Ünal: “Kurban olurum sana Maraş”

Ünal: “Kurban olurum sana Maraş”

Partisinin genel seçim çerçevesindeki mitinginde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mahşeri kalabalık karşısında büyülendi. Ünal, coşkulu kalabalığı görünce; “Kurban olurum sana Kahramanmaraş” diyerek duygulandı.

23 Haziran 2018 - 02:00

Kahramanmaraş tarihinin en kalabalık günlerinden birini daha yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı mitinge on binlerce kişi sel olup aktı. Müftülük Meydanında Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Ünal Kahramanmaraş’ın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı özel bir aşkı olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın da edelere karşı bir aşkı olduğuna vurgu yapan Ünal; “2002 den bu güne 16 yıldan beri büyük bir yol yürüyoruz, kutlu bir yol yürüyoruz. Biz önce baskılara yasaklara direndik sonra 2002 de bu millet AK Partiyle dirildi, şimdi şahlanma ve yükselme dönemi başlıyor. Bize bu gün diyorlar ki; siz yoruldunuz mu?, biz onlara diyoruz ki, biz daha yeni başlıyoruz. Bu millet tarihin içinden akıp gelen bir nehir gibi hiçbir zaman esaret görmedi, Hiçbir zaman boyunduruk altına girmedi bunun sembolü simgesi Kahramanmaraş’tır. Çünkü Kahramanmaraş istiklalin ve istikbalin şehridir.” Diye konuştu.

 

HDP EMİRİ KANDİLDEN ALIYOR

Konuşmalarıyla halkı coşturan Ünal, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘8 defa yenilmişsin, çıkıp yenilmişsin’ dediği Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yaptığını belirten Ünal, 9’uncu kez yenildiklerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ben değil Muharrem İnce’ yenildi diyeceğini ifade etti. HDP’nin barajı geçmesinin altında yatan gerçeği de anlatan Ünal şöyle konuştu; “HDP’nin barajı geçmesi bu benzemezler ittifakının stratejik ortağı HDP barajı geçsin peki neden HDP’nin barajı geçmesini istiyorlar, Muharrem İnce diyor ya Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif edeceğim, diyorlar ya HDP mecliste bulunsun. Ben size soruyorum Cumhurbaşkanı yardımcısı olmuş bir HDP, meclise girmiş bir HDP bu milletin terörle mücadelesini engeller mi engellemez mi? Bu milletin terörle verdiği mücadeleyi, biz verdiğimiz bu kavganın farkında olmayan bunlar bilmiyorlar mı? Mecliste her defasında Kudüs meselesinde HDP imza atıyor mu, terörle mücadelede HDP imza atıyor mu, atmıyor. Nedeni Çünkü onlar milletten emir almıyorlar Kandil’den emir alıyorlar. Kandilden emir alanlarla, terörle mücadele edebilir misiniz?

 

24 HAZİRAN’DA BU VESAYET REJİMİ BİTİYOR

Peki ben size soruyorum bunlar milletin yanında mı, yoksa bunlar milletle mücadele edinin yanında mı? Fotoğraf resim son derece açık, bu seçim bu aziz milletin tarih içerisindeki yürüyüşünde en büyük seçimlerden bir tanesi neden ? Çünkü Adnan Menderes’le, Turgut Özal’la, Necmettin Erbakan’la verilen mücadele vesayeti yıkma mücadelesiydi, bu vesayet düzenini değiştirme mücadelesiydi, şimdi bu görev Recep Tayyip Erdoğan’a ve arkadaşlarına nasip oldu. Şimdi biz bu vesayet rejimini bu aziz milletle beraber değiştiriyoruz, 24 Haziran’da bu vesayet rejimi bitiyor 24 Haziranda sonsuza kadar 15 Temmuzcuları gömüyoruz. 15 Temmuzu bitirmek istemediler biliyorsunuz, 15 Temmuzu Güneyimizde oluşturmak istedikleri bir koridor haline getirmek istediler. Bir ekonomik operasyonla devam ettirmek istediler ama bitirmek istemediler. Biz 15 Temmuzu milletimizin oylarıyla 24 Haziranda bitiriyoruz ve 24 Hazirandan sonra sadece ve sadece bu aziz milletin iradesinin egemen olacağı yeni bir hükümet sistemine geçiyoruz.

 

17 YIL ÖNCE DE VERGİ VERİYORLARDI, HANİ NEREDE

16 yılda, biz iktidara geldiğimizde bu milletten toplanan vergilerin her 100 TL verginin 80 TL si faize gidiyordu, biz bu gün bunu 12 TL’ye düşürdük, peki bu 86 TL nereye gidiyordu ve biz bu gün bunu12 TL’ye düşürünce ne oldu?, ne oldu biliyor musunuz, öğrencilerimizin sırasında kitap oldu ücretsiz hastane oldu ilaç oldu, eğitim oldu, yol oldu. Dünyanın hiçbir yerinde 66 Km yol üzerinde 14 tane tünel 6 tane viyadük görmesiniz. Bu gün Kahramanmaraş Göksun arasında 66 Km yolda 14 Tünel yaptık 6 viyadük yaptık 2 kat trilyon para ayırdık helal olsun. Bunu neden önce yapmadılar, bize diyorlar ki siz bunları bizim verdiğimiz vergilerle yapıyorsunuz, bu millet 17 sene önce vergi vermiyor muydu bu milletin vergilerini siz nerelere harcadınız kimlerin cebine koydunuz biz onları çok iyi biliyoruz ve 16 yılda bunlara sahip çıkarak yol yaptık hastane yaptık, köprü yaptık. Ben şimdi girmiyorum müjdeyi Cumhurbaşkanı yapacak. Kahramanmaraş’a yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak