güzel bir maç yaşadık ve güzel bir atmosfere şahit olduk. Saim Çotur stadyumunda Göksun Belediyespor ile maçımız vardı. Göksun Maçı öncesi Göksunspor Antrenörü Bayram Hocam maçtan 2-3 saat öncesi beni aradı. Öyle bir telaşlanmış ki geç kalırım düşüncesi ile rakibi bizim takım olduğumuz için beni aradı. Hava muhalefeti ile biz yolda kaldık, belki maça yetişemeyebiliriz. Bende İl Hakem kuruluna, Tertip komitesine felan bildirseydin dediğimde sen aklıma geldin sana bildiriyorum, ne yaparsan yap diye konuştu ve maç başlamasına yarım saat kala sahaya indiler. Büyük bir özveri ile geldiler sahaya çıktılar. Güzel bir maç oldu ve aramızda 2 puan fark vardı. Onlar galip gelirse Lider olacaklardı, ilk yarı 1-0 bitti. Ben burada Murat Hıcam’a da teşekkür ediyorum. Hakem 3’lüsü mükemmeldi. Onları zorlayacak hiç bir şey olmadı. Sahada sadece futbol vardı. Soğuk havada onların yorgunluklarına rağmen ilk yarıda 1-0 öne geçtiler. Değişik bir atmosfere büründü olay. Güzel bir ortam oluştu. Tam bir fair-play maçta olay yok sarı kart bile 1’er tane hem bize hem rakibe oda pozisyon gereği sarı kartlar. Sonra maç ikinci yarıda 1-1 oldu. Onların kalecisi sakatlandı son 10 dakika kala. İki yerinde çatlak varmış, sonuçta da biz gol bulduk ve 2-1 bitti. Sahada hiç bir şey yok. Son dakikalarda yenilen ve kayıp edilen puana rağmen santra dahi yapılmadı. Maç 4 dakika uzatıldı ve 4 dakikada golü bulduk. Santra dahi yapılmadığı maçta genelde suçlu hakem olur ama Göksun ekibi bu gibi girişimlerde bile bulunmadı. Maç bitiş düdüğü ile herkes birbirini kutladı ve rahat bir şekilde soyunma odalarına gittiler. Ardından bizim soyunma odamıza gelen Göksun Belediyesporlu sporcular ayağınıza sağlık temennisinde bulundular. Bu şahane bir atmosfer, özlenen dilde olmayan görüntüsü hoş bir atmosferdi. Akşam Bayram Hocam beni aradı sitem eder gibi hem beni yendin hemde burada kaldım dedi. Yoldan geri dönmüşler sanırım yol kapalıymış. Bizde kaldıkları Otelde ziyaret ettik, geçmiş olsun temennilerinde bulunduk. Güzel bir atmosferle karşı karşıya kaldık. Gerçekten layık olunan bir ortamdı” ifadelerini kullandı. (İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x