Ufkunuz geniş ve hedefleriniz büyük olsun

Ufkunuz geniş ve hedefleriniz büyük olsun

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği ile Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen "Basketbol Aday Hakem Kursu" sona erdi.

02 Kasım 2017 - 01:05 - Güncelleme: 02 Kasım 2017 - 01:09

27-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı odasında gerçekleştirilen basketbol aday hakem kursu Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA Hakemi Erşan Kartal tarafından verilen üç günlük bir eğitimin ardından sona erdi.

Eğitimin ilk gününde İl Müdürlüğü toplantı odasında aday hakemlere teorik bilgiler verildi. Aday hakemlere federasyonun işleyişi, hakemlik kategorileri, hakem olabilme şartları, Oyun kuralları ve kullanılan malzemeler hakkında teorik bilgiler verilirken son gün ise aday hakemler uygulamalı eğitimin ardından sınava tabi tutuldu. 3 gün süren basketbol aday hakem kursuna 114 saha hakemi ve 73 masa hakemi olmak üzere toplam 187 kursiyer katıldı.

 

“İHTİYAÇ OLAN BÜTÜN BRANŞLARA KURS AÇACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ta basketbol branşına yoğun ilgi olduğunu ve hakem ihtiyacını gidermek amacıyla hakem kursu açıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı;” Basketbol hakemlik kursumuza özellikle genç arkadaşlarımız ilgi gösterdi. 3 gün süren kursta başarılı olan

hakem adaylarımız bundan sonra ilimizde yapılacak yerel basketbol müsabakalarımızda görev yapabilecekler. Bizler Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürülüğü olarak ihtiyaç olan bütün branşlara kurs açmayı planlıyoruz. Bunun ilkini Basketbol ile gerçekleştirdik. İnşallah bunun devamı ihtiyaca biayen gelecektir” diye konuştu.

 

“BASKETBOLUN BİR PARÇASI OLMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen kurs ile ilgili bilgi veren Türkiye Basketbol Federasyonu Kahramanmaraş Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Kahramanmaraş basketbol ailesi olarak her geçen gün daha da fazla büyüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ailemizi daha fazla genişletebilmek ve basketbolu daha fazla kişiye ulaştırabilmek amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonumuzun onayı ile bir kurs düzenledik. İyi bir katılım ile kursumuzu icra ettik. Bu sayede basketbolun bir parçası olmak isteyen herkesi aramıza dahil edeceğiz. Federasyonumuz her geçen gün her anlamda değişim ve gelişim adına farklı uygulamaları hayata geçirmekte olup önümüzdeki yıldan itibaren aday hakem ve masa görevlisi kurslarımız farklı bir sistemde düzenlenecektir” dedi.

 

“EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, Kahramanmaraş’ta çok iyi bir potansiyel olduğuna dikkat çekerek, “şehrimizdeki basketbol adına eksikliğini gidermek için bu eğitimi düzenledik. Kulüpler, hakemler, sporcular olarak biz bir bütünüz ve iyi bir aileyiz. Sizlerin gelişimi için şehrimizde çok sayıda müsabakalar organize edeceğiz. Bu eğitime katılan hakem, aday hakem ve masa görevlileri arkadaşlar önümüzdeki sezonlarda müsabakalarda görev alacaklar. Tüm hakem ve masa görevlileri arkadaşları her zamankinden daha çok kenetlenmeye ve görevlerini aşkla yapmaları arzumuzdur. Gerçekleştirdiğimiz Aday hakem Kursumuzda bizlere katkısını esirgemeyen başta Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı beye basketbol ailesi olarak teşekkür ederiz. Eğitime katılımlarınızdan dolayı hepinize başarılar dilerim” dedi.

 

“SPORCU VE MAÇ SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta her geçen gün Basketbolun ivme kazandığını ifade eden İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Bu sezon basketbolda sporcu ve maç sayısını artırmayı hedefliyoruz. Hakem sıkıntımız var. Bu nedenle de hakemlik kursu açmayı planladık. Türk basketboluna ve ilimize kaliteli hakemler kazandırmayı hedefledik. Ayrıca Basketbol hakemliğinde üst klasmanlara ilimizden hakem göndermeyi amaçlıyoruz. Bu işe gönül veren, önemseyen ve sorumluluk bilincinde davranan hakemler mutlaka iyi bir yerlere gelecektir” dedi.

 

 

EĞİTİMİ TBF FIBA HAKEMİ ERŞAN KARTAL VERDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA Hakemi Erşan Kartal Yeni aday hakemlere eğitim verdi.  27-29 Ekim arasında Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA Hakemi Erşan Kartal verdiği eğitim gayet neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşti. TBF FIBA Hakemi Erşan Kartal basketbolun tanımı, kurallar, hakem-antrenör-sporcu-takımlar ve benzeri konular hakkında detaylı bilgiler verildi. İşte Kartal’ın özellikle üzerinde durduğu konuların bazıları

 

“HAKEM, HAK VE ADALET DAĞITAN KİŞİDİR”

TBF FIBA Hakemi Erşan Kartal, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, bu eğitime karşı gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek,  “Kahramanmaraş basketboluna hayırlı olsun.  Hakem, hak ve adalet dağıtan kişidir. İyi bir hakemin toplum içindeki hareketleri de değişir. Sosyal yaşamda güvenilir olmak zorundasınız. Ufkunuz geniş olsun ve hedeflerinizi her zaman büyük tutun. Hakemliği bir meslek olarak görebilirsiniz” dedi.

 

BASKETBOL HAKEMİ NASIL OLUNUR?

Aday Hakemlere nereden başlanılması gerektiğini ifade eden TBF FIBA Hakemi Erşan Kartal, “Bu iş basketbolu sevmekle alakalı. Arkadaşların ve çevrenle bu iş arasında bazen seçim yapmak zorunda kalabilirsin. İşin özü bu işi sevmek ve bazen fedakar olabilmekte. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun açtığı kurslar oluyor. O kurslara başvuru yapıyorsun. Önce mevcut hakemler seni mülakata alıyor. Mülakatta başarılı olursan teorik derslere başlıyorsun.

Teorik dersler sonucunda yazılı bir sınava giriyorsun o sınavdan başarılı olman şart. Sonra mekik koşusu dediğimiz fiziksel bir sınava giriyorsun ondan da başarılı olursan artık basketbol hakemsin demektir. Öncelikle TC vatandaşı olman ve yüz kızartıcı bir suç işlememiş olman gerekir. Sabıkalı olmaman gerekir. Daha sonra zamanında başvuru yapıp biraz önce anlattığım sınavlardan başarılı olman gerekir tek yapman gereken bu” ifadelerini kullandı.

 

“BASKETBOLDA HAKEM İŞARETLERİ ÖNEMLİ”

Basketbol hakem işaretlerini anlamak zaten başlı başına önemli bir mevzu diyen TBF FIBA Hakemi Erşan Kartal, “Basketbol hakem işaretlerini bilmez iseniz eğer bazen gülünç bir duruma bile düşebilirsiniz. Hatta hakem bile bu duruma güler. Basketbol hakem işaretlerini bilmenizde fayda var. Onun için bu işaretleri sizlerle paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Basketbol sever gençlere yol göstermek hepimizin görevi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...