U-13 Türkiye Şampiyonası heyecana büründü

U-13 Türkiye Şampiyonası heyecana büründü

Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 11 Haziran 2017 tarihlerinde start aldı.

13 Haziran 2017 - 17:06

2016-2017 Sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 65 ilden 114 takımın katılımıyla 6'şar takımlı 17 grupta 11-14 Haziran 2017 ve 4'er takımlı 3 grupta 11-13 Haziran 2017 tarihlerinde olmak üzere toplam 20 tarafsız grup merkezinde oynanacak. 1.Kademe müsabakaları, İstanbul, Edirne, Bursa, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, İzmir, Denizli, Burdur, Aksaray, Gaziantep, Ankara, Kahramanmaraş, Batman, Zonguldak, Çorum, Çankırı, Giresun ve Bayburt grup merkezlerinde oynanacak 1.kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 20 takımın katılımıyla 2.kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2.kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

U13 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

1. Kademe müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş grubuna Malatya (Yeni Malatya), Elazığ (Elazığ Yolspor), Diyarbakır (Ergani Gençlerbirliği), Gaziantep (Gaziantepspor), Kayseri (Kayserispor), Nevşehir (Hacı Bektaş-ıVeli Üniversitesi) yer alıyor. 6 takımın katılacağı Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde start alacak. 1. Kademe müsabakalarına grup merkezliği yapacak olan Kahramanmaraş futbol sahaları müsabakalara hazırlandı. Kahramanmaraş’ta 11-14 Haziran 2017 başlayacak olan karşılaşmalar için fikstür Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda gerçekleşen Fikstür çekimi ile eşleşme yapıldı.

MAÇLARDA HEYECAN TAVAN YAPTI

Cumartesi günü ASKF Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda gerçekleştirilen fikstür çekiminde belirlenen eşlemede A grubunda Gaziantepspor, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor yer alırken B grubunda ise Diyarbakır Ergani Gençlerbirliği, Elazığ Yolspor ve Nevşehir Hacı Bektaşı veli üniversitesi yer aldı. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yapılan kura çekimine göre A grubunda 11Haziran Pazar günü saat 16:30'de Gaziantepspor ile Kayserispor Merkez 1 (Saim Çotur) futbol sahasında karşılaşacak. B grubunda 11  Haziran pazar günü saat 18:00'de Diyarbakır Ergani Gençlerbirliği ile Elazığ Yolspor Merkez 1 (Saim Çotur) futbol  sahasında karşılaşacak. A grubunda Yeni Malatyaspor, B Grubunda Nevşehir Hacı Bektaşı veli üniversitesi günü maç yapmadan (BAY) geçti. U13 Türkiye Şampiyonası 11,12,13 Haziran Pazar, Pazartesi ve Salı günü 16:30 ila 18:00 saatlerinde Merkez 1 (Saim Çotur) Sahasında, final maçı ise 14 Haziran Çarşamba günü saat 10:00'da oynanacak maçlar ile Batıpark stadında oynanmaya devam edilecek.

İLK MAÇ BERABERE BİTTİ

Merkez 1 (Saim Çotur) Futbol sahasında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası 1. Grup müsabakasının ilk maçında A grubunda ilk maçta Gaziantepspor ile Kayserispor Merkez 1 Sahasında karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın ilk yarısında her iki takımda baskılı ataklarla gol arayışlarında bulunurken ilk yarıda her iki takımda 1’er gol buldu. Her iki takımda baskılı atakları eşitliği bozmazken her iki takımda soyunma odasına 1-1 eşitlikle giriş yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın 2. yarısında gol sesi çıkmadı ve müsabaka 1-1 sonuçlandı.

2. MAÇIN GALİBİ ERGANİ GENÇLERBİRLİĞİ

İlk maçta Gaziantepspor ile Kayserispor ekibi arasında 1-1’lik skorun koruduğu Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakasının 2. Maçında B Grubundaki ilk maçta Merkez 1 (Saim Çotur) Futbol sahasında Diyarbakır Ergani Gençlerbirliğispor ile Elazığ Yolspor karşı karşıya geldi. Saat 18.00 da başlayan müsabakanın ilk dakikalarında baskılı bir atakla Elazığ Temsilcisi karşısında açık arayan Diyarbakır ekibi Ergani Gençlerbirliği ilk dakikalarda baskılı atağının sonucunu golle aldı. Sol kanattan gelişen atakta pozisyonu gole çevirmesi ile Diyarbakır Ergani golün ardından baskısını artırarak rakibi Elazığ Yol karşısında üstün oyun sergileyen taraf oldu. Rakibi karşısında baskılı ataklarını sürdüren Diyarbakır ekibi Ergani Gençlerbirliği müsabakada rahat oyun sergileyen taraf oldu. İlk yarıda üstün oyununu rakibi Elazığ temsilcisi Yolspor’a kabul ettiren Diyarbakır ekibi ilk yarıyı 1-0’lık üstünlükle kapattı. Atak üstüne atak yaparak rakibini bozguna uğratan Diayrbakır temsilcisi oldukça baskılı bir oyunla Elazığ Temsilcisi Yolspor’u sahadan sildi ve çekişmeli müsabakayı 1-0 kazanarak galibiyeti alıp müsabakadan karlı çıkan taraf oldu. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek
Öğrencilerin Sınav Hazırlığına Büyükşehir’den Destek