Uyduran, Kasaplar Odası Başkanlığını açıkladı

Uyduran, Kasaplar Odası Başkanlığını açıkladı

Kasaplar Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan iş adamı Mehmet Uyduran, projelerini anlattı.

03 Aralık 2017 - 08:14

Özel bir restoranda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Kasaplar Odası başkanlığı için adaylığını açıklayan Kasap esnaflarının sevilen siması Mehmet Uyduran, iş hayatında ki başarısını başkanlık görevinde de göstermek için bayrağa talip olduğunu söyledi. 

Bundan sonraki süreçte Kasaplar Odası Başkanlığı genç ve dinamik kadro ile yöneteceklerini belirten Uyduran, “Kasap esnaflarımızın tüm haklarının korunması için genç dinamik kadro ile işlerimizi yürüteceğiz. Memleketimize hayırlı inşallah hizmetler vereceğiz. Bunu 13 yıldan beri yapmış olduğum Kasapoğlu Şirketinde başarılı çalışmalarım görüldü. Nasip olursa bu bayrağa talibim. Kasaplar odası olarak mevcut başkanımızla birlikte toplam 165 üyemiz vardı. Kişisel olarak ise bu sayıyı 218’e çıkarttık” dedi.

‘DERTLERİMİZİ ANLATMAK İÇİN NE GEREKİRSE YAPACAĞIZ’

Kasapların sıkıntıları ile yakından ilgileneceklerine işaret eden Uyduran şöyle devam etti: “Devletimiz ne derse her zaman yanındayız ancak kasaplarımız şuanda sıkıntı içerisindeler. Ama ben inanıyorum ki marketlere verilen ithal et ileriki zamanlarda bizim lehimize işleyecek. Bu bir algı diyelim. Marketlere çok aşırı bir talep yok. Bütün kasap arkadaşlarımız fiyatlarda değişim yaptı. Mesela fiyatlarımız daha önce 50-60’lardaydı çünkü pahalı aldığımız için pahalı satıyorduk. Şuan piyasalarda düşüş var satışlarımızda da kasaplarımızda da devletimizin gerekli uygulamalarına uydu. Fiyatlarda da ucuzluk var bunun daha iyi gideceğini düşünüyoruz. Biz burada gerek belediye başkanımızla, gerek birlik başkanımızla, gerek bütün hakla hukukla kime ne şekil müracaat etmemiz gerekirse müracaatlarımızda bulunacağız. Biz kasapların sorunları için başkan oluyoruz. Sorunlarımız olduğu zaman kim olsa onun yanına gideceğiz dertlerimizi anlatacağız dertlerimizi anlatmak için de her şey yapacağız.”

‘ELİMİZDEN GELEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ’

Uyduran, “Kasaplarda öncelikle bir araya gelerek toplantılarla birlik ve beraberliği sağlayacağız. En kötüsü alttan eleman yetişmiyor.  Ailelerden olan kalıyor. Bizim nesil kasaplar olaraktan sıkıntılı yani alttan kalfa çırak yetişmediği zaman bu meslek ne yapacak illaki uzun ömürlü olmayacak. Devletimizden destek bekliyoruz. Yani bu küçük esnaf ölürse kasaplar ölürse marketler çözüm değil bence. Çünkü alttan üreten bir millet olmalıyız her zaman. Biz kasaplar olaraktan birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe bizim kasaplığımız devam eder. Yani marketlerle Allah’ın izniyle yerel kasaplar olaraktan baş edebilecek gücümüz var. Çünkü hayvan pazarından canlı gidip biz sabahları saat 6’da 5’de hayvan alıyoruz. Onlar hazır aldığı için. Biz mesleğimizi devam ettireceğiz inşallah. Elimizden geldiğince gerekli mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
Karacasu Kampüsü Ağaçlandırıldı
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti:
KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel...