TYB Kahramanmaraş Şubesinden KSÜ kütüphanesine ziyaret

TYB Kahramanmaraş Şubesinden KSÜ kütüphanesine ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fazlı Bayram ve yöneti̇m kurulu üyeleri̇, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesine ve Kütüphane Şube Müdürü Şair-Yazar Hasan Ejderha’ya kütüphanenin yeni binasına taşınması dolayısıyla “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

12 Eylül 2020 - 03:18

Bu ziyaretle iki maksadı bir arada gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Fazlı Bayram, hem Şehr-i Maraş’ta kendisinden sonraki nesillere kültür, sanat ve edebiyat adına ağabeylik yapan, yol gösteren Şair-Yazar Hasan Ejderha ile hasbihal etmek, hem de üniversite kütüphanesine dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Kurucularından Şair-Yazar Hasan Ejderha’nın Kahramanmaraş’ta kültür ve edebiyat hayatına önemli katkıları olduğunu söyleyen Fazlı Bayram, Ejderha’nın, ortaya koyduğu eserlerle birlikte kültürle, sanatla, edebiyatla irtibatlı nesillerin yetişmesi için büyük emeği olduğunu ve öteden beri etrafındaki gençlere yeri geldiğinde ağabeylik, yeri geldiğinde hocalık, daha çok da arkadaşlık yaptığını vurgulayarak özellikle KSÜ öğrencilerinin bu kıymetten istifade etmeleri gerektiğini işaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şair-Yazar Hasan Ejderha, misafirlerine KSÜ Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesini gezdirerek kütüphane ile ilgili bilgiler verdi. 100 bine yakın kitap, tez, basılı dergi, görsel-işitsel malzeme, binlerce e-dergi, e-kitaptan oluşan zengin koleksiyonu, ferdi veya toplu çalışma odaları ve 8.500 metrekarelik kullanım alanı ile kütüphanenin Kahramanmaraş’ın ilim ve kültür hayatı açısından kıymetini ifade eden Ejderha, merhum Mükrimin Halil Yinanç’ın kitaplarının da üniversite kütüphanesinde muhafaza edildiğini aktardı.

Kütüphaneleri, “ilmin kaleleri” olarak nitelendiren Başkan Fazlı Bayram, kültür dünyamızın mümtaz şahsiyetlerinden tarihçi Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç isminin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphanesine çok yakıştığını söyleyerek Yinanç’ın yıllara sârî büyük bir emeğin neticesinde biriktirdiği, içinde nadir el yazması eserlerin de bulunduğu kitaplarının KSÜ kütüphanesinde muhafaza edilmesinin hem şehir adına hem de üniversite adına büyük bir bahtiyarlık vesilesi olduğunu dile getirdi. KSÜ Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesinin Kahramanmaraş’ta ilim ve kültür sahasında emek sarfedenlerin istifade edebileceği bir kütüphane olduğunu belirten Bayram, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Ni̇yazi̇ Can’ın şahsında kütüphaneye emeği dokunan herkese şükranlarını bildirdi.

Yazar Hasan Keklikçi ile Şair-Yazar Ömer Yalçın Ova’nın da iştirak ettiği ve pandemi kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen ziyaret, Kütüphane Şube Müdürü Hasan Ejderha’nın misafirlerine kütüphane binasını gezdirmesi neticesinde son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi