Vali Ünlüer’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Vali Ünlüer’in 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

10 Kasım 2023 - 05:09

Vali Ünlüer yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.

Büyük önder Atatürk; dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan, dünya gerçeklerini iyi bilen, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir.

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli şahsiyetlerinden olan, Baş Komutan  Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, milletiyle omuz omuza verdiği hür ve bağımsız bir vatanda yaşama mücadelesiyle de tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır.

Atatürk'ün yıllar önce açıkladığı düşünceleri, dinamik yapısıyla güncelliğini korumakta ve çağdaşlık yürüyüşünde yolumuzu aydınlatmaktadır.

 “Türkiye Yüzyılı” vurgusuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynıdır. Yürek aynı yürek, yol aynı yol olmalıdır.

İnanıyoruz ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi, sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyor; gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.

Ruhları şad olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x