Uluslararası Sultanu’ş Şuara Sünbülzade Vehbi Efendi...
Reklam

Uluslararası Sultanu'ş Şuara Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 1. Uluslar arası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali kapsamında Uluslararası Sultanu’ş Şuara Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu gerçekleştirildi.

22 Eylül 2017 - 23:20 - Güncelleme: 22 Eylül 2017 - 23:28

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 22 Eylül 2017 Cuma günü gerçekleştirilen sempozyum öncesi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı muhteşem bir Mehteran Konseri sundu.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterilerinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi bir gösteri sundu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Yrd. Doç. Dr. Lütfi Alıcı Düzenleme Kurulu adına bir konuşma yaparak sempozyumun içeriği iğle alakalı bilgiler verdi.


Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak teknik belediyeciliğin yanı sıra kültürel anlamda da hizmetlere devam ettiklerini ifade ederek, birçok sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.


Başkan Erkoç, yaptıkları sempozyumların sadece yapılmakla kalmadığını belirterek, yapılan tüm sempozyumlarda sunulan bildirileri derleyerek kitaplaştırdıkları söyledi.


Salonu dolduran gençleri görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Erkoç: “Burada genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler sizlerin içinden neden Sünbülzade Vehbi Efendiler çıkmasın. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler bu ülke için, bu Aziz Milletimiz için çok önemlisiniz. Gelecekte bu ülke yönetiminde sizler söz sahibi olacaksınız. Geleceğin Cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanı sizler olacaksınız.


Ben şimdiden hepinize eğitim hayatında başarılar diliyorum. Şu anda nasıl ki Sünbülzade Vehbi Efendi ile övünüyorsak gelecekte de sizlerle neden övünmeyelim.


Biliyorsunuz gençlerimizin önü açıldı. Seçilme yaşı 18’e indi. İnşaallah hepiniz çok yüksek mevki ve makamlara gelirsiniz. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.


Son olarak kürsüye gelen Araştırmacı yazar Yaşar Alpaslan ise sempozyumların nasıl hazırlandığına ilişkin bilgiler sunarak Sünbülzade Vehbi Efendi Sempozyumu’nun hazırlanışı ile alakalı bilgiler aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda birinci oturuma geçildi.








YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x