Türkiye’nin bir yedeği daha yok!

Türkiye’nin bir yedeği daha yok!

CHP Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için iyi düşünülmesi gerektiğini belirterek Türkiye’nin bir yedeğinin daha olmadığını söyledi.

13 Şubat 2017 - 14:03

Salıcı, “Önümüzdeki süreç, kritik bir süreç. Türkiye’de her şeyin, her koltuğun, her insanın bir yedeği olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yedeği yok” ifadelerine yer verdi.

CHP Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi Toplantısı, dün, Berlin Düğün Salonu’nda basına kapalı gerçekleşti.

İçeriğini referandum sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin izleyeceği yolun oluşturduğu toplantıya; CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP PM Üyelerinden Ali Öztunç ve Alper Keten ile CHP Gençlik PM Üyesi Gizem Taşın katıldı. Toplantıda, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, selamlama konuşması yaptı ve toplantının amacı hakkında bilgi verdi. Salıcı, şöyle konuştu: “16 Nisan’da bir referanduma gidiyoruz. Bu referandum için Hayır diyenler baskı altında. Gençler Hayır dediği için gözaltına alınıyor. Medya baskı altında. Medyada Hayır diyeceğini açıklayan gazeteciler, daha dün işinden atıldı. Bu şartlarda yapılan bir anayasanın darbe anayasasından ne farkı kalır? Evet demenin sonuna kadar serbest olduğu bu ülkede Hayır demek suç oldu. Sokağa çıktığımızda milletvekili kimliğimizi bir kenara bırakıp halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Biz, özellikle milletvekili çıkaramadığımız yerleri geziyoruz. Buraya gelmemizde iki amacımız var. Birincisi Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramında burada olmak istedik. İkincisi ise önümüzdeki 60 günlük süre zarfında ne yapılabilir, onu konuşacağız. Evet diyenler, neye Evet dediğini bilmiyor. Yapılan değişikliğin içeriği hakkında hiçbir fikirleri yok. Eğer bu referandum Evet’le sonuçlanmazsa Türkiye bir bölünme sürecine girer diyor Başbakan Binali Yıldırım.” Salıcı’nın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde gerçekleşti. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x