Uluslararası Cengiz Aytmatov Ödülü Necdet Ekici’ye verildi!
Reklam

Uluslararası Cengiz Aytmatov Ödülü Necdet Ekici'ye verildi!

Kazakistan’dan Dünya Halkları Yazarlar Birliği, Kırgızistan Cumhuriyeti Yazarlar ve Sanatkârlar Uluslararası Birliği ve Türkiye – Avrasya Kültür Sanat Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri yarışmada Cengiz Aytmatov ödülü Afşinli YARPUZ Edebiyat Dergisi Yazarı Necdet Ekici’ye verildi.

21 Haziran 2020 - 04:42

Geçtiğimiz günlerde Kırgız Türklerinin ve bütün Türk topluluklarının dünyaca ünlü, büyük ve bilge yazarı Cengiz Aytmatov ile Kırgız Türklerinin henüz aramızdan ayrılan şairi, yıldırım sesli Manasçısı ve büyük ozanı Elmirbek İmanaliyev’in anısına “Türk Dünyasının Büyük Yazarı ve Şairi” isimli online bir festival-yarışma gerçekleştirildi.

Kazakistan’dan Dünya Halkları Yazarlar Birliği, Kırgızistan Cumhuriyeti Yazarlar ve Sanatkârlar Uluslararası Birliği ve Türkiye – Avrasya Kültür sanat Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri yarışmada Türk Dünyasından şairler ve yazarlar yarıştı.

Yarışmaya Türkiye’den “Çolpan Yıldızı” isimli hikayesi ile katılan Afşinli Yazar Necdet Ekici birinci seçilerek bozkırın bilgesi Uluslararası Cengiz Aytmatov ödülünü almaya hak kazandı.

Basın Mensuplarına  açıklamada bulunan Yazar Necdet Ekici,Cengiz Aytmatov Kalemi doğup büyüdüğü toprakların kültür damarlarında ve binlerce yıllık gelenek ırmağından beslenmektedir.Türk Dünyasının Büyük Yazarı Cengiz Aytmatov  ve Şairi Emirbek İman Alıyev Uluslarası Online Festivali” kapsamında “Kazakistan “Dünya Halkları Yazarlar Birliği”; “Kırgızistan Cumhuriyeti Yazarlar ve Sanatkârlar Uluslararası Birliği” ve “Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu”nun birlikte düzenledikleri yarışmada ÇOLPAN YILDIZI adlı hikâyem birincilik ödülüne layık görülmüştür.Türklüğün ortak değeri Cengiz Aytmatov ödülünün sahibi olmaktan büyük onur duyduğumu belirtir, başta Tertip Komitesi Başkanı-Manasçı Ömür Bibi Begalı’ya ve emek veren kardeş ülke birlik yöneticisi soydaşlarıma teşekkür ederim dedi.

1955 yılında Kahramanmaraş İli Afşin İlçesi doğumlu yazar Necdet Ekici, 1979’da Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi. Öğretmenlik görevinin ardından Hatay’a yerleşti.

Necdet Ekici’nin ilk hikâyesi 1984 yılında Töre dergisinde yayımlandı. Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Güneysu ve Kültür Dünyası dergilerinde yazdı. Hikâye dalında ödüller alan yazarın; Yüreğimdeki Cemre (1991), Yüreğimi Sana Bıraktım (1998), Gül Olacaksın (1998), Arzu ile Kamber: Gül Mevsimine Uyanmak (2000), Çolpan Yıldızı (2019) isimli hikâyeleri ve İdeoloji ve İnsan (1991) isimli deneme kitabı bulunuyor.

Yazarımızı yürekten kutluyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...