Ulu Cami tuvaletlerinde iğrenç yazılar

Ulu Cami tuvaletlerinde iğrenç yazılar

Kahramanmaraş’ın kalbinde yer alan Ulu Cami’nin erkek tuvaletlerindeki iğrenç duvar yazıları büyük tepki çekmeye başladı.

10 Şubat 2018 - 05:44

Kahramanmaraş’ın simgesi olan Ulu Cami’nin erkek tuvaletlerinde yer alan cinsel içerikli ve argo kelimeli yazılar, tarihi camiye zarar veriyor. Hemen hemen her tuvalette yer alan ve tuvalet görevlileri tarafından silindikçe tekrar yazılan duvar yazıları, hem vatandaşların keyfini kaçırıyor hem de tarihi caminin dokusuna zarar veriyor. Kimliği belirsiz kişilerce keçeli kalem ve diğer kalem türleri ile yazılan yazıların yarattığı kirliliği önlemek üzere gerekli çalışmayı yapan tuvalet görevlilerine aldırmayan Vandallar, hem kamu malına zarar vermeye devam ediyor hem de tuvaletleri kullanan küçük çocuklara olumsuz örnek teşkil ediyor.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Vatandaşlar yazıların belli yerlerinde argo kelimeler kullanılmasının ve cinsel içerikli yazıların insan etiğine yakışmadığını belirterek yazıların silinmesini istedi. Vatandaşlar, "Tuvaletlerdeki çirkin yazılar görüntü kirliliğine sebep oluyor. Bunun yanında ağza alınmayacak küfürlü kelimeler insanın ağırına gidiyor. Her ne olursa olsun bunlara tolerans gösterilmemeli. Görevliler sildikçe bunlar yazı yazmaya devam ediyor. İnsanlık çığırından çıkmış” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hem vatandaşların yerli tepkisi hem de Kahramanmaraş’ın marka yüzü olan Ulu Cami tuvaletinde meydana gelen bu çirkin olay akıllara “Acaba kendi evlerinin duvarlarına da böyle yazılar yazıyorlar mı?” sorusunu beraberinde getiriyor. Bunun yanında tuvalet duvarlarına çirkin ve ahlaksızca yazı yazan kişiler  aslında kendi benliklerini ortaya koyuyorlar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
Kahramanmaraş’ta kaza kurşunu ağabeyini hayattan kopardı
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti
ÇABA, Umutları bir kez daha yeşertti