Vahşi cinayeti özel ekip çözdü!

Vahşi cinayeti özel ekip çözdü!

Kahramanmaraş'ta boğazı kesilerek öldürülen yaşlı kadın cinayeti aydınlatıldı. Yaşlı kadının gasp olayına kurban gittiği, cani gaspçının ''Torununun selamı var'' diyerek eve girdiği, yaşlı kadını yüzük ve küpeleri için öldürdüğü ortaya çıktı.

23 Mayıs 2018 - 23:58

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz gün işlenen faili meçhul cinayet sonrası özel ekip kurarak geniş çaplı çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri kısa sürede faile ulaşarak cinayeti aydınlattı. Üstelik cinayeti işleyen kişinin, yaşlı kadının cezaevindeki torunundan selam söyleyerek eve girdiği ifadesinde öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı mahallesinde meydana gelen olayda, 79 yaşında yalnız yaşayan Nezihe Temel yüzünden darp edilmiş ve boğazı kesik bir şekilde, çok sayıda bıçak darbesi ile yaralanmış olarak bulunduğu, cinayeti işleyen şahsın olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Mahalle arasında bulunan müstakil bir evde işlenen cinayet sonrası çalışma başlatan,  Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri bünyesinde özel bir ekip kurularak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma başlatıldı.

Olay yerinde bulunan mahalle sakinleri ile detaylı görüşen polis, aynı zamanda geniş bir alanı kapsayacak şekilde kamera araştırması yaptı. Olay sokağında bir tespit yapamayan polis, bu defa da alternatif yollar üzerinde uzak çevreyi de kapsayacak bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmada olay yerinin bir üst sokağında bir marketin önünden geçen genç bir şahsın eşkali üzerinde duran polis, bu şahsın kimliğini tespit etmek için harekete geçti ve kameraya takılan şahsı tespit etti. Şahsın değişik suçlardan sabıkalı 24 yaşındaki U.A.D. olduğu belirlendi.

Şüphelinin olaydan bir gün önce Aydın'dan Kahramanmaraş'a geldiği ve dövmecilik yapan bir sabıkalı olduğu tespit edildi. Evinde yalnız yaşayan ve cansız bedeni bulunan Nezihe Temel'i Boğazı keserek öldüren caninin, yaşlı kadının yüzük ve küpeleri için cinayeti işlediği öğrenildi.

Şahsı tespit eden özel operasyon ekibi, aynı gece şüphelinin Serintepe Mahallesindeki  ikametine operasyon yaptı. Evde kanlı elbiseler ele geçiren polis, adres önüne pusu atarak polis şüpheliyi de sabaha karşı ikametine gelirken yakaladı.

Yakalanan şüphelinin yüzünde olay sebebiyle meydana gelen, ölen kadına ait  tırnak izleri tespit edilirken, Gözaltına alınan şüpheli polis sorgusunda, Öğlen saatlerinde yalnız yaşadığını bildiği yaşlı kadının evine gittiğini ve cezaevinde bulunan torununun selamını getirdiğini söyleyerek evine girdiğini, kadının kendisine kahvaltı hazırladığını ve balkonda ikram ettiğini, kadının kahvaltı malzemelerini mutfağa koyarken kadına yumruk attığını, kadının karşılık vererek yüzüne tırnaklarını geçirdiğini, kadını yere düşürüp sonrasında ise bıçak ile boğazını kestiğini, kulaklarındaki küpeleri ve parmağındaki yüzüğü  çalarak olay yerinden kaçtığını ve suçunu sorgusunda itiraf ettiği öğrenildi.

Polis yaptığı araştırmada şüphelinin saklandığı yerden çalınan ziynet eşyalarını da ele geçirirken, şahıs sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x