U-15 Türkiye Şampiyonası heyecana büründü

U-15 Türkiye Şampiyonası heyecana büründü

Kahramanmaraş’ın da grup merkezi olarak bulunduğu 2015- 2016 sezonu U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 23-26 Mart 2015 tarihlerinde start aldı.

26 Mart 2017 - 17:41

2016-2017 Sezonu U15 Türkiye Amatör Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları 6'şar takımlı 13 grupta 23-26 Mart 2017 tarihlerinde, 4'er takımlı 7 grupta ise 24-26 Mart 2017 tarihlerinde oynanacak.

1. Kademe müsabakaları; İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Manisa, Denizli, Aydın, Bartın, Amasya, Ordu, Nevşehir, Kayseri, Mersin, Kahramanmaraş, Elazığ, Giresun ve Artvin illeri olmak üzere 20 grup merkezinde 106 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek.

2. Kademe müsabakaları, 1. Kademe maçları sonunda grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 4 ayrı grup merkezinde, final müsabakaları ise 1. Kademe sonunda grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla düzenlenecek.

U14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezinde Mersin ilinden Akdeniz Belediyespor Kulübü, Adana ilinden Adana Demirspor, Hatay ilinden Hatay Karaağaçspor, Diyarbakır ilinden Devlet Su işleri (DSİ) Spor, Malatya ilinden Adafi Kartal Spor Kulübü, Elazığ ilinden ise Elaziz Belediyespor katıldı. Karşılaşmaların Batıpark stadyumunda oynatılacağı müsabakaların fikstürü Kahramanmaraş Amatör spor kulübü (ASKF) Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya ASKF Başkanı Ergün Önal, İl temsilcisi Ali Kazancı, il Hakem Kurulu başkanı Veli Ünlü, İl Tertip Komitesi üyeleri, müsabakaya katılacak Kulüp temsilcileri katıldı. Katılımcıların fikir alış verişi sonucunda müsabaka cetveli ve eşleşmeler yapılarak kura çekimi sona erdi.

KAHRAMANMARAŞ’I MARAŞSPOR TEMSİL EDİYOR

Maraşspor U15 Takımı Kahramanmaraş’ta il birincisi olarak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Kahramanmaraş U15 liginde mücadele eden Maraşspor U15 Takımı sezon boyunca 8 takımla karşılaştı. Yaptığı 8 maçını da kazanan ve şampiyon olan Maraşspor U15 Takımı kupasını Futbol İl Tertip komitesinden İlker Yiyen’in elinden aldı. Bölge şampiyonluğuna katılmaya hak kazanan U15 Takımı Kayseri ilinde mücadeleye çıkacak. Kayseri ilinde yapılacak şampiyona için 22 Mart tarihinde kura çekimleri yapılacak ve 23 Mart 2017 tarihinde de maçlar başlayacak. Kahramanmaraş Temsilcisi Maraşspor’unda aralarında bulunduğu grupta Çubukspor1959 (Ankara), Gölbaşı Belediyespor (Ankara), Bozokspor (Yozgat), Nevşehir Gençlik (Nevşehir)  ve v (Sivas) illerinin takımları yer alıyor.

MAÇLARDA HEYECAN TAVAN YAPTI

Çarşamba günü ASKF Mehmet Bağrıaçık toplantı salonunda gerçekleştirilen fikstür çekiminde belirlenen eşlemede A Grubunda Hatay Karaağaç spor Kulübü, Malatya Adafi Kartalspor, Mersin Akdeniz Belediyespor yer alırken B Grubunda ise Diyarbakır DSİ spor, Elazığ Elaziz Belediyespor ve Adana Demirspor yer aldı. 23.03.2017 de ilk maç 14:00, ikinci maç 16:00 oynanacak. Tek eleme usulü ile oynanacak karşılaşmalarda ilk gün Hatay ekibi Karaağaç ve Malatya ekibi Adafi Kartalspor maç yapmayacak. İkinci maç Batıpark futbol sahasında 23.03.2017 saat 16:00 da Diyarbakır ekibi DSİ Spor ile Elazığ Ekibi Elazizspor arasında gerçekleşti.

İLK MAÇIN GALİBİ KARAARDIÇSPOR

Batıpark Futbol sahasında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası 1. Grup müsabakasının ilk maçında A Grubunda Hatay Karaağaç spor Kulübü ile Malatya Adafi Kartalspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın ilk yarısında her iki takımda baskılı ataklarla gol arayışlarında bulunurken ilk yarıda gol sesi, çıkmayınca her iki takımda soyunma odasına 0-0 eşitlikle giriş yaptı. çekişmeli geçen karşılaşmanın 2. yarısında ise Hatay ekibi Karaağaçspor 64. dakikada Kaptan Onur Suçu ile golü bularak müsabakayı hareketlendirdi. Gol sonrası oyunda rahat davranan Hatay ekibi rahat oyun sergilerken Malatya ekibi Adafi Kartalspor ise baskısını artırarak gol arayışında bulundu. baskılı ataklarla yüklenirken Hatay ekibi ise savunma yaparak rakibini etkilerken savunma bloğunda ceza alanı dışında yapılan faul sonucu Mehmet Ali Ekenel hakem tarafından oyundan ihraç edildi. İhraç sonrası 10 kişi kalan Hatay ekibi Karaardıç spor müsabaka sonuna kadar skoru koruyarak ilk müsabakanın galibiyetini alarak şampiyona da ilk sevinen takım oldu.  Batıpark Futbol sahasında gerçekleşem müsabakayı Faruk Barış Öztürk, Mehmet Özer, Aykut Ünlü den oluşan 3’lü hakem triosu yönetirken ev sahibi Hatay Karaağaçspor müsabakaya Gökmen Mazman, Can Güleryüz, Cem Boynuyoğun, Mehmet Özbahçeli, Hüseyin Can Çoşkun, Mehmet Ali Ekenel, Onur Sucu, Cem Eren, Ömer Yıldıztaş, Muhammed Çelik, Deniz Çolak ilk 11’de yer alırken Eşref Barış Mengiş, Diyap Kurt, Cemil Devrim, Umut Genç, Mustafa Ayaz, Emir Göl, Kerem Kök yedeklerde yer aldı. Konuk ekip ise sahaya; Ercan Yılmaz, Serkan Yılmaz, Muhammed Beytullah Deveci, Mertcan Bayraktar, Ahmet Burak Kaya, Abdurrahman Korkmaz, Salih Ekinci, İsmail İnal, Emre Berşan Yakut, Sadık Karatoprak, Ozan Akgül ilk 11’de sahaya çıkarken yedeklerde BerkanKonakçı, Murathan Şahin Yunus Emre Ercan, Doğukan Ksemen, Enes Büyükdaş, Semih Bingöl, Hazar Çatak yer aldı.

2. MAÇIN GALİBİ DİYARBAKIR DSİ

İlk maçta Hatay ekibinin 10 kişi ile 1-0 skoru koruduğu Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakasının 2. maçında Batıpark Futbol sahasında Diyarbakır DSİ spor ile Elazığ Elaziz Belediyespor karşı karşıya geldi. Saat 16.00 da başlayan müsabakanın ilk dakikalarında baskılı bir atakla Elazığ Temsilcisi karşısında açık arayan Diyarbakır ekibi DSİ spor ilk dakikalarda baskılı atağının sonucunu golle aldı. Sol kanattan gelişen atakta Sedat Engin Alar’ın pozisyonu gole çevirmesi ile Diyarbakır ekibi DSİ spor golün ardından baskısını artırarak rakibi Elaziz karşısında üstün oyun sergileyen taraf oldu. Rakibi karşısında baskılı ataklarını sürdüren Diyarbakır ekibi DSİ Spor Suat Akalp ile 2. golü bularak müsabakada rahat oyun sergileyen taraf oldu. İlk yarıda üstün oyununu rakibi Elazığ temsilcisi Elaziz Belediyespor’a kabul ettiren Diyarbakır ekibi ilk yarıyı 2-0’lık üstünlükle kapattı. 2. yarıda Elazığ temsilcisi rakibin açıklarını aramaya çalışarak gol bulmaya çalışırken ani ataklarla yüklenen Diyarbakır ekibi DSİ spor kulübünde Sedat Engin Alar farkı 3’e çıkardı. Oyundan kopan Elazığ temsilcisine karşı baskısını artıran Diyarbakır DSİ spor 4. gol için yüklendi ve Mustafa Güneş ile farkı 4’e çakardı. Atak üstüne atak yaparak rakibini bozguna uğratan Diyarbakır temsilcisi 51. dakikada Mehmet Süleyman Görgün ile penaltı kazandı. Penaltıyı da gole çeviren DSİ spor ekibi penaltı golünün 1 dakika sonra Yasin Seyiş ile farkı 6’ya çıkardı. Oldukça baskılı bir oyunla Elazığ Temsilcisi Elaziz Belediyespor’u sahadan silen Diyarbakır DSİ spor sahadan farklı galibiyetle müsabakadan karlı çıkan taraf oldu.

Çekişmeli Müsabakayı Ahmet Cengiz Gök, Ökkeş Gönen ve Abdulsamet Şahan dan oluşan 3’lü Hakem Triosu yönetirken Müsabakada ev sahibi pozisyonunda yer alan Diyarbakır DSİ spor müsabakaya Diyarbakır DSİ spor müsabakaya Yusuf Sedat Yağabasan, Recep Perişik, Barış Bulut, Hüseyin Üzbaş, Mehmet Süleyman Görgün, Mustafa Güneş, Muammer Emre Çelik, Sedat Engin Alak, Suat Akalp, Yunus Tarhan, Yasin Seyiş ilk 11’i ile çıkarken Berat Kaya, Ercan Beytekin, Serkan Can, Mustafa Altay, Gaffar Yokuş, Ahmet İpek, Muhammet Mustafa Tanış yedeklerde yer aldı. Konuk ekip Elazığ Elaziz Belediyespor Hüseyin Batuhan Baydar, Yunus Emre Coşkun, Okan Göçüm, Furkan Karataş, Yiğit Safa Solmaz, Mert Güngör, Mehmet Yılmaz, Orçhan, Doğhan, Türker Kaplan, Ömer Farukl Kılıç, Kadri Göktürk 11’de yer alırken yedeklerde Alper Güler, Atakan Berke Alpay, Abdulaziz Sezer, Muhammed Ali Ercan, Onur Akbolat, Yusuf Taha Özdemir yer aldı. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: İLKER YİYEN)           

 

    

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x