“Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz”

“Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “üretemezsek, enflasyonla mücadele edemeyiz. Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz. O bakımdan artık bu zihniyeti hep birlikte mücadele ederek inşallah ülkemize hizmet edeceğiz” dedi.

31 Ocak 2019 - 05:50

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2018'in ikinci yarısından sonra ülke ekonomisinin ciddi saldırı altında kaldığını ve bu saldırıların devam edeceğini belirterek, Artık tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçmek durumundayız. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz dedi.

Genel kurulda tek aday olan Kervanhan Alpedo Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı seçildi.

Yemek sonrası konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan konuşmasında şunlara yer verdi: “2018'in 2017'ye göre daha iyi geçeceğini öngördüklerini ancak 2018'in ikinci yarısında Türkiye'ye 3 türlü saldırı yapıldığını belirterek şunları söyledi.

Bunun ilki döviz bazında oldu ki bir gecede çıkarılan para, 12 Ağustos'tan 13 Ağustos'a geçen gece ki Türkiye'den çıkarılan para, Türkiye'yi tamamen batırmak üzerineydi. Dövizden sonra faizle saldırdılar. Daha sonra üçüncüsü, aynı zamanda bu ikisinin etkisiyle enflasyonla karşımıza çıktı. O bakımdan bu tecrübemiz artık var bizim, daha önce de var. Buranın altını çizerek özellikle söylüyorum bu saldırılar devam edecek ama bizler mikro, küçük ve orta ölçekli KOBİ'ler olmak üzere, büyük işletmeler dahil olmak üzere herkes artık muhasebesini yapsın, tecrübesini ortaya koysun. Artık biz, borca dayalı değil, ortaklığa dayalı büyümeye gayret edeceğiz. Artık tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçmek durumundayız. Çünkü üretemezsek, enflasyonla mücadele edemeyiz. Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz. O bakımdan artık bu zihniyeti hep birlikte mücadele ederek inşallah ülkemize hizmet edeceğiz”

MÜSİAD olarak yerli ve milli üretimle ilgili bir markalaşma çalışması yaptıklarını ifade eden Kaan, şöyle konuştu: “Bunu da yerli, milli üretim üst kurulumuz yapıyor. Bu üst kurulumuzla birlikte bir projemizi de ifade edeyim 2020 yerel projemiz var. 20 tane dünya markası çıkarmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Maraş'tandır, diğeri Antalya'dan 2'si belli. O bakımdan Maraş'taki markamızı da buradan söylemek istiyorum, Alpedo'yu inşallah bu konuda tüm dünyaya açacağız”

İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, seçimsiz bir 4 yıl 3 ay olacağını bunun iş adamlarına önemli katkısının olacağını belirterek: “

MHP ve AK Parti’nin ittifakının bir zaruret olduğunu, ülkemizin geleceği ve bekası için çok önemli gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu birliktelik sayesinde kem gözlerin, ülkemiz üzerinde hesap sahibi olanların hesaplarının bozulacağını düşünenlerdenim. İttifak ile sizlerin büyük destek, duası ve gayreti ile Türkiye’nin 31 Mart mahalli seçimlerinden başarı ile aydınlık bir geleceğe, bu seçimden çıkacağına yürekten inanıyorum. Yapılan her türlü spekülasyona her türlü şer ittifaklarına rağmen bu mazlum millet, üstün feraseti ile bu oyunları da bozacaktır. Türkiye 4 yıl 3 ay gibi seçimsiz bir süreci inşallah yakalayacaktır. Böyle bir süreci yakalamanın ne anlama geldiğini burada izah etmeme gerek yoktur. İş adamısınız, piyasanın, ekonominin ihracatın, istihdamın ne kadar uzun süreli döneme ihtiyacı olduğunu hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz” dedi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Türkiye’nin düşmanın çok olduğunu ama birlik ve beraberlik içerisinde bunların üstesinden gelineceğine değinerek şöyle konuştu: “Sizler iş adamı olarak Türkiye’nin vazgeçilmez kişilerisiniz. Hep birlikte ülkemiz için çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hep beraber yaşıyoruz. Burası Türkiye, düşmanı çok olan bir ülkeyiz. Etrafımızda, sürekli bir bataklık var. Maalesef emperyalist güçler sürekli ülkemiz üzerinde oyun oynuyor. Bu oyunları çok gördük. Bu oyunların hepsinde ekonomik faktörler var. Daha önce de genel müdürlük yapıyordum. Marmara depremini hatırlıyorum, o deprem sırasında bile 18 bin kardeşimi vefat etti. O şartlarda bile Türkiye’nin üzerinde ekonomik oyunlar oynandı”

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, 80 olan üyemizi 200’e çıkarmak için Genel Başkanımıza söz verdim. Bunun için elimden gelen gayreti göstereceğim. Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Kongrenin ardından düzenlenen gala yemeğine ise MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasının yani sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da katıldı

Konuşmaların ardından MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, Abdurrahman Kaan'a günün anısına bir tablo hediye etti. Programın sonunda Abdurrahman Kaan, satırla Maraş dondurmasını kesip, çekiçle örste dövdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...