Türkiye Kent Konseyleri Bölge Toplantısı Elazığ’da yapıldı

Türkiye Kent Konseyleri Bölge Toplantısı Elazığ’da yapıldı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Bölge Toplantısı Elazığ Belediyesi ve Elazığ Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleşti. Bölgedeki kent konseyleri başkanları ve genel sekreterlerinin yanı sıra Türkiye Kent Konseyleri Birliği yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının ana teması “Kent Vizyonu ve Kent Konseyleri” oldu.

23 Kasım 2017 - 00:52

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’in açılış ve selamlama konuşmasından sonra Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanı Necati Binici toplantının amaçları ve beklenen faydaları hakkında bir değerlendirme yaparak kentlerin vizyonlarının belirlenmesinde kent konseylerinin yerinin önemi üzerinde durdu. Binici, konuşmasında Elazığ’da bulunmaktan duyulan memnuniyeti dile getirerek ev sahipliklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ve Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’e ve ekibine teşekkür etti.

İki oturum şeklinde yapılan toplantının birinci oturumunda Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin çalışmaları ve Kent Konseylerinin amaçlarından biri olan “kent vizyonunun geliştirilmesi” hedefinin yerelde ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilmesi, uygulanması ve izlenmesi konuları üzerinde konuşma ve değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının ikinci oturumunda katılımcı konseylerin yerelde karşılaştıkları problemler ile örnek çalışmalarının yanında bulundukları kentte kent vizyonu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Kent Konseylerinin geleceği konusunda önerilerin de konuşulduğu toplantı sonunda katılımcı kent konseyleri tarafından toplantıdan ve programdan duyulan memnuniyet ifade edilerek misafirperverliklerinden dolayı Elazığ Belediyesine ve Elazığ Kent Konseyine teşekkür edildi.

Program hakkında bir değerlendirme yapan Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel şunları söyledi:

“Türkiye Kent Konseyleri Birliği ile Elazığ Konseyinin organizasyonu ve Elazığ Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan toplantının Kent Konseyi bilincinin yerleşip yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kentler arası dostluk ve diyaloğun kurulup arttırılmasının yanında bilgi, görgü ve tecrübelerin paylaşımı konusunda da önemli gelişmelere vesile olan böylesi toplantıların varlığını bu anlamda da önemli görüyorum. Adıyaman Kent Konseyi olarak bu bağlamda toplantılara katılım sağlamaya gayret ediyoruz.

Kentlerin vizyonunun belirlenmesinde kenti meydana getiren aktörlerin katkı ve katılımlarının sağlanması önem arz etmektedir. Aksi durumda halkın haberdar olmadığı dolayısıyla sahiplenmediği metinler ortaya çıkar ki, bu da vizyonun gerçekleşmesi ve hayatiyet kazanmasında ciddi boşluk ve eksiklikler oluşturacaktır.

Burada şunun altını çizmekte yarar vardır. İçinde yaşadığı kentin farkında olmayan, kenti ile ilgili bilgi dolayısıyla da bilinç sahibi olmayan insanlarla o kentin vizyonunu belirleyemeyiz. Bu yüzden kent konseyleri olarak evvela kent bilinci ve kent kültürü konularındaki çalışmalara ağırlık vermemiz gerekmektedir.

Misafirperverliklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz’a ve Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’e ve ekibine, Türkiye’de Kent Konseylerinin belirli bir yere gelmesinde ve gelişmesinde çok önemli çalışmalarda bulunan Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin değerli başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x