Türkiye’nin en büyük birliği toplandı

Türkiye’nin en büyük birliği toplandı

Türkiye’nin en büyük sulama birliği olan Kılavuzlu Sulama Birliği, 2017 bilgilendirme toplantısı için muhtarlar ve birlik üyeleriyle bir araya geldi.

07 Aralık 2016 - 07:51

Kervanhan’da dün gerçekleştirilen toplantıda birliğin havzası içindeki arazilerin sulanmasında, 2017 yılı için beyan verme noktasında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kılavuzlu Sulama Birliği Başkanı Mehmet Sarı, en iyi kalitede en adaletli şekilde hizmet vereceklerini belirterek; “Birliğimizin 2017 bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. Hepinize ilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Seçilmiş olduğum Kılavuzlu Sulama Birliği için Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü’müzün ve kıymetli muhtarlarımızın katkıları büyük oldu. Sulama sahamızdaki çiftçilere en iyi kalitede ve en adaletli şekilde hizmet sunmaya çalışacağız” dedi.

Kılavuzlu Sulama Birliği’nin toplantısında 2017 yılı içinde sulama kanallarından faydalanmak isteyen çiftçilere birlik yönetimi tarafından alınan kararlar okundu.

Birlik Müdürü Mahir İmalı’nın okuduğu kararlarda; şu ifadelere yer verildi: “2017 sulama beyanı Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde alınacaktır. Bu süre içerisinde beyan vermeyen çiftçiler yüzde 10 geç beyan verme cezasına maruz kalacaklardır. Sulama ücretini ve taksitlerini belirlenen süreler içinde ödemeyenlerden aylık yüzde 2 gecikme zammı alınır. Sulama ücretini peşin ödeyenlere yüzde 10 indirim uygulanır. Ocak ayında beyan veren çiftçiler yüzde 10, Şubat ayında beyan veren çiftçiler yüzde 8 indirimli ödeme yapacaklardır. Birlik üyesi olan mahalli idare birimlerinde ikamet etmeyip sulama sahası dışından gelerek birliğimiz sulama sahasında arazi kiralayıp ekim yapan çiftçilerden sulama ücreti peşin olarak tahsil edilecektir.” 2017 sulama sezonunda ikinci ürün ekenlerin sulama suyu ücretini iki taksitte ödeyecekleri ifade edilen açıklamada şu bilgiler kaydedildi: “Çiftçilerimiz, ilk taksiti 31 Temmuz, ikinci taksiti 30 Kasım'a kadar ödeyeceklerdir. Tüm ikinci ürünlerde birinci ürün ekilmiş olması şartıyla yüzde 20 indirim uygulanacaktır. Kiracılar sulama beyanında bulunmaya geldiğinde kira sözleşmesini de yanına getirmek zorundadır. Aksi takdirde beyanı kabul edilmeyecektir. 2017 yılında ve takip eden yıllarda birlikten ilk defa su almak isteyenler öncelikle dönüme 10.20 TL katılım payı ödemek zorundadırlar. Katılım payı ödemeyenler birlik üyesi olamayacaklardır; ancak su kullanım hakları saklı kalacaktır.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x