Vali Coşkun, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” Etkinliğine...
Reklam

Vali Coşkun, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” Etkinliğine Katıldı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan  “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliğine katıldı.

24 Mayıs 2022 - 02:59

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programda ilimizin yöresel ürünleri sergilendi.

Tarihi Maraş Kalesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünün zenginliğinden bahsetti.

Program açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu ve Maraş Türküleri dinletisi ile devam etti.

Vali Coşkun daha sonra ise protokol üyeleri ile birlikte etkinlik dolayısıyla kurulan stantları ziyaret edip, yöresel ürünler hakkında bilgiler alarak ilimizin gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Program sonunda Vali Coşkun ve protokol üyeleri,  "Anadolunun Mirası Soframda" İsimli Yemek Yarışmasında Türkiye 2. si olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgelerini takdim ederek başarılarının devamını dilediler.

Program dondurma kesimi ve yöresel ikramların tadılmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”