Türkiye, yeni sayfa açmak zorunda!

Türkiye, yeni sayfa açmak zorunda!

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, fikir ve görüş ayrılıklarına bakmaksızın birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin yeni sayfalar açması gerektiğini söyledi.

12 Nisan 2017 - 17:56

BİRLİK VE BERABERLİĞİ TESİS EDECEĞİZ

Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve il yönetimiyle birlikte dün Kahramanmaraş’taki siyasi partileri ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik İl Başkanlıklarını ziyaret ederek referanduma ilişkin görüş alışverişinde bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, BBP İl binasında basın açıklaması yaptı. Güvenç, burada yaptığı açıklamada; “Parti gözetmeksizin, ufak tefek görüş ayrılıklarına bakmaksızın bu ülkede bir birlik ve beraberliği tesis edeceğiz. Bunu sağlamak tüm siyasilerin, tüm vatandaşların tüm aydınların boynunun borcudur, diye düşünüyorum. Türkiye, yeni sayfalar açmak zorunda! Yeni ufuklara yükselmek zorunda! Bunu da sağlayacak inançlı, imanlı kadrolarımız var” dedi.

İNANIYORUM Kİ YAZICIOĞLU ŞEHİTTİR

Referandumun güzel ve seviyeli geçmesini temenni eden Güvenç, Adalet Bakanlığı’nın Muhsin Yazıcıoğlu davasıyla ilgili flaş kararına değindi. Milletvekili Celalettin Güvenç, şöyle konuştu: “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve minnetle andık. Muhsin Yazıcıoğlu, bu toprakların yetiştirdiği iman abidesi şahsiyetlerden birisidir. Önemli bir siyaset ve devlet adamıdır. İnanıyorum ki şehittir! Allah ona gani gani rahmet eylesin. Ölümü ile ilgili yeniden dosyalar açılıyor. Umarım gerçek ortaya çıkar. Çünkü bu konuda bütün Büyük Birlik Partililer gibi bizim de kaygılarımız var. Bazı ipuçları, yeni deliller var. Bunların değerlendirilmesiyle daha sağlıklı bir soruşturma yapılmasını temenni ediyorum.”

Referandumda görüş alışverişinde bulunmak için CHP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik İl Teşkilatını ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Celalettin Güvenç, son durağı Büyük Birlik İl Binasında basın açıklaması yaptı.

Güvenç, yaptığı açıklamada; “Kahramanmaraş Büyük Birlik Partisi İl Başkanımızı ve teşkilatını makamında ziyaret ettik. Hem hayırlı olsun dedik, tebrik ettik. Hem de yaklaşan referandumla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Referandumun güzel geçmesini, seviyeli geçmesini temenni ediyoruz. İlimizde de çok seviyeli bir kampanya devam ediyor. Tabi Büyük Birlik Partisi'nde olunca bir kere daha Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve minnetle andık. Muhsin Yazıcıoğlu, bu toprakların yetiştirdiği iman abidesi şahsiyetlerden birisidir. Önemli bir siyaset ve devlet adamıdır. İnanıyorum ki şehittir! Allah ona gani gani rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

DOSYALAR YENİDEN AÇILIYOR

Yazıcıoğlu davası ile ilgili dosyaların yeniden açıldığına dikkat çeken Güvenç, şöyle konuştu: “Ölümü ile ilgili yeniden dosyalar açılıyor. Umarım gerçek ortaya çıkar. Çünkü bu konuda bütün Büyük Birlik Partililer gibi bizim de kaygılarımız var. Bazı ipuçları, yeni deliller var. Bunların değerlendirilmesiyle daha sağlıklı bir soruşturma yapılmasını temenni ediyorum. Büyük Birlik Partisi tabanıyla bizim aramızda görüş farkı yoktur. Biz, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin bekçileriyiz, teminatıyız. Bu ülkede kardeş kanı akmasın, diyoruz. Bu ülke yeni dünyada daha güçlü daha lider olarak var olsun, diyoruz. 80 milyonu kucaklayan bir devlet anlayışının sahibiyiz. İnşallah gelecek milletimizin olacak, devletimizin olacak. Buna yürekten inanıyorum. Tabi bunu da elbirliğiyle yapacağız.” Parti gözetmeksizin, ufak tefek görüş ayrılıklarına bakmaksızın Türkiye’de bir birlik ve beraberliğin tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapan Güvenç, “Bunu sağlamak tüm siyasilerin, tüm vatandaşların tüm aydınların boynunun borcudur, diye düşünüyorum. Türkiye, yeni sayfalar açmak zorunda! Yeni ufuklara yükselmek zorunda! Bunu da sağlayacak inançlı, imanlı kadrolarımız var. Ben, Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanımıza bu konuda tebriklerimi iletiyorum. Alperenlere tebriklerimi iletiyorum. Referandumda verdikleri destekten dolayı… Referandumun ülkemize güzellikler getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: MUHSİN YAZICIOĞLU SİYASETİN BESLENDİĞİ BİR KAYNAKTIR

AK Parti il teşkilatı üyeleriyle beraber siyasi partileri ziyarette Milletvekili Celalettin Güvenç’e eşlik eden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirleri ve duruşuyla Türk siyasetinin şekillenmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Özdemir, şu açıklamalarda bulundu: “Bugün siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Büyük Birlik Partisi’nde İl Başkanlığımızın ziyarete geldik. Başkanımız da yeni göreve başladı. Bu ziyaret vesilesiyle başkanımıza yeni görevlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim ülkemizin her zaman birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Büyük Birlik Partisi, her zaman ülkenin ismiyle müsemma, kendi ismiyle müsemma! Ülkemizin, birliğine ve beraberliğine her zaman katkı sağlamıştır. Siyasetlerini her zaman bu temelde şekillendirmişlerdir. Hem bu özverileri hem bu anlayışları hem de ülkemizin siyasetine getirdikleri ahlak nedeniyle kendilerine her zaman minnettarız. Bu partinin Genel Başkanı Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bu ilkelerini her zaman biz de benimseriz. Zaman zaman paylaşırız. Bu fikirler bizim de kendi siyasetimize zaman zaman şekil verdiğimiz fikirlerdi. Bu anlamda beslendiğimiz bir kaynaktır kendisi!  Büyük Birlik Partisi’nin de bu ülkemizin birlik ve beraberliğine sağladığı katkılardan dolayı bundan sonra da sağlayacağı katkılardan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz ve bu konuda onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.”

BBP Atanmış İl Başkanı Bilal Odunkıran ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Celalettin Güvenç ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x