U-13 Türkiye Şampiyonası Kahramanmaraş’ta!

U-13 Türkiye Şampiyonası Kahramanmaraş’ta!

Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 11-14 Haziran 2017 tarihlerinde start alacak.

11 Haziran 2017 - 16:47

2016-2017 Sezonu U13 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakalarının tarihi 10-13 Haziran 2017 olarak açıklanmıştı. 10 Haziran 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’nın yapılacağı ve bu sınava girecek amatör futbolcular olduğu yönünde kulüplerden çok sayıda talep gelmesi üzerine, müsabakaların oynanma tarihleri 6 takımlı gruplarda 11-14 Haziran 2017, 4 takımlı gruplarda 11 - 13 Haziran 2017 olarak değiştirilmiştir.

İstanbul, Edirne, Bursa, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, İzmir, Denizli, Burdur, Aksaray, Gaziantep, Ankara, Kahramanmaraş, Batman, Zonguldak, Çorum, Çankırı, Giresun ve Bayburt grup merkezlerinde oynanacak 1.kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olacak 20 takımın katılımıyla 2.kademe müsabakaları 4 merkezde oynanacak. 2.kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci olan 4 takım final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.

KAHRAMANMARAŞ’A 6 TAKIM GELİYOR

2016-2017 Sezonu U13 Türkiye Amatör Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş grubuna Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri Ve Nevşehir illerine ait Kulüpler katılacak. 6 takımın katılacağı Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2016- 2017 sezonu U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 11 Haziran 2017 tarihlerinde start alacak.

“TFF İLE İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ SIKI TUTUYORUZ”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş il temsilcisi Ali Kazancı, Kahramanmaraş’ta yapılacak 13 yaş grubu Türkiye Şampiyonası hakkında bilgiler verdi. TFF Kahramanmaraş il temsilcisi Kazancı, Kahramanmaraş’a farklı şehirlerden gelen takımlar ve şehre kazandırdığı değerler hakkında bilgiler verdi. Futbol Federasyonu ile iyi ilişkiler kurduklarını ve bu ilişkiler sonucunda da bu tür organizasyonları Kahramanmaraş’ta aktif olarak yaptıklarına da değinen Kazancı, misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi. Bu kapsamda açıklamalarda bulunana Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş il temsilcisi Ali Kazancı, Bu tür şampiyonaların Kahramanmaraş iline ve futboluna büyük katkılar sağladığını ifade etti. Başkan Kazancı açıklamalarını şu başlıklar altında sürdürdü;  

“BU TÜR ŞAMPİYONALAR İLİMİZ FUTBOLUNA DEĞER KATIYOR”
Kahramanmaraş olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile aramızda iyi ilişkiler var diyen Kazancı, zamanla bu tür turnuvaları daha da genişleterek Kahramanmaraş’ta bir futbol festivali yapacaklarını söyledi. Kazancı; “Futbol Federasyonumuzla sıcak ilişkilerimiz var. Amatör işlerde sevgili genel başkanımız sorumlu pozisyonda. Bu yakın ilişkilerimizden ötürü ilimize kademe maçları veriliyor. Her sene olduğu gibi bu sene de takımları ilimizde misafir ediyoruz. Altı takımımızı 13 yaş grubunda takımlarımız Kahramanmaraş’a geliyor. Bu şampiyonalarla İlimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bundan ötürü yine ilimize gruplar gelecek. Bundan sonraki süreçte ilimize farklı yaş grubu takımlarımız geleceği düşüncesindeyiz. Bu tür Şampiyonalar Kahramanmaraş adına çok önemli ve bu şampiyonalar amatör futbolumuza da yansıyacaktır. İnşallah şehrimizde bir futbol festivali yapacağız” dedi.
“ŞEHRİMİZİ İYİ ŞEKİLDE TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kahramanmaraş’ta yapılan futbol turnuvalarının şehre kazandırdıklarına da değinen Kazancı; “Dışarıdan gelen takımlar burada konaklama yapıyorlar. Bizler de her gün onları ziyaret edeceğiz. Bize olan taleplerini elimizden geldiği kadarıyla yerine getirmeye çalışacağız. Zaten buraya gelen takımlar Kahramanmaraş’tan memnun kaldıkları için federasyon sürekli Kahramanmaraş’a bu tür maçları veriyor. Bu tür organizasyonlar Kahramanmaraş’a son derece olumlu katılar a sağlamakta. Örneğin şu an ilimizde 6 tane gelecek ve bu takımlar ilimizi gezecekler. Kahramanmaraş’ın dışarıdaki illere tanıtılması adına bu tür faaliyetlerin çok önemli katkıları var. Ayrıca bu takımların burada konaklama yapması ekonomik açıdan da Kahramanmaraş’ımızı geliştirmektedir. Biz onlara en iyi şekilde ev sahipliği yaparak Kahramanmaraş’ın iyi yönde tanıtılmasında katkıda bulunacağız”  ifadelerini kullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın 
Kahramanmaraş'ta ahşap fabrikasında yangın