Vali Coşkun’un 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Vali Coşkun’un 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

18 Mart 2023 - 00:33

Kahramanmaraş Valisi Coşkun, yayınladığı mesajında şunları söyledi: “18 Mart Çanakkale Zaferi, Kahraman Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Bu destan memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek Çanakkale’de buluşan, zor şartlarda savaşan, azim ve kararlılığıyla dönemin teknolojik olarak güçlü ve donanımlı işgal kuvvetlerine karşı koyan ve esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış olan bir milletin hafızalardan silinmeyecek başarısıdır.

Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şahadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen ve bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanıdır.

Kıymetli Vatandaşlarımız,

İlimiz merkezli depremlerle 11 ilimizin etkilendiği asrın felaketi sonucu çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Devletimiz necip milletimizle birlikte depremin ilk gününden itibaren Çanakkale ruhunu andıran bir anlayışla topyekûn bir seferberlik hali ortaya koyarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışıyla hareket etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 108. yıl dönümünü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...